Mainos: YHTEISTYÖSSÄ ELLA´S KITCHEN 17.07.2017

Totuta lapsi makujen maailmaan - maistelun 5 steppiä

Moni vanhempi jännittää lapsen totuttamista uusien makujen maailmaan. Hyvä uutinen maistelun kannalta on se, että lapselle maistelu on luonnollinen tapa aistia ja tutkia. Anna siis vauvan maistella sydämensä kyllyydestä! Osallistu Ella´s Kitchenin arvontaan!

Maistelu kannattaa aloittaa miedoista mauista. Ella´s Kitchenin valikoimasta löydät luumun, persikan, päärynän ja mangon.

1 Tarjoa vauvalle maisteluannoksia

4-6 kuukauden ikäisenä maito on yhä lapsen pääasiallinen energianlähde. Voit kuitenkin alkaa totuttaa vauvaa makuihin pienten maisteluannosten avulla. Annokseksi riittää aluksi aivan pieni lusikan kärjellinen, sillä tarkoitus on ainoastaan tarjota miellyttävä lähestymistapa uusien makujen maailmaan ja totuttaa vauvan herkkää suolistoa ruoka-aineisiin.

Ella’s First Taste -soseet on täydellinen aloitus kiinteille ruoille. Koska First Taste -soseissa on vain yhtä hedelmää, on niistä helppo aloittaa pienten makunystyröiden totuttaminen uusiin makuihin. Loistava myös vanhemmille vauvoille puuron tai jogurtin kanssa sekoitettavaksi.

2 Aloita miedoista mauista

Hyviä ensimmäisiä makuja lapselle ovat miedot maut. Aloita esimerkiksi tarjoamalla perunaa, porkkanaa tai avokadoa. Useimmat lapset pitävät makeista mauista, joten voit tarjota vaikka mansikkaa, vadelmaa tai mangoa.

Tarjoa lapselle monipuolisia makuja. Jos vadelma ei maistu, saattaa mustikka ollakin suurta herkkua. Opit nopeasti huomaamaan, millaisista mauista lapsesi pitää.

Luomu persikkasose on Ella’s Kitchen First Taste -perheen uusin tulokas. Uusi persikan makuinen sose on tehty luomuhedelmästä, kuten kolme sen edeltäjää. Soseissa ei ole mitään lisättyä, ainoastaan ripaus luomusitruunamehua säilyvyyden takaamiseksi.

3 Totuta makuihin toistojen kautta

Tarkoitus on totuttaa vauva pitämään uusista mauista lempeiden toistojen kautta. Älä kuitenkaan tarjoa samaa makua useita kertoja putkeen, vaan anna vauvan maistaa erilaisia ruokia monipuolisesti. Tarjoa rohkeasti erilaisia makuja: yhtenä päivänä voit antaa makeaa maisteltavaa, toisena kirpeää tai karvasta.

Muista, että toiset ovat herkempiä maistamaan, ja supermaistajalle karvas voi maistua todella voimakkaalta. Tässäkin auttavat lukuisat toistot, joiden avulla lapsi pikkuhiljaa tottuu makuihin.

4 Älä huolestu!

Ole armollinen sekä itsellesi että lapsellesi: maistelusta ei tarvitse tehdä suoritusta. Yritä ottaa maistelu luonnolliseksi osaksi perheen ruokarytmiä. Jos muu perhe syö perunaa, voi antaa sitä maisteltavaksi myös vauvalle.

Älä huolestu, vaikka lapsi ei jollakin kerralla söisi mitään. 4-6 kuukauden ikäisellä lapsella ei vielä ole kiinteän ruuan tarvetta. Kun lapsi täyttää puoli vuotta, voit alkaa suurentamaan annoskokoja.

Huomaat pian, kuinka ruoka maistuu lapsellesi. Jos lapsi vaikuttaa rakastavan puuroa, voit antaa sitä enemmän ja muita makuja pienemmissä määrin.Tarjoa erilaisia ruokia silti monipuolisesti.

5 Sosetta vai sormiruokaa?

Moni aloittaa maistelun soseiden muodossa. Voit kuitenkin ottaa mukaan kiinteitä ruokia heti, kun lapsi saa sormillaan otteen ruuasta. Kokeile antaa lapselle esimerkiksi keitettyä parsakaalia tai porkkanaa. Hampaiden puuttuminen ei estä kiinteiden ruokien maistelua, lapsi saa kyllä mutusteltua ruokaa pienemmäksi. Sormiruokailu ja soseiden tarjoaminen eivät sulje toisiaan pois, vaan tottuvat lasta erilaisiin ruokiin ja rakenteisiin.

Juttua varten on haastateltu Sydänliiton ravitsemusasiantuntijaa Kati Kuismaa. Lisää vinkkejä löydät Neuvokas perhe- sivulta.

Tutustu Ella´s Kicthenin valikoimaan! 

Osallistu kilpailuun ja voita Ella’s Kitchenin tuotepaketti!

Vastaa kysymykseen ja osallistu kilpailuun! Arvomme kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken kolme 30 euron arvoista Ella’s Kitchen -tuotepakettia. Kampanja on voimassa 17.8. saakka. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Kilpailu on päättynyt!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X