Vapaa-aika 26.10.2019 Päivitetty 22.05.2023

Näin häivytät kotiäitilookin missityyliin – tukka puoliauki ja asennekorut korviin

Oma aika tuli tarpeeseen Jasmine Romppaiselle. Masennuksen läpi käynyt Jasmine voitti Äidin oman päivän ja saapui hemmoteltavaksi Helsinkiin.

Teksti
Elina Hovinen
Kuvat
Kristiina Kurronen

Jasmine Romppainen, 24, läväyttää studion lat­tialle valtavan säkin. Säkissä on kuuden hengen teltta ja muut tarvikkeet festari­reissua varten. Jasminella on edessään vapaa viikonloppu ystäviensä kanssa, mutta sitä ennen olisi aika häivyttää kotiäitilook.

Jasminen äiti ilmoitti tyttärensä mukaan Äidin oma päivä -kilpailuun. Hakemukseen äiti kirjoitti, että Jasmine ei ole työ- ja pääsykoekiireiltään ehtinyt ottaa lainkaan aikaa itselleen. Nyt sitä olisi tarjolla.

– Tämä on paras tapa aloittaa matka festareille, Jasmine sanoo.

Jasmine Romppaisen äiti ilmoitti tyttärensä Äidin oma päivä -kisaan.

Jasmine Romppaisen äiti ilmoitti tyttärensä Äidin oma päivä -kisaan.

Koululaisesta äidiksi

Jasmine on elänyt lapsiperhearkea lukioikäisestä saakka. Hän iski silmänsä Janiin jo lukion ensimmäisenä päivänä. Heistä tuli pari puolitoista vuotta myöhemmin, ja pian Jasmine huomasi ajattelevansa, että olisipa hienoa olla äiti. Myös Jani haaveili perheestä.

Mikään äiti-ihminen Jasmine ei toki ollut vaan ihan kuten kuka tahansa 19-vuotias: juhli ystäviensä kanssa ja vietti huoletonta elämää.

Raikas meikki sopii nuorelle naiselle. Korallin värinen luomiväri korostaa sinisiä silmiä.

Raskaustesti näytti positiivista heti kun lukio päättyi. Pari päätti muuttaa turistisesongin ajaksi Gran Canarialle, lähelle Jasminen vanhempia. Jasmine alkoi työskennellä espanjalaisessa ravintolassa tarjoilijana. Säännöllinen elämänrytmi ja fyysinen työ tekivät tehtävänsä: jo ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä aiemmin ylipainoisen Jasminen paino oli pudonnut 14 kiloa.

Keventyneestä kehosta huolimatta raskaus oli vaikea. Pari muutti takaisin Suomeen, ja raskaus päättyi raskaushepatoosin vuoksi käynnistykseen ja lopulta sektioon.

Lue Jasminen tarina – Synnytys laukaisi vahvan kuolemanpelon: Jasminen hissifobia oli niin paha, että vartija vei vauvan neuvolaan

Vauvan syntymä ei tuonut mukanaan odotettua onnenhuurua. Traumaattinen synnytys sai nuoren äidin masentumaan, ja toipuminen kesti pitkään. Toipumisen edetessä Jasmine löysi lopulta äitiyden onnen, ja toinen lapsi syntyi vuoden kuluttua.

– Toisen lapsen syntymä oli eheyttävä kokemus. Sen jälkeen tuntui, että nyt olen kunnolla äiti. Annoin itselleni luvan viettää perhe-elämää enkä enää haikaillut ikäisteni menoihin mukaan.

Jasmine Romppainen uusiksi

Mutta nyt se kotiäitilook olisi tarkoitus häivyttää. Stylisti-meikkaaja Ida Jokikunnas odottelee malttamattomana, että pääsisi tekemään Jasminelle räväkän tyylin, ja Jasmine päästää Idan toteuttamaan visioitaan vapaasti.

Viime vuonna Jasmine Romppainen pääsi mukaan Miss Helsinki -kilpailuun. Kokemus kohotti masennuksesta toipuneen naisen itseluottamusta. Missitausta näkyy, kun Jasmine poseeraa luontevasti kameran edessä.

Buutsien ja keveän mekon yhdistelmä on trendikäs.

Buutsien ja keveän mekon yhdistelmä on trendikäs.

– En näytä näissä kuvissa kyllä yhtään kotiäidiltä, Jasmine sanoo nauraen.

Valkoinen mekko ei kuitenkaan passaa festareille, joten Jasmine vaihtaa oma asunsa ylleen. Hymyillen nainen nostaa telttasäkin olalleen ja suuntaa juna-asemalle. Maanantaina on taas kotilookin vuoro.

Kun kampaus on yksinkertainen, korvikset tulevat esiin.

Kun kampaus on yksinkertainen, korvikset tulevat esiin.

Jasmine stailattiin elokuun Kaksplus-lehteen 5/2019.

Kotiäitilook häivytetty! Vejitsin valkoinen mekko ja Hoffman Copenhagenin keltainen takki. Korvikset Bik Bokista, Biancan buutsit Zalandosta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X