äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän lapset saavat tänä vuonna tavalliset suklaakalenterit, mutta niiden lisäksi meillä on yleensä ollut vielä jotakin pientä. Eräs vuosi meillä oli joulupussukat, sitten oli vessapaperirullista tehty tonttumetsä kalenteri ja nyt tänä vuonna tehtiin helppo joulukalenteri nelivuotiaan kanssa. Se on nimeltään tontun salainen lasipurkki.

Se on kaikkien lasten yhteinen ja vuorotellen he saavat aamuisin kurkata mitä sieltä löytyy. Sisältöä on niin paljon,että siitä riittää kaikille. Ajattelin tontun tuovan lasipurkkiin joskus herkkuja, kuten paperikarkkeja ja pieniä patukoita. Joskus sinne ilmaantuu pipareita tai piparimuotti, joka kehoittaa leipomaan. Sitten purkkaa, tarroja, kuusenkoristeita, joululaulun, milloin mitäkin. Purkinhan voi täyttää ihan millä vain, eikä niiden tosiaan tarvitse olla edes herkkuja. Yhteiset puuhatkin ovat mieluisia, kuten tänään pulkkamäkeen tai rakentamaan lumilinna, mikäli sitä lunta on.

Tontun salainen lasipurkki – Tarvikkeet

Tarvitset ison lasipurkin
Kannen
Jotakin paperia, jolla peität näkyvyyden
Teippiä
Sakset
Tontun

Itse käytin vanhaa lahjakassia, jossa oli minun sekä nelivuotiaan mielestä kiva kuvitus. Leikkasimme kassista ensin pohjan pois ja sen jälkeen hieman mittailtiin minkä kokoinen pala purkkiin menee. Leikkasin palan vielä kahteen osaan, jolloin sen asettelu purkkiin onnistui helpommin ja teippattiin palat purkin sisällä yhteen. Kanteen laitoimme liitutaulufixiä ja siihen kuumaliimalla kiinnitimme linnun ja kaksi lumihiutaletta. Purkin pohjaan emme laittaneet mitään.

Meidän tonttumme on viime vuotisesta kukka-asetelmasta ja se kävi tuohon purkkiin todella hyvin. Niin väreiltäänkin, kuin senkin vuoksi, että siinä oli kiinni tikku, josta teippasimme sen purkin kylkeen kiinni. Purkin kaulaan kiedottiin vielä lahjakassissa ollut naru.

Mietinnässä on vielä, että tontulle ilmaantuisi joja aamu käteen lappu jossa lukee mikä päivä on milloinkin menossa tai kuinka monta yötä aattoon vielä on.

Joulukalenteri tässä muodossa on nopea ja helppo toteuttaa, sillä purkkeja ei tarvitse olla jokaiselle päivälle omaa. Joulun jälkeen purkin sisältä voi irrottaa teipatun paperin ja käyttää sitä vaikka maljakkona. Itse tykkään paljonkin käyttää noita lasipurkkeja kaikkeen. Tuskin maltan odottaa miten muut lapset ottavat tämän vastaan. Nelivuotias on ainakin aivan innoissaan.

Kommentit (4)

Tosi kivan näköinen ja ihana idea!

Kiitos. 🙂
Lapset täällä ainakin tästä nyt innoissaan. 🙂

Kiitos ♥ kiva kun laitoit linkin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X