Perhe-elämä 25.10.2023

42-vuotiaana kuopuksensa saanut näyttelijä Pirjo Lonka Annassa: ”Oli selvää, että haluan ison perheen”

Pirjo Lonka myöntää, että hän on ollut kuopukselleen lepsumpi äiti kuin muille lapsilleen. ”Olen hoksannut, että lapset kyllä kasvavat, vaikkei heitä niin hirveästi kasvata.”

Teksti
Toimitus
Kuvat
Sampo Korhonen / OM-arkisto

Näyttelijä Pirjo Lonka kertoo Anna-lehdessä haaveilleensa isosta perheestä aina. Viimeisen kerran hän tulikin äidiksi ollessaan 42-vuotias.

– Minulle oli selvää, että haluan ison perheen, Lonka toteaa Annan haastattelussa.

Nykyään Longalla on viisilapsinen uusperhe puolisonsa Jani Volasen kanssa. Pirjolla on aiemmasta liitostaan kolme lasta, ja lisäksi uusperheeseen kuuluu poika hänen puolisonsa edellisestä avioliitosta. Kotona lapsista asuu tätä nykyä vain 9-vuotias kuopus, joka on pariskunnan lapsista ainoa yhteinen.

– Hänelle olen ehkä ollut lepsumpi äiti kuin muille. Olen hoksannut, että lapset kyllä kasvavat, vaikkei heitä niin hirveästi kasvata. Tietyt säännöt pitää tietenkin olla, mutta yritän pitää ne minimissä. Tärkeintä on oppia kohtelemaan hyvin kanssaihmisiä, Lonka kertoo kasvatusfilosofiastaan.

Haaveissa isoäitiys

Vanhempien lasten itsenäistyminen on tuntunut luonnolliselta. Heidän kanssaan Lonka paljastaa viettävänsä aikaa lenkkeillen, kahvilla käyden, uiden ja lautapelejä pelaten.

– Onneksi he asuvat lähellä. Minulle on suuri kunnia, että aikuiset lapset haluavat yhä olla likeisissä tekemisissä kanssani. Perheen yhdessäolo on minulle suurinta hemmottelua, Lonka sanoo Annassa.

Usean lapsen äitiydessä Lonka nauttii erityisesti nähdessään, kuinka hyvin sisarukset tulevat toimeen suuresta ikäerosta huolimatta.

– On lohduttavaa tietää, että heillä on toisensa vielä silloinkin, kun minusta aika jättää.

Seuraavana haaveissa suurperheen äidillä siintää isoäitiys.

– Monella ystävälläni on jo lastenlapsia ja olen alkanut itsekin lämmetä ajatukselle isovanhemmuudesta. Lapsilleni olen tehnyt selväksi, että ei mitään kiirettä. Mutta on ihana ajatus, että sellainenkin aika ehkä vielä koittaa.

Lue koko juttu Annan numerosta 43/2023 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Jutta Urpilainen sai lapsen 44-vuotiaana: ”Olen iloinen, että lapsillani on sisarus”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X