Koti 13.10.2016 Päivitetty 21.10.2022

Unohtumattomat halloween-juhlat onnistuvat kotioloissa – kokosimme parhaat vinkit

Loka-marraskuun vaihteessa vietetään taas Halloweenia. Näillä vinkeillä järjestät karmivan hauskat halloween-juhlat!

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
iStock ja valmistajat

Halloweenia vietetään Yhdysvalloissa lokakuun lopussa. Halloween-juhlat ovat yleistyneet myös Suomessa viime vuosina. Keräsimme ideoita karmivien lasten juhlien järjestämiseen.

Kurpitsalyhty on koristeiden kuningas

Kurpitsalyhty on halloween-juhlien tärkein koriste. Jos kurpitsan kovertaminen ei vielä ole tuttua puuhaa, voit hankkia kaupasta kurpitsan, johon on tarroilla merkitty silmät ja suu kaivertamista varten.

halloween-juhlat

Kurpitsalyhty luo halloween-juhlatunnelmaa.

Myös Youtubesta löytyy hyviä ohjeita kurpitsalyhdyn tekemiseen.

Jos kurpitsalyhdyn tekeminen tuntuu liian työläältä tai kurpitsaa ei löydy lähikaupasta, korvaa se muilla koristeilla.

Jos haluamasi halloween-juhlat kaipaavat juuri kurpitsaa, askarteluliikkeistä ja lelukaupoista voi hankkia kurpitsailmapalloja tai paperisia kurpitsalyhtyjä.

Lue myös: ”Aikuisen on tärkeää ottaa lapsi tosissaan” – Halloween voi oikeasti pelottaa lasta

Halloween-juhlat somistetaan karmivin koristein

Himmeä valaistus on halloween-juhlien olennainen osa. Silloin myös siivouksen voi jättää ennen juhlia vähemmälle. Oranssi ja musta ovat yleisimmät halloween-juhlan värit.

Muista, että halloween-juhlat voivat hyvin olla varsin erilaiset vuoden muihin juhliin verrattuna! Mustat, auki leikatut jätesäkit käyvät hyvin pöytäliinasta.

Jos aika ei riitä askarteluun, voi valmiita koristeita ostaa askartelu- tai pilailukaupoista. Pöydän koristeeksi voi hankkia vaikkapa leikkihämähäkkejä, -lepakoita ja -luurankoja. Tarjoiluastiat ovat tietenkin teeman mukaiset.

Ripusta hämähäkinseittejä kattoon ja valaisimiin. Myös hallaharsolla ja foliolla saa juhlatilasta aavemaisen.

Mieleenpainuvissa halloween-juhlissa soi tunnelmaan sopiva musiikki, jota löytyy helposti esimerkiksi erilaisilta valmiilta Spotify-soittolistoilta.

Hurjat halloween-juhlatarjoilut

Halloween-juhlat kaipaavat toki teeman mukaisia herkkuja!

halloween-juhlat

Teeman sopivat koristelut tekevät halloween-juhlista taatusti mieleenpainuvat.

Kaupasta saa erilaisia halloween-teemaan sopivia karkkeja. Muffinit ja pikkuleivät voi koristella hämähäkinseittiä muistuttavalla kuviolla. Se syntyy pursottamalla lakritsikastiketta tai sulatettua suklaata tai valkoista sokerikuorrutetta.

Sokerimassasta voi muovailla haamuja ja muita koristeita leivonnaisten päälle. Askarteluliikkeistä saa myös valmiita halloween-aiheisia muotteja, joilla voi tehdä koristeita tai pipareita. Elintarvikeväreillä juomia ja ruokia voi värjätä oudon näköisiksi.

Jännittävä juoma kruunaa halloween-juhlat! Boolimaljan kauhistus on jäinen käsi, joka syntyy jäädyttämällä mehua kumihansikkaassa. Lapsille sopiva booli syntyy mustikkamehusta ja kuplavedestä.

Boolin sekaan jäädytetään kertakäyttöhanskoissa Juissi-mehua, joka on terästetty punaisella karamellivärillä. Yhdestä Juissi-litrasta tulee neljä kättä. Jäädytä kädet edellisenä iltana pakkasessa. Juhlajuoman sekaan voi halutessaan laittaa lisäksi uiskentelemaan esimerkiksi muovisia silmämunia.

Lue myös: Hurjan hauskat halloween-askartelut syntyvät helposti – kokosimme parhaat ideat

Artikkeli päivitetty 21.12.2022. Jutusta poistettu vinkit asusteista, joita ei ole enää myynnissä

Kommentit (1)

Halloween pitäisi saada kokonaan Suomesta pois. Lopettakaa tämmöisten kirjoittelu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X