Perhe-elämä 04.10.2023 Päivitetty 06.10.2023

Antti sai kolme lasta alle kahdessa vuodessa – Perheenisän kaunistelematonta arkea kuvaavasta Instagram-tilistä tuli jättihitti

Kun Antti Pajala muutama vuosi sitten teki ensimmäisiä päivityksiään Isin matkassa -Instagram-tilille, hän ei osannut arvata tilin saavuttavan niin suurta suosiota. — Video tiskikoneen täytöstä on kerännyt lähes puolitoista miljoonaa katselukertaa

Teksti
Eeva Pettersson
Kuvat
haastateltavan kotialbumi

– Ennen esikoisemme syntymää pohdimme, että olisi kiva saada kaksoset, kertoo kolmen lapsen isä Antti Pajala.

Antti ja hänen puolisonsa Penni saivat ensimmäisen lapsensa, Alessan, neljä vuotta sitten. Pariskunnalla oli toiveena saada kaksi lasta pienellä ikäerolla. Uusi raskaus saikin alkunsa jo ennen kuin esikoinen oli 1-vuotias, mutta haave kaksosista unohtui.

– Toisen raskauden kohdalla emme edes miettineet koko asiaa.

Ensimmäinen ultraäänikäynti paljasti kuitenkin yllätyksen: tällä kertaa vauvoja tulisikin kaksi.

Antti oli uutisesta innoissaan, mutta samaan aikaan hän mietti myös sitä, miten paljon kaikkea uutta hankittavaa tulokkaille olisi.

Kaksoset Aisla ja Aarni syntyivät puolitoista kuukautta ennen laskettua aikaa. Isosisko Alessa oli silloin puolitoistavuotias.

– Ensimmäinen vuosi kolmen lapsen isänä meni hieman sumussa, Antti muistelee.

Puoliso Penni jäi lasten kanssa vuodeksi kotiin, ja Antti auttoi kotitöissä ja lastenhoidossa aina kun töiltään ehti.

Antin työ Rajavartiolaitoksen lentäjänä pakottaa hänet toisinaan pitkiin työpäiviin. Toisaalta pitkien työpäivien jälkeen on myös pitkät vapaat.

– Nyt lapset ovat jo päiväkodissa, mutta arkivapaapäivinäni he ovat kotona ja teemme yhdessä kaikenlaista. Lempipuuhaamme ovat ulkoilu ja kaikki liikuntaan liittyvä.

Pennin ja Antin perheeseen kuuluu kolme lasta. Kuva: Teemu Toikka

Humoristiset kuvaukset perhearjesta saivat yleisön ihastumaan

Muutama vuosi sitten Antti innostui kertomaan perheen arjesta Isin matkassa -Instagram-tilillä puolisonsa Pennin innoittamana.

– Huomasin, että Instagramissa oli paljon pikkulapsiarjesta kertovia tilejä äitien näkökulmasta. Niinpä ehdotin Antille, että hän kertoisi tilillä arjesta isän kokemana, Penni kertoo.

Ensimmäiset seuraajat löysivät tilin melko nopeasti ja siitä suosio vain kiihtyi. Nykyään seuraajia on jo kymmeniätuhansia.

– Suosio yllätti, myöntää Antti.

Antin päivitykset ovat usein huumorilla höystettyjä, rehellistä lapsiperhearkea kuvailevia. Hän on saanut tekemistään sisällöistä paljon positiivista palautetta.

– Se on toiminut monelle muille pikkulapsiarkea viettäville vertaistukena ja päivän piristyksenä. Pienten lasten kanssa arki on välillä raskasta, mutta huumori auttaa jaksamaan, Antti tietää.

Alessasta tuli kerralla kaksinkertainen isosisko kun kaksoset Aarni ja Aisla syntyivät.

Aitous kiinnostaa

Antti uskoo Isin matkassa -tilinsä suosion johtuvan sisältöjen aitoudesta.

– Päivityksiin on helppo samaistua. Aiheita ei tarvitse väkisin keksiä, vaan ne syntyvät perhearkea viettämällä hyvin tavallisistakin asioista, sanoo Antti.

Pelkästään kolmen lapsen nukkumaan laittaminen samaan aikaan voi olla toisinaan aikamoista taiteilua. Parisuhdeaika on pikkulapsiarjen keskellä kortilla, ja wc-rauhan saaminen taaperoiden kanssa voi olla haastavaa.

Toisaalta pitkään jatkunut hiljainen hetki kotona voi tarkoittaa sitä, että lapset ovat sotkeneet koko vessan vessapaperilla. Muun muassa näitä aiheita Antti on käsitellyt Instagramissa.

Eniten katselukertoja – lähes puolitoista miljoonaa – on kerännyt video tiskikoneen täytöstä. Huumorivideolla näytetään, miten eri tavalla miehet ja naiset täyttävät tiskikoneen.

Myös monikkoperheen elämä on kiinnostanut seuraajia.

Monikkoperheessä saa käyttää luovuutta monessa asiassa.

– Välillä meinaa olla kädet täynnä, mutta kaksosten kanssa oppii tekemään montaa asiaa yhtä aikaa ja keksimään myös luovia ratkaisuja, tietää Antti.

Hän on nostanut päivityksissään hauskasti esiin myös kaksosten luonne-eroja. Sisarukset voivat olla kuin yö ja päivä.

– Toiset tanssii, toiset ei, kuvailee Antti Instagramissa yhtä videopäivitystään.

Hauska harrastus

Antti arvelee, että isyys ja isän roolissa oleminen on monen kohdalla muuttunut paljon siitä, mitä se esimerkiksi hänen lapsuudessaan oli. Nykyisin isät viettävät eri tavalla aikaa lastensa kanssa.

– Itselleni lasten kanssa vietetty aika on kuitenkin luontevaa, sillä sain omalta isältäni aktiivisen isän roolimallin. Hän kuskasi harrastuksiin ja osallistui paljon kotitöihin.

”Vaikka olisi miten huono päivä, lapsen riemu muuttaa sen paremmaksi”, tietää Antti Pajala.

Vaikka Antti tekee sisältöä Instagramiin, hän ei halua olla isä, joka viettää liikaa aikaa kännykän ja muiden ruutujen äärellä. Antti tekee jonkin verran kaupallisia yhteistöitä, mutta pääosin hän kokee Instagram-tilin pitämisen olevan hänelle hauska harrastus.

– En ole ottanut stressiä sisällön tuottamisesta. Joskus voi mennä monta päivää ilman päivityksiä.

Pajalan perheessä myös lasten ruutuaika on pyritty pitämään minimaalisena.

– Lastenohjelmista valitaan ne, jotka ovat mahdollisimman rauhallisia ja opettavaisia.

Antti kertoo kasvattavansa omia lapsiaan hyvin pitkälti samalla tavalla kuin häntäkin on kasvatettu. Hän on myös kertonut lukeneensa jonkun verran lastenkasvatusoppaita, ja suosittelee niitä luettavaksi muillekin.

– Pääsääntöisesti lasten kasvattaminen onnistuu mielestäni maalaisjärkeä käyttämällä. Kasvatusoppaista olen saanut joitain hyviä vinkkejä, mitä ei itse ole tullut edes ajatelleeksi.

Antin Instagram-tiliä voi seurata @isin.matkassa

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X