Mainos: Semper 16.06.2023

Näin sujuu lomareissu pienten lasten kanssa – Lotta Salonen jakaa parhaat vinkkinsä

Lotta Salonen reissaa säännöllisesti 2- ja 4-vuotiaiden lastensa kanssa ja on oppinut monta hyvää niksiä, joilla matkaaminen sujuu astetta helpommin. Esimerkiksi eväistä Lotta ei tingi – Semperin hedelmävälipalapussit ovat käteviä silloin, kun nälkä iskee. Lue tästä Lotan muutkin vinkit!

2 kommenttia

Kun ensimmäisiä kertoja lähtee lomamatkalle pienten lasten kanssa, voi reissu tuntua enemmän uhkalta kuin mahdollisuudelta. Vaikuttaja Lotta Saloselle lapsiperheen matkailusta on kertynyt sen verran kokemusta, että hän tietää keinot, joilla vältytään turhalta stressiltä ja mielipahalta.

Näillä vinkeillä matka lasten kanssa sujuu askelta mukavammin – mentiin sitten autolla sukulaisiin, laivalla lahden yli tai lentokoneella etelän lämpöön.

 

 

Lomalle lasten kanssa? Parhaat vinkit pakkaamiseen

1. Mieti, paljonko vaatetta tarvitsette

Paljonko vaatetta on tarpeeksi? Tätä moni pohtii, kun lomareissu lähestyy. Lotta on sitä koulukuntaa, joka mieluummin varautuu kuin katuu.

”Yleensä pyrin siihen, että lapsille on kaksi vaatekertaa per päivä. Varaan mieluummin ylimääräistä mukaan kuin lähden kohteessa ostamaan vaatteita, joille ei muuten olisi tarvetta.”

2. Pakkaa jokaisen vaatteet erilleen

Kun Salosen perhe lähtee pidemmälle reissulle, pakataan koko perheen vaatteet yleensä yhteen isoon matkalaukkuun. Vaatteiden käsittelyä reissussa helpottaa se, että jokaisen vaatteet pakataan matkalaukun sisään omaan kassiinsa.

”Meillä on aina paljon eväitä mukana, että vältetään nälkäkiukut.”

”Meillä on käytössä värikoodatut pakkauspussit. Minun vaatteeni ovat aina tummanharmaassa pussissa, miehen vaatteet sinisessä. Toisella lapsellamme on turkoosi ja toisella vaaleanpunainen pussi. Näin vaatteiden etsiminen on helpompaa.”

Erilaiset kangaskassitkin ajavat hyvin pakkauspussien virkaa. Lisäksi mukaan kannattaa pakata pari ylimääräistä kangaskassia pyykkipusseiksi.

 

 

3. Hoitolaukussa kulkee kaikki, mitä tarvitsee matkan aikana

Kaikki sellainen, mitä voi tarvita matkan aikana, kannattaa pakata omaan kassiinsa. Lotta pakkaa yleensä hoitolaukkuun vaihtovaatteet, pienemmän lapsen vaipat sekä eväät ja tekemistä lapsille. Hoitolaukku pysyy käden ulottuvilla koko matkan ajan.

Nykyään Lotta pakkaa vaihtovaatteet mukaan myös aikuisille.

”Kerran lapsella alkoi lentokoneessa oksennustauti. Siihenkin kannattaa varautua, että tällaisissa tilanteissa aikuinen voi joutua maalitauluksi.”

Lotta Salonen lastensa kanssa Tallinnassa eväitä syömässä.

Lotta Salosen perheeseen kuuluvat 2- ja 4-vuotiaat lapset, joiden kanssa reissataan etenkin kesällä aktiivisesti. Hiljattain perhe matkusti yhdessä Tallinnaan, ja tälläkin matkalla kätevät eväät tulivat tarpeen.

 

4. Varaa mukaan riittävästi helppoja välipaloja

Lasten kanssa matkustaminen helpottuu huomattavasti, kun kesken kaiken ei joudu stressaamaan siitä, mistä nälkäisille lapsille saisi ruokaa. Siksi Lottakin pakkaa aina hoitolaukkuun erilaisia eväitä.

”Puuro- ja hedelmäsmoothiepussit ovat käteviä matkalla kuin matkalla, kun lapset pystyvät syömään itse ja yleensä aika siististikin.

”Eväitä kannattaa mieluummin pakata liikaa kuin liian vähän. Juna voi olla myöhässä, lento viivästyä. Yllättävissä tilanteissa nälkä voi iskeä itse kullekin, ja Semperin välipalat sopivat kaikille, ikään katsomatta.

”Puuro- ja smoothiepussit ovat myös hyviä iltapaloja hotellilla.”

Lotta Salosen lapset syövät Semperin smoothieita penkillä istuen.

Etenkin reissussa sellaiset eväät ovat käteviä, joita lapset pystyvät syömään siististi itse. Semperin Smoothien voi vaikka antaa lapselle auton takapenkille.

”Semperin puuro- ja smoothiepussit ovat lapsille myös helppoja iltapaloja hotellilla. Otan niitä Suomesta mukaan, koska ulkomailla vastaavat tuotteet ovat usein paljon kalliimpia”, Lotta sanoo.

Lisäksi Semperin välipalat ovat aina ilman lisättyä sokeria ja lisäaineita.

Lapsi syö Semperin marjasmoothieta.

Puuro- ja smoothiepussit ovat myös helppoja ilta- tai aamupaloja, Lotta muistuttaa. ”Otan niitä Suomesta mukaan, koska ulkomailla vastaavat tuotteet ovat usein kalliimpia.”

 

 

5. Ota mukaan myös viihdykettä

Matka sujuu aina joutuisammin, kun lapsilla on reissussa tekemistä. Tämän vuoksi Lotta yleensä hankkii lapsille matkaa varten uudet puuhakirjat tai pienet, uudet lelut.

”Kun reissuun ottaa mukaan jotain uutta, mitä lapset eivät ole ennemmin nähneet, se yleensä kiinnostaa ainakin matkan ajan. Esimerkiksi sellaiset puuhakirjat ovat meillä olleet hitti, joita pystyy maalaamaan vedellä täytettävällä kynällä.”

Myös esimerkiksi erilaiset eväspatukat, naksut ja pienet sormisyötävät ovat hyviä matkaeväitä. Ne tasaavat verensokeria, mutta ennen kaikkea tarjoavat myös viihdykettä.

Pieni tyttö ja poika syövät Semperin smoothie-välipaloja.

Kun verensokeri pysyy tasaisena, on matkan tekokin yleensä sujuvampaa. Siksi eväitä kannattaa pakata mukaan mieluummin vähän liikaa kuin liian vähän.

Kommentit (2)

Muistuttaisin kuitenkin siitä, että ainakaan turvaistuimissa istuville lapsille ei tulisi missään nimessä antaa syötävää eikä juotavaa tuketusmisvaaran vuoksi (viitaten yhteen kuvatekstiin).

Noi mums soseet maistuu muuten aikuisillekin tai toimivat tosi hyvin myös leivonnassa. Ovat myös terveellisiä. Ei lisättyä sokeria. Suosittelen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X