Perhe-elämä 05.11.2019

Lasten äiti kuoli, mutta Hermanni turvasi perheensä ja haki apua - yksinhuoltaja on vuoden isä

Vuoden isät saivat tunnustusta vaikeissa elämäntilanteissa luovimisesta.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iStock

Kolme isää on tiistaina saanut Suomen valtiolta tunnustuksen esimerkillisestä toiminnasta. Vuoden isä -palkinnon saajat ovat palokkalainen Hermanni Hyytiälä, vantaalainen Petri Jaakola helsinkiläinen Jukka Lagerblom.

Kaikilla heillä on oma tarinansa, ja Hermannin kertoo yksinhuoltajuudesta. Hänen vaimonsa kuoli viisi vuotta sitten.

Ylen haastattelussa Hermanni kertoo päivästä, jona palasi vaimonsa kuolinvuoteelta kotiin kertomaan 2-, 4-, 6- ja 8-vuotiaille lapsille poisnukkumisesta.

– Ainoa tavoite elämässä oli, että pystyy turvaamaan lapsille normaalin päivän kulun ja turvalliset rutiinit, Hermanni kertoo Ylelle.

Leski-isä sai pikkulapsiarkeen apua isovanhemmilta ja perheneuvolasta sekä omaan suruunsa työterveyspsykologilta. Palkitsemisperusteluissa korostetaan, että Hermanni on aktiivisesti etsinyt apua ja ratkaisuja yksinhuoltajanperheen arjen pyörittämiseen ja ottanut vastaan tarjottua apua. Hän on  myös ollut kehittämässä lapsiystävällisempiä palveluita muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön peruskoulufoorumissa.

Vastikään Hermanni pohti työntekijäverkosto Linkedinissä, että ihmiset ovat paljon riippuvaisempia toisistaan kuin yksilöä korostava yhteiskunta antaisi olettaa.

– Miksi ymmärrämme menestymisen kovin usein taloudellisena menestymisenä ihmisen luomassa järjestelmässä? Miksi menestyminen ei ole sitä, kuinka hyvin on onnistunut ihmisten välisissä suhteissa?

Muista palkituista Petri Jaakola on antanut lapsilleen turvallisen lapsuuden vaikeissa olosuhteissa, vailla omalta isältä saatua turvallisen isyyden mallia. Jukka Lagerblom on aktiivinen Miessakit-yhdityksessä ja näyttänyt esimerkkiä perhevapaita käyttävänä isänä.

Paljon onnea, vuoden isät!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X