Perhe-elämä 07.02.2024

Anna: Bettina Sågbom-Ekille sanottiin, ettei pienten lasten äiti voisi tehdä aamuvuoroa – ”Halusin näyttää”

Luova ratkaisu todisti epäilijöiden luulot vääriksi.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Liisa Valonen

Ruotsinkielinen toimittaja Bettina Sågbom-Ek valloitti myös suomenkielisen yleisön sydämet 2000-luvun alussa, kun televisiossa pyörivät hänen nimeään kantavat keskusteluohjelmat sekä Min morgon -aamuohjelma.

Televisiotyö toi suosikkijuontajalle kaksi Venla-palkintoa. Anna-lehden tuoreessa haastattelussa Bettina paljastaa, että uran alkuvaiheisiin on mahtunut myös vähemmän loistokkaita hetkiä.

Vuonna 1998, kun Bettinan pojat Davy ja Lee olivat 6- ja 4-vuotiaita, Bettina vakinaistettiin Ylelle lukuisten määräaikaisten työsopimusten jälkeen. Tuolloin hän työskenteli Yle XM3 -kanavan aamujuontajana. Se tarkoitti, että työvuoroon oli lähdettävä jo neljältä aamulla.

– Työpaikkaa hakiessani minulle oli sanottu, että pienten lasten äiti ei pysty tekemään aamuvuoroa. Halusin näyttää. Ajattelin, että kukaan ei voi sanella minulle, mitä teen, Bettina Sågbom-Ek muistelee Annassa.

Bettina oli solminut ensimmäisen avioliittonsa brittiläisen miehen kanssa vuonna 1990. Lama-aikana silloinen aviomies ja lasten isä menetti työnsä, eikä löytänyt enää uutta työpaikkaa. Mies ei enää viihtynyt Suomessa, vaan vietti pitkiä aikoja Isossa-Britanniassa.

Aamujuontajaksi radioon pestautunut Bettina turvautui lastenhoidon järjestämisessä tuttaviensa ja sukulaistensa apuun.

– Sain apua parilta naapurin rouvalta, ja vaikka rahaa oli todella vähän, palkkasin abiturientin, joka tuli aamuisin meille lukemaan ylioppilaskirjoituksiin. Hän vei lapset päivähoitoon. Välillä veljeni ajoi apuun aamuneljältä. Se oli hullua.

Bettina Sågbom-Ek tunnustautuu herkäksi

Tätä nykyä Bettina, 58, työskentelee pääasiallisesti radiossa Svenska Ylen leivissä. Hän jäi neljä vuotta sitten leskeksi, kun pitkäaikainen puoliso Tomas Ek menehtyi syöpään vain 63-vuotiaana.

Anna-lehdelle Bettina kertoo olevansa hyvin sentimentaalinen ja altis kiintymään ihmisiin. Tästä syystä uuden suhteen solmiminen tuntuu hänestä suorastaan pelottavalta.

– En jaksaisi enää mitään draamaa, hän tuumaa.

Annalle Bettina kuitenkin toteaa, että vaikein suru on nyt takana päin.

Mikä harrastus on Bettina Sågbom-Ekille kaikista tärkein? Entä sanottavaa hänellä on vaihdevuosista? Lue koko haastattelu Annan numerosta X/24 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Pienten lasten äiti Mira pääsi lääkikseen viimeisillään raskaana: ”Välillä pänttäsin aamuyöllä, kun olin herännyt syöttämään vauvaa”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X