Perhe-elämä 02.02.2019 Päivitetty 13.08.2019

Tasavallan Aaro täyttää 1 vuotta! Katso ihanat muistot vauvavuodelta

Presidenttiparin Aaro-poika viettää 2. päivä helmikuuta ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Keräsimme syntymäpäivän kunniaksi muistoja vauvavuodesta. Onnea Aaro!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
OM-arkisto, Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Aaro-poika täyttää tänään, 2. päivä helmikuuta vuoden.

Pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi Helsingin Naistenklinikalla talvisena perjantai-iltana hieman ennen iltakahdeksaa.

– Sekä äiti että vauva voivat hyvin, kertoo synnytyksessä mukana ollut isä, tasavallan presidentin kanslia tiedotti pian lapsen syntymän jälkeen.

Viime elokuussa 70-vuotta täyttäneelle Niinistölle lapsi oli kolmas ja 41-vuotiaalle Haukiolle ensimmäinen. Sauli Niinistöllä on aiemmasta avioliitostaan kaksi aikuista poikaa, Nuutti ja Matias Niinistö.

Presidenttipariskunta kertoi odotusaikana, että lapsi oli hartaasti toivottu ja odotettu useiden vuosien ajan, ja että matkaan oli mahtunut myös vastoinkäymisiä. Jenni Haukio kirjoitti Seuran kolumnissa marraskuun lopulla, että päätös lapsiluvusta ei ole suinkaan jokaisen perheen oma päätös. Hän muistutti, että puheet ”synnytystalkoista” loukkaavat lapsettomuudesta kärsiviä.

Nimi isältä pojalle

Presidenttiparin kaksikuinen poikavauva kastettiin keväällä huhtikuun 7. päivä, jolloin hän sai nimen Aaro Veli Väinämö. Väinämö-nimi kulkee suvussa, sillä se on myös Sauli Niinistön toinen nimi.

Vauvavuoden kulusta on kyselty haastatteluissa presidenttiparilta ahkerasti. Aaro-pojan yksityisyyttä halutaan suojella tarkasti, mutta niin Niinistön kuin Haukion kommenttien perusteella ensimmäinen vuosi Aaro-pojan kanssa on sujunut leppoisissa ja onnellisissa merkeissä.

Aivan tyypillinen vauva Aaro ei kuitenkaan kieltämättä ole: syntymänsä jälkeen hänelle lähetettiin muun muassa satoja pieniä villasukkapareja, ja tänään vuoden täyttävälle Aarolle on myös ehditty säveltää jo oma sinfonia!

Aaron ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi keräsimme muistoja pienen pojan tähänastisen elämän varrelta.

Onnea Aaro!

 

Presidentti Niinistö ilmoitti perjanta-iltana 2. helmikuuta 2018 puoli kymmenen aikaan pariskunnan lapsen syntymästä.

Olemme nyt pienen pojan vanhempia! SN

Posted by Sauli Niinistö on Friday, February 2, 2018

 

Presidentti Niinistö kiitti suomalaisia iloisessa tapahtumassa myötäelämisestä viikko Aaro-pojan syntymän jälkeen, ja toivotti myös muille vauvaperheille kaikkea hyvää.

Mukanaolonne on ollut liikuttavaa, kiitos! Täällä sujuu hyvin ja me puolestamme toivomme samaa kaikille pienokaisille perheineen.SN

Posted by Sauli Niinistö on Friday, February 9, 2018

 

Satasairaalan Lasten- ja naistentalo Porissa kertoi presidenttiparin lahjoittaneen vuodeosastolle 150 paria pieniä villatöppösiä, joita suomalaiset olivat Aarolle tehneet. Lahjoitus tuli tarpeeseen, sillä osasto oli kertonut erityisesti pienistä villasukista olevan pulaa.

Lahjoitus synnytys- ja naistentautien vuodeosastolle presidenttiparilta ❤️ Aaro oli saanut sukkia aika paljon yli oman tarpeen 😍 Kiitos ❤️

Posted by Satasairaalan Lasten- ja naistentalo on Monday, November 12, 2018

 

Presidentti Niinistö kertoi Aaron saaneen kasteen sekä nimen 7. huhtikuuta 2018.

Piispa Eero Huovinen antoi tänään kasteen pojallemme Aaro Veli Väinämölle. SN

Posted by Sauli Niinistö on Saturday, April 7, 2018

 

Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit harjoittelivat lokakuussa Leif Segerstamin säveltämää, Aaro-pojalle omistettua Ihmisihme-lyhytsinfoniaa. Presidenttipari saapui kuuntelemaan kantaesitystä ja kertoi sinfonian tehneen suuren vaikutuksen.

 

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi tämän suloisen kuvan Sauli Niinistön 70-vuotissyntymäpäivänä elokuussa. Kuvassa esiintyi myös perheen sympaattinen bostoninterrieri Lennu, mutta Aaro oli se, joka varasti huomion: Kuva oli ensimmäinen, jossa Aaro esiteltiin vihdoin koko kansalle.

Posted by Sauli Niinistö on Friday, August 24, 2018

 

Kommentit (1)

Paljon Onnea ja paljon hyviä enkeleitä elämään pikku Aarolle, kuin myös vanhemmillensa,ja luonnollisesti Lennulle myös.todella toivon kaikkea hyvää. Ihanaan perheeseen syntynyt ja pidetään ja rakastetaan,se on tärkeätä,kun paljon lapsia syntyy huonoihin olosuhteisiin.Toivon toki kaikille maailman lapsille enkeleitä elämään,ja, että kaikki maailman lapset saisivat elää hyvin ja rakastettuna. Kun näkee perheen missä lapsesta pidetään huolta niin se on jotain upeaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X