Perhe-elämä 03.05.2018 Päivitetty 13.08.2019

Huono äiti -kolumni: Pelataanko teilläkin Selviytyjät Perhe -peliä? Voittaja säilyttää malttinsa kaikissa käänteissä

Selviyjät Suomi on niin nähty. Kilpailijat kahlaavat mudassa, syövät vehnäjauhoa, banaania ja kuoriaisia sekä nukkuvat huonosti. Joskus roikkuvat käsillään vesipyörässä. Se on kuulkaas niin kesyä se!

Teksti
Sari Helin
Kuvat
Pekka Holmström / Otavamedia

Todellinen selviytymisen ultimaattitaso kamppaillaan joka päivä suomalaissa kodeissa, joissa elää aikuisen lisäksi vähintään yksi alaikäinen henkilö. Selviytyjät Perhe -sarjassa ison palan haukkaa väsymyskierre, sillä se on ainoa ikiliikkuja, joka on oikeasti olemassa! Ja mikä ihaninta, se ruokkii ja kiihdyttää itse itseään aina lopussa odottavaan hulluuteen asti.

Oksennuspeli, tuo peleistä yllättävin

Selviytyjät Perhe- sarjassa pelataan välillä myös peliä, joka tulee aina pyytämättä. Se on oksennuspeli! Oksennuspeli tulee aina salaa, vaikka jotain voi arvella olevan pielessä, jos lapsi vain kiemurtelee pitkin olohuonetta eikä huoli edes karamelliä. En mene vessaan, minua ei okseta, ei OKSETA. Peli päättyy tietenkin valtavaan ammukseen, joka lävähtää keskelle olohuonetta lapsen jalkojen väliin. Spläts, vaaleanpunainen velli elävöittää parkettia. Ennen kuin ehdit Yrjöä sanoa, lapsi on jo juossut oksennuksen läpi ja sukeltanut sänkyyn, tietenkin sinun sänkyysi. Ja pois sängystä.

Parisuhdepeli – syyttelyn mestari voittakoon

Ja siitä alkaa Selviytyjät Perhe -ohjelman seuraava peli eli sumplimista sisältävä parisuhdepeli. Sulla on palaveri huomenna aamulla, mulla on iltapäivällä, sä olit viimeksi kolme päivää pois, mä olin kaksi, sun vuoro jäädä kotiin hämmentämään oksennussoppaa isolla kauhalla. Oikeastaan tää on sun vika, koska et koskaan sano lapsille, että peskää kätenne, kun tuutte koulusta ja tarhasta. Ja mä aina sanon.

Askartelupeli vaatii todellista selviytymisluonnetta

Askartelupelissä tosi perheselviytyjä punnitaan! Kaikki muut kilpailijat keskustelevat lastensa kanssa asiantuntevasti Hama-helmistä ja askartelumassoista, joista kumpikaan ei kuulu sanavarastoosi.

Kun näet hyllyllä styroksiset eläinhahmot, joita askartelija voi koristella mielensä mukaan hipuilla ja härpäkkeillä, tunnet vahvaa vajaalyöntisyyttä ja koet selviytymisen mahdottomaksi.

Varaudu viestiin ulkomaailmasta

Välillä Selviytyjät Perhe -ohjelmaan tulee salainen viesti ulkomaailmasta. Sehän on toki täitiedote tai kihomatouutinen!

Päiväkodit ovat tautihautomoita. Lapset käytännössä syövät toistensa räkää. Kokeneet selviytyjävanhemmat neuvovat pitämään omassa käsilaukussa käsidesiä ja Savett-pyyhkeitä, joilla lapsen kädet siivotaan jo päiväkodin ovella ennen kotiinlähtöä. Kynnet on tärkeää pitää lyhyenä ja tukka kiinni.

Kuka voittaa?

Selviytyjät Perhe -sarjan voittaa se vanhempi, joka säilyttää malttinsa kaikissa elämänpelin käänteissä. Palkinnoksi voittaja saa seksiä perhepedissä, kun hän on ensin raivannut sängystä ylimääräiset henkilöt, eläimet, unikaverit, muoviset kassakoneet, Muumit, kirjat, Aku Ankat, superpallot, Nerf-aseet, Lego-alukset sekä sähkökäyttöiset helikopterit.

Kommentit (1)

En kestä, tää oli jotain niin huikeeta!!! ???

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X