Raskaustyyli Linnan juhlissa – muistatko sädehtivimmät? Jaana Pelkonen, Minttu Mustakallio, rouva Jenni Haukio…

Raskaustyyli ei välttämättä vanhene Linnan juhlissakaan.

Teksti Tiina Torikka
Kuvat OM-arkisto
raskaustyyli
Voisitko kuvitella seuraaviin juhliin minkä tahansa lookeista vuosilta 2005–2019?

Linnan juhlat on tältä vuodelta peruttu, ja niinpä ainakin vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin raskaustyyli jaa nyt näkemättä juhlaloisteessa. Onneksi takavuosina itsenäisyyspäivän vastoonotolla on nähty niin sädehtiviä odottajia, että kuvia kelpaa katsella aina uudestaan.

Virpi Sarasvuon raskaustyyli 2010

raskaustyyli Virpi Sarasvuo

Yrittäjäpari Jari ja Virpi Sarasvuo juhlivat Suomen itsenäisyyttä ja vähän pian syntyvää vauvaakin varsin arvokkaassa lookissa. Virpin puvun kaulalinjaa myötäilevä pukukoru toi graffitinharmaaseen kokonaisuuteen paitsi säihkettä myös kiinnekohdan katseelle.

Raskaus ei ole sanellut Johanna Lätin suunnittelutyötä: puku ei erityisesti korosta salamatkustajaa, mutta ei myöskään jätä vauvavatsaa pimentoon.

Jaana Pelkosen diskopallo

Jaana Pelkosen raskaustyyli

Kansanedustaja Jaana Pelkonen sai vuoden 2016 juhlissa leikkisän lisänimen ”diskopallo” tällä tuikkivalla juhlatyylillä. Rinnalla puoliso Niko Aho.

Puvun suunnitteli Teemu Muurimäki.

Lue myös: Vauvan kanssa juhliin – tässä muistilista, jota noudattamalla pärjäät varmasti

Anna-Maija Tuokon sähköinen eleganssi

Raskaustyyli Anna-Maija Tuokon tapaan

Sähkönsininen iltapuku kerta kaikkiaan räjäytti pankin vauvaonnea sädehtivän Anna-Maija Tuokon yllä 2014. Näyttelijä esiintyi juhlissa ensi kertaa julkisuudessa puolisonsa näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskasen rinnalla.

Niin ikään Teemu Muurimäen suunnitteleman puvun ehdoton juju on graafisen tähden muodostavissa, ristiin leikkautuvissa olkaimissa.

Juhlien emännän raskaustyyli

Kansa odotti ennennäkemättömällä kärsimättömyydellä rouva Jenni Haukion loppuraskauden asuvalintaa Linnan juhliin 2017. Tasavallan presidentin Sauli Niinistön iltatähti Aaro syntyi helmikuussa 2018.

Jenni Haukio valitsi hillityn ja vartalon linjat peittävän asun, jonka särmä rakentuu epäsymmetriasta leikkauksissa. Smaragdinvihreä silkkiluomus oli vuoden nuorelta suunnittelijalta Heidi Karjalaiselta.

Sari Sarkomaan raskaustyyli 2005

Sari Sarkomaa

Kun naruolkaimet olivat tulikuumia niin arjessa kuin pukujuhlassa – kansanedustaja Sari Sarkomaa juhli puolisonsa Kim Ruokosen rinnalla hyvin viimeisillään raskaana.

Jälkikäteen perheenäiti paljasti Ilta-Sanomille, että vuoden 2005 juhlat jäivät pienimuotoisen etikettivirheen vuoksi erityisesti mieleen: odottajan jalat turposivat juhlissa niin, että hän päätyikin viemään kengät narikkaan ja patsastelemaan illan jalkineetta.

Sofia Vikman, yksi illan kuningattarista

Raskaustyyli Sofia Vikman

Kansanedustaja Sofia Vikman loisti pukuäänestysten kärkipaikoilla 2019, ja sanottiin, että raskauden viimeinen kolmannes sai tyylin näyttämään hänen yllään yhä vain paremmalta.

Naisen luottosuunnittelija Anne-Mari Pahkala on taannut useana vuonna hyvän sijoituksen kuningatarlistauksissa. Tällä kertaa ryhdikäs vatsan seudun koruyksityiskohta oli kuin rusetti ylimääräisen pikkuvieraan yllä.

Räiskyvä Minttu Mustakallio

Minttu Mustakallion raskaustyyli

Siihenkin voi luottaa, että valloittava vauvavatsa on raskaustyylin upein kulmakivi. Merenneitolinjainen, kirkkaanpunainen iltapuku on yksinkertaisuudessaan täydellinen pari kasvoja kehystävälle turbokoristelulle.

Näyttelijä Minttu Mustakallion rinnalla edusti vuonna 2007 aviomies Tuomas Rinta-Panttila.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä