Lapsi 29.10.2013 Päivitetty 24.04.2023

Vappu Pimiä – lapsentahtinen uraäiti

Seurasimme äidin ja tyttären vauhdikasta päivää.

Teksti
Kaisa Pyykkö
Kuvat
Arto Wiikari

Pienen Viola-tytön äiti Vappu Pimiä ei edes tajunnut olevansa hoitovapaalla, ennen kuin häntä muistutettiin siitä. Miten suosikkijuontaja yhdistää työnteon ja lapsenhoidon?

Kaksplus seurasi äidin ja tyttären vauhdikasta päivää.

***

Eteisessä on kolme kassia: yksi Louis Vuittonin, jossa päällimmäisenä välkkyy kännykkä, yksi urheilukassi, jossa on rutussa märkä uimapuku ja sininet vesijuoksuhanskat, sekä yksi kangaskassi, josta kurkistaa Sophie de Giraffe -lelu ja pieni pinkki tennari.

Näissä kolmessa laukussa kulkee Vappu Pimiän elämä. Pienen Viola-tytön äiti ei juuri sohvalla makoile.

Juuri nyt, tiistaiaamuna kello yhdeksän, harmaaseen oloasuun pukeutunut Vappu suukottaa miestään Teemu Huuhtasta ja toivottaa tälle hyvää työpäivää. Kuva voisi tuoda mielleyhtymän Täydellisiin naisiin: velour-rouva siinä lähettää miehensä tienaamaan.

Mutta se kuva pettää. Vapun omakin työpäivä on juuri alkamassa, eikä hän oikeastaan lopettanut työntekoa edes äitiyslomalla.

Eikä mieskään ole rikas, Vappu nauraa.

– Moni kuvittelee, että elämme ylellistä elämää, mutta mekin maksamme 25 vuoden mökkilainaa ihan samalla tavalla kuin muut.

Viola, 1, on onnellisen tietämätön äitinsä lainahuolista tai työkuvioista: hän on edelleen kotihoidossa. Sunnuntaisin, kun Vapulla on Tanssii tähtien kanssa -lähetys, Viola on isän kanssa, ja perjantaisin Vapun radio-ohjelman ajan Violaa hoitavat isovanhemmat.

Useimmiten Violan hoitajana on kuitenkin oma äiti. Nytkin tytär nököttää tyytyväisenä äidin sylissä, kun tämä istahtaa keittiönpöydän ääreen ja antautuu luottomeikkaajansa Heidi Reposen käsittelyyn.

– Pidän itseäni uraäitinä, mutta haluan kuitenkin rauhoittaa Violan varhaislapsuuden, Vappu sanoo.

– Tällä hetkellä suurin osa päivistäni on kotipäiviä.

Mutta millaisia?  Lue lisää marraskuun Kaksplussasta!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X