Joulukalenteri taaperolle hakusessa? Katso 3 + 1 terveellistä vaihtoehtoa!

Ihanteellinen joulukalenteri taaperolle on terveellinen mutta ei tylsä. Kokosimme maistuvia vaihtoehtoja suklaakalentereille.

Teksti Maria Mäkituomas
Kuvat iStock ja valmistajat
joulukalenteri taaperolle
Joulua voi odotella terveellisesti herkutellen.

Vanhemman on haastavampaa löytää kiva joulukalenteri taaperolle kuin koululaiselle – kouluikäinen kun sietää sokeria pikkulasta paremmin ja ennen kaikkea osaa vaatia suklaaherkkuja tätä hanakammin. Aina suklaakalenterin ostoa ei tosin estä sokerin välttely, vaan lapsen allergia.

Lue myös: Leenin, 36, mukaan pikkulasta voi varjella sokerilta lähes täysin – näin hän toimii ja joustaa: ”4-vuotiaan kanssa sosiaalinen puoli on myös otettava huomioon”

Vaikka perinteisillä kuvajoulukalentereillakin on oma viehätyksensä, monesti lapsi ilahtuu pienestä syötävästä. Kaksplus kokosi 4 + 1 vaihtoehtoa vanhemmille, jotka haluavat ilahduttaa pikkuistaan terveellisyydestä tinkimättä.

Terveellinen joulukalenteri taaperolle x 4

Piltti-joulukalenteri

Taaperolle maistuvat varmasti herkulliset annospussit, ja luukuista paljastuu myös välipalapatukoita ja naksuja.

Piltin välipalakalenteri sopii aivan perheen pienimmillekin.

Elovena-puurokalenteri

Taatusti terveellinen joulukalenteri taaperolle koostuu maukkaista puuroyllätyksistä. Jokaisen luukun takaa löytyy annospikapuuropussi. Neljä pikapuuroista on gluteenittomia.

Puurokalenterin luukkujen avaamisesta voi tulla kiva aamu- tai iltarutiini, joka saa lapsen myös syömään puuroa (entistäkin) halukkaammin. Kalenterin voi hankkia S-ryhmän ja K-ryhmän kaupoista.

Muumi-hedelmäkalenteri

Muumi-joulukalenterin kätköistä paljastuu hedelmäisiä kuivaherkkuja. Luvassa on ainakin hedelmäpatukoita, rusinoita sekä erilaisia hedelmävälipaloja.

joulukalenteri taaperolle

Myös tämän kalenterin antimet ovat luomutuotantoa. Muumi-hedelmäkalenterin voi ostaa esimerkiksi Tokmannilta.

Lue myös: Onko arki liian imelää? 6 tapaa, joilla vähennät lapsesi sokerinsaantia

+ Itsetehty hammasystävällinen joulukalenteri taaperolle

Markkinoilla ei tällä hetkellä näytä olevan tarjolla joulukalenteria, jonka uumenista paljastuisi ksylitolipastilleja. Onneksi sellaisen voi tehdä helposti itsekin.

Lue myös: Hammashoitajat lähestyvät isovanhempia kirjeellä – älkää tärvelkö lastenlasten hampaita

Osta muutamaa eri sorttia ksylitolipastilleja. Pastilleja voi tarjota esimerkiksi kangastaskuista, tyhjästä tulitikkurasiasta tai pienestä lasipurkista, jonka tekoon voit hakea inspiraatiota tästä ohjeesta.

Ksylitolipastilleista saa samalla vaivalla koottua useammankin kalenterin.

Toki terveellisen joulukalenterin voi koota myös kaikenlaisia eri aineksia yhdistellen: jonain päivänä sosetta, toisena puuroa, kolmantena hedelmäherkkuja ja neljäntenä ksylitolia!

Anna.fi:  Sipsikalenteri oli vasta alkua: listasimme 10 + 1 erikoista joulukalenteria – ovatko nämä sekoimmat ideat?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä