Perhe-elämä 09.09.2020

Emmi Granlund Me Naisissa: ”Suomessa vauvamme olisi yritetty pelastaa”

Emmi Granlund kertoo Me Naisten haastattelussa yhdysvaltalaisen sairaalan suorista sanoista, ettei vauvan hyväksi voitaisi tehdä mitään.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Tiia Ahjotuli

Yhdysvalloissa Nashvillessa asuvat Emmi ja Mikael Granlund menettivät maaliskuussa tyttövauvansa, 1-vuotiaan Milo-poikansa pikkusiskon.

Vauva kuoli Emmin kohtuun, kun raskausviikkoja oli takana 23.

Emmi kertoo Me Naisten haastattelussa, että jos he olisivat olleet Suomessa, vauva olisi voitu tai ainakin yritetty pelastaa. Tämän hän sai kuulla myöhemmin suomalaiselta lastenlääkäriltä.

– Vaikka se ei ole kenenkään vika, ja tällaista vain tapahtuu, olen tietenkin miettinyt kaikki mahdolliset mitä jos -skenaariot, Emmi kertoo Me Naisissa.

Myös Emmin henki oli vaarassa

Emmille heräsi huoli vauvan voinnista, kun hän alkoi kärsiä omituisesta vuodosta. Seuraavaksi Emmi alkoi saada supistuksia, ja hänen oli lähdettävä sairaalaan. Siellä tilanne muuttui dramaattisesti, Emmi kertoo Me Naisissa.

Hänelle sanottiin suoraan, että koska kyseessä ovat niin aikaiset raskausviikot, vauvaa ei edes yritetä pelastaa.

Emmille oli myös noussut tulehduksen vuoksi kuume.

– Mikael oli aivan hädässä, että minäkin voin kuolla siihen pöydälle, mutta itse en tajunnut enää mistään mitään. Ajattelin vain, että kunhan vauva saataisiin pelastettua.

Synnytys käynnistyi alle tunnin kuluttua.

Emmi ja Mikael hyväksyivät nopeasti, mitä tapahtui

Emmi ja Mikael Granlundin tyttövauva syntyi lopulta levollisen näköisenä, ilman sykettä. Emmi kertoo Me Naisten haastattelussa, että oli helpotus, ettei vauva hengittänyt. Viimeisiä hengenvetoja olisi ollut hirveää katsella.

– Jo siinä hetkessä meillä oli läsnä todella vahva rakkaus ja rauha. Pääsimme melko nopeasti hyväksymisen tilaan, vaikka tunneskaala oli laaja, aina surusta epäuskoon ja toivottomuuteen. Tiesimme kuitenkin alusta asti, että vauvamme tulee olemaan aina suojelusenkelimme.

Lue myös: Vauvan kohtukuoleman kokenut isä: ”Haudalla pyydän pojalta anteeksi”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X