Lapsi 13.10.2022

Tiesitkö? 5 hauskaa faktaa lokakuun lapsista

Lukuohjeena annettakoon, että listaan ei kannata suhtautua liian ryppyotsaisesti.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Asuuko perheessänne lokakuun lapsi? Lue lista lokakuiseen syntymäajankohtaan liitetyistä ominaisuuksista ja vertaa, pitävätkö huomiot teillä paikkaansa.

Lue myös: Tiesitkö? 6 jännää faktaa marraskuun lapsista

1. Lokakuun lapsi saattaa olla muita urheilullisempi

Eräässä yhdysvaltalaistutkimuksessa mitattiin 10–16-vuotiaiden lasten voimaa ja aerobista kuntoa. Tutkimukseen osallistui 9000 lasta. Tuloksena oli, että loka- ja marraskuussa syntyneet lapset suoriutuivat testistä merkittävästi paremmin kuin muina kuukausina syntyneet.

Tätä tietoa ei silti kannata niellä pureksimatta – ainakaan, jos puhutaan ammattiurheilijoista yleisen terveyden sijaan.

Muuan australialaistutkijan mukaan menestyneistä jalkapalloilijoista merkittävä osa on syntynyt nimenomaan alkuvuonna. Suomen Kuvalehden mukaan sama ilmiö on havaittu jääkiekon, lentopallon ja koripallon ammattilaispelaajien keskuudessa.

2. Lokakuun lapsi ei todennäköisesti synny halloweenina

Yalen yliopiston tutkimuksen mukaan naiset synnyttävät harvemmin halloweenina kuin juhlaa edeltävän ja seuraavan viikon päivinä. Syyksi arvellaan sitä, että halloweeniin liitetyt pelottavat mielleyhtymät saisivat kehon alitajuisesti lykkäämään synnytyksen käynnistymistä.

Sen sijaan ystävänpäivänä syntyvyys on korkeampaa kuin juhlapäivää edeltävinä ja seuraavina päivinä.

Lue myös: Halloween voi pelottaa lasta – oikeasti

3. Lokakuinen voi säästyä sydän- ja verisuonitaudeilta

Columbian yliopiston lääketieteellisen keskuksen tekemän laajan tutkimuksen mukaan henkilöt, jotka ovat syntyneet syys-, loka- tai marraskuussa, kärsivät muita harvemmin sydän- ja verisuonitaudeista.

lokakuun lapsi
Syksyllä syntymisestä voi seurata monia hyötyjä.

Tutkimuksessa käytiin läpi 1,7 miljoonan yhdysvaltalaisen terveystietoja. Ikävä kyllä muussa tautilotossa loka- ja marraskuussa syntyneet vetivät lyhyemmän korren.

4. Lokakuun lapsi kenties elää pitkään

Chicagon yliopistossa on puolestaan havaittu, että syys–marraskuun välillä syntyneet henkilöt saavuttavat muita todennäköisemmin 100 vuoden iän. Liekö tällä jotain tekemistä sydän- ja verisuonitautien vähäisyyden kanssa…?

5. Presidenttiainesta? Kyllä ja ei

Yhdysvalloilla on ollut historiansa aikana kymmeniä presidenttejä. Lifestyle-media PureWow’n mukaan heidän syntymäpäiviään on juhlittu useammin lokakuussa kuin muina kuukausina.

Entä miten on Suomen laita? Kaksplussan nopea selvitys osoitti, että kantimet näyttävät heikommilta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja kaikki hänen edeltäjänsä ovat syntyneet muulloin kuin lokakuussa.

Onneksi syntymäkuukausi ei kuitenkaan ole asia, joka määrittäisi koko loppuelämän kulun. Lokakuun lapsi, älä siis luovuta – sinustakin voi vielä kuoriutua valtionpää!

Lähde: PureWow, Yahoo

Lue myös: 7 syytä, miksi on ihanaa saada syysvauva

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X