Lapsi 02.07.2019 Päivitetty 13.08.2019

Listasimme ihanat uudet iltasadut – myös tämä tietokirja toimii ja elää heti pihaleikeissä!

Kun kellään ei ole kiire mihinkään, iltasadun lukeminen on päivän rentouttavin hetki.

Teksti
Kaksplussan toimitus
Kuvat
iStock
Muumilaakson kertomuksia

Haridi, Davidsson, Heikkilä: Muumilaakson kertomuksia

Muumeista on liuta lastenkirjoja eivätkä ne petä koskaan. Kolme tarinaa käsittävä kokoelmakirja on loistavaa iltasatulukemista, sillä pitkähköt tarinat on helppo jättää kesken ja jatkaa taas seuraavana iltana. Vaikka seikkailut ovat paikoin jännittäviä, kauniit ja rauhalliset kuvitukset vievät lempeään satumaailmaan.

Toivoisin, että asuisin kuussa

Marjatta Kurenniemi: Toivoisin, että asuisin kuussa

Voi ihanuus! Sanna Manderin kuvittama satukirja on sellaista silmänruokaa, että sitä tekisi mieli lukea joka ilta. Tutut sadut ja runot toimivat vuodesta toiseen ja ilahduttavat sekä lukijaa että kuuntelijaa. Ihanaa, että kirja on paksu, eivätkä sadut lopu hetkessä.

Lintunaapurini

Karoliina Pertamo: Lintunaapurini

Viehättävää lintutietokirjaa voi mainiosti lukea iltasaduksi. Kirjaan on koottu tutuista linnuista kiinnostavia faktoja niin yksinkertaisesti, että pienikin kuulija ymmärtää ne. Iltasadun lomassa tulee kerrattua omatkin biologian tiedot ja taidot. Opittuja lintuja on hauska bongata yhdessä ulkoillessa!

 

Missä olet, Eppu?

Hannamari Ruohonen: Missä olet, Eppu?

Klassikkotilanne: rakas pehmolelu häviää ja sen jälkeen kaikki menee plörinäksi. Realistinen tarina viihdyttää sekä lukijaa että kuuntelijaa. Se antaa myös konkreettisia vinkkejä lapselle ja vanhemmalle siihen, miten selvitä arjesta ilman rakasta lelua tai riepua. Kauniisti kuvitettua kirjaa on mukava selailla.

Tämä vai tuo? Metsäretki

Eppu Nuotio, Aino Louhi: Tämä vai tuo? Metsäretki

Fiinu ja äiti suuntaavat metsäretkelle aistimaan rauhallista metsätunnelmaa. Tarinan inspiroimana on pakattava eväät reppuun ja lähdettävä metsään tonkimaan, mitä kaikkea sieltä löytyy. Lämminhenkisiä kuvituksia katsoes­sa pääsee hetkessä leppoisaan retkitunnelmaan ja tekee mieli köllähtää ruohomatolle.

 

Ruu ja vauva

Anna-Karin Garhamn: Ruu ja vauva

Kun perheeseen syntyy vauva, se ei aina ole mutkatonta. Ruu odottaa malttamattomana sisarusta, mutta pettyy, kun vauva onkin tylsä ja kiljuva olento. Kiinnostava kirja voi auttaa etenkin tuoretta isosisarusta käsittelemään perheen uutta tilannetta.

Rohkean Rikun hulinaviikko

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Rohkean Rikun hulinaviikko

Kun lasta pelottaa ja huolettaa jokin, vanhemman sydäntä riipii. Eskarilaisen Rikun arjesta kertovaa kirjaa lukiessa lapsi saa työkaluja, miten käsitellä inhottavia ja pelottavia tilanteita ja niiden herättämiä tunteita. Vinkkejä tarjotaan myös aikuiselle.

Mrs Eriksson -blogi: Lastenkirjauutuuksia keväälle 2019

6 x hyvä imetyskirja

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X