6 helppoa vinkkiä lasten Halloween-juhliin

Loka-marraskuun vaihteessa vietetään taas Halloweenia. Kokosimme vinkit karmivan hauskan lastenjuhlan järjestäjälle.

Teksti Oili Urmas
Kuvat iStock ja valmistajat
6 helppoa vinkkiä Halloween-juhlien järjestämiseen

Halloweenia vietetään Yhdysvalloissa lokakuun lopussa. Halloween-juhlat ovat yleistyneet myös Suomessa viime vuosina. Keräsimme ideoita karmivien lasten Halloween-juhlien järjestämiseen.

1. Noidan hattu tai lepakon siivet – pienikin asuste riittää

Lastenvaateliikkeistä löytyy iso valikoima Halloween-vaatteita, kuten noidan mekkoja tai luurankopaitoja. Myös lelukaupoista löytyy teemaan sopivia naamiaisasuja. Jos kokonainen asu tuntuu liian isolta hankinnalta, tarjolla on myös erilaisia Halloweeniin liittyviä asusteita kuten lepakon siivet tai noidan hattu. Ne voi yhdistää vaikka mustiin vaatteisiin.

Halloween-noidan asu, H&M

Hiuspanta, jossa on noidan hattu, 7,99 e, H&M. Kissamekko 19,99 e, H&M.

2. Tee luurankoasu itse

Luurankopaidan ja -housujen teko onnistuu myös kotona. Tarvitset mustan trikoopaidan ja housut sekä valkoista huopakangasta. Leikkaa luut huovasta, mallia voit katsoa vaatekauppojen luurankoasuista. Ompele tai liimaa luut kiinni paitaan ja housuihin.

Luurankoasu Halloweeniksi

KappAhlin pyjama 19,95 e.

3. Kurpitsalyhty koristeeksi

Kurpitsalyhty on Halloween-juhlien tärkein koriste. Jos kovertaminen ei ole tuttua puuhaa, voit hankkia kurpitsan, johon on tarroilla merkitty silmät ja suu kaivertamista varten. Youtubesta löytyy ohjeita kurpitsalyhdyn tekemiseen.

Jos kurpitsalyhdyn tekeminen tuntuu liian työläältä tai kurpitsaa ei löydy lähikaupasta, korvaa se muilla koristeilla. Askarteluliikkeistä ja lelukaupoista voi hankkia kurpitsailmapalloja tai paperisia kurpitsalyhtyjä.

Ilmatäytteinen kurpitsakoriste

Kurpitsailmapallo 3,49 e, BR-lelut.

4. Kattaukseen jätesäkkejä

Himmeä valaistus on Halloween-juhlien olennainen osa. Silloin voi myös siivouksen jättää väliin ennen juhlia. Oranssi ja musta ovat Halloween-juhlan värit. Mustat, auki leikatut jätesäkit käyvät hyvin pöytäliinasta.

Pöydän koristeeksi voi hankkia leikkihämähäkkejä, -lepakoita ja -luurankoja. Tarjoiluastiat ovat tietenkin teeman mukaiset. Boolimaljan kauhistus on jäinen käsi, joka syntyy jäädyttämällä mehua kumihansikkaassa. Boolin voi tehdä vaikkapa vihreästä mehutiivisteestä, ja sekaan voi laittaa uiskentelemaan muovisia silmämunia. Ripusta hämähäkinseittejä kattoon ja valaisimiin.

Halloween-tarjotin, Tiger

Pahvinen tarjoilulautanen 3 e, Flying Tiger Copenhagen.

5. Hurjia ruokia pöytään

Kaupasta saa erilaisia Halloween-teemaan sopivia karkkeja. Muffinit ja pikkuleivät voi koristella hämähäkinseittiä muistuttavalla kuviolla. Se syntyy pursottamalla lakritsikastiketta tai sulatettua suklaata tai valkoista sokerikuorrutetta.

Sokerimassasta voi muovailla haamuja ja muita koristeita leivonnaisten päälle. Askarteluliikkeistä saa myös valmiita Halloween-aiheisia muotteja, joilla voi tehdä koristeita tai pipareita. Elintarvikeväreillä juomia ja ruokia voi värjätä oudon näköisiksi.

6. Taskulamput mukaan

Lapsille voi keksiä ohjelmaksi esimerkiksi aarteenetsintää tai ongintaa. Taskulamppujen kanssa pimeässä huoneessa kulkeminen on aina jännittävää. Myös kasvomaalaus sopii hyvin Halloween-juhliin.

Lue myös:
Lapsen yksivuotissynttärit: näin järjestät ikimuistoiset synttärit
Pienten lasten vanhempi: näin vältät viime hetken joulustressin
7 merkkiä, joista tunnistat, että kodissa asuu lapsiperhe

Kommentit

1 kommenttia

Halloween pitäisi saada kokonaan Suomesta pois. Lopettakaa tämmöisten kirjoittelu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä