Perhe-elämä 28.11.2018 Päivitetty 21.04.2020

Lapsi lopetti purkan syömisen: ”Mitä, jos pieru tekee siitä purkkapallon?!”

Ihmiskeho on ihmeellinen. Ainakin lasten puheissa. Kananmunasta voi kuoriutua vatsassa tipu ja mahalaukku muistuttaa putkikassia.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
iStock

Lapsen suusta kuulee kaikenlaista. Keräsimme tällä kertaa lasten kommentteja ihmiskehon toimintojen ihmeellisyydestä ja huomasimme, että erityisesti kaikelle nielaistavalle voi tapahtua kehossamme mitä kummallisimpia asioita.

 

”Lapseni uskoi, että jos hän syö omenansiemenen, alkaa suusta jossain vaiheessa kasvaa omenapuu.”

”Ihmettelin, kun lapseni ei yhtäkkiä halunnut enää syödä purkkaa. Kävi ilmi, että hän pelkäsi nielaisevansa purkan vahingossa, minkä jälkeen seuraava pieru saisi aikaan purkkapallon. Pikkuhousuihin liiskautunut purkka tuntui hänen mielestään ikävältä ajatukselta.”

”Kolmevuotias poikani lohdutti minua: ’Älä huoli äiti, vaikka sinulla ei ole pippeliä. Se voidaan varmasti asentaa sinulle myöhemmin.’”

”Leikkasin lapseltani tukkaa, ja hän hätääntyi. Ilmeni, että hän oli kuvitellut, että ihmisen pään sisällä on pieniä lankakeriä, joista vapautuu tukkaa leikatun tilalle. Häntä oli kuitenkin alkanut hirvittää, että tämä ’lanka’ hupenee, jolloin leikatun tukan tilalle ei enää kasva uusia hiuksia. Hän oli ilmeisesti kuvitellut samat ’lankakerät’ myös nukkensa pään sisälle, sillä eräänä päivänä kaikki nuket olivat kaljuja, mutta tyttö vakuutteli, että niiden tukka kasvaa kyllä vielä.”

Mörkökö sen pippelin vei?

”Lapseni luuli, että jos syö kokonaisen kananmunan, lämpimässä vatsalaukussa munasta kuoriutuu tipu.”

”Poikani oli yhdessä vaiheessa todella huolissaan siitä, että minulla ei ole pippeliä. Kerran kun olin kaupan kassalla maksuvuorossa, hän kysyi kirkkaalla äänellä: ’Äiti, onko isi vienyt sinun pippelin?’ Kun mutisin, että ei ole, hän oivalsi: ’Onko MÖRKÖ VIENYT SINUN PIPPELIN?’”

”Kun tyttäreni oli nelivuotias, hän ajatteli, että hänen päänsä sisällä asuu joku pienen pieni tyyppi, joka antaa raajoille ja suulle toimintakäskyjä.”

”Viisivuotias lapseni jännitti oksentamista, koska kuvitteli, että voisi vahingossa oksentaa myös sydämensä ulos.”

”Nelivuotias tyttäreni istui pöntöllä ja mietti pissajuttuja. Hän kysyi, että tuleeko veljenkin pissa pimpistä. Sanoin, että ei, pojat pissaavat pippelillä. Tyttäreni vastasi, että tarkoitan siis ylösalaisin olevaa pimppiä. Hän oli ilmeisesti nähnyt jossain tietokirjassa kuvan emättimestä ja kohdusta ja ajatellut, että pojilla sama systeemi on kehon ulkopuolella.”

Varovasti sen purkan syömisen kanssa! Emmi Jormalainen

Ihmisen anatomian saloja

”Lisääntyminen on ihmeellistä. Ainakin, mikäli on uskominen tytärtäni. Hän oli kokenut ahaa-elämyksen asian suhteen: isi käy ostamassa kaupasta siemeniä ja pudottaa ne äidin navasta sisään.”

”Aivojen toiminta ei ole mitenkään yksinkertaista. Kolmevuotias tyttäreni oli päätellyt, että ajatukset kulkevat pienessä pussissa, joka on aivojen vieressä. Aivot puolestaan sijaitsevat suussa, tai ainakin niihin pääsee käsiksi suun kautta.”

”Kun pari menee naimisiin, heille syntyy automaattisesti lapsia. Näin lapseni oli jostain (ehkä mummon puheista) päätellyt ja oli ihmeissään, kun hänen kaverinsa vanhemmat eivät ole naimisissa, mutta heillä on silti lapsia.”

”’Äiti, näittekö te lapsena kaiken mustavalkoisena’, lapseni kysyi. Ihmettelin ja vastasin, että ihan samanlaiset silmät meillä oli. Lapsi vastasi siihen, että no miksi silloin ei sitten ollut väritelevisiota.”

”Tutkin lapseni kanssa ihmiskehosta kertovaa kirjaa. Kun esittelin, että tuossa on mahalaukku, lapsi oli hämmästynyt. Hän oli kuvitellut mahalaukun samanlaiseksi putkikassiksi kuin mieheni treenilaukku.”

Ankka mahassa ja muita elämän ihmeitä

”Minulla on aika iso maha, sillä olen raskausviikolla 31. Nelivuotias poikani kysyi ovelasti yhtenä päivänä, että äiti, milloin sä oksennat ulos tuon vauvan. Seitsemänvuotias isoveli puuttui tähän ja sanoi pikkuveljelleen, että ei äiti sitä oksenna vaan kakkaa sen sairaalassa ulos. Kiinnostavia olettamuksia pikkuherroilla.”

”Kaksivuotias poikani totesi, että Alisella ei ole pippeliä. Vastasin, että ei niin, koska Alise on tyttö. Tähän lapsi sanoi: ’Äidillä ei ole pippeliä, koska äiti on aikuinen. Sitten kun Alise kasvaa isommaksi pojaksi, Alisella on pippeli.’ Yritin väittää vastaan, että Alise ei kasva isoksi pojaksi. Tähän poikani vastasi: ’Alise voi mennä masuun kasvamaan!’”

”Imetin vauvaa sohvalla, ja kaksivuotias poikani katsoi touhua ihmeissään ja kysyi: ’Äiti, mistä sun tissiin saadaan lisää maitoa?’”

”Istuimme koko perhe ruokapöydän ääressä, ja puolitoistavuotias poikamme söi lounasta. Hänen vatsansa kurahti. Poika osoitti sormella vatsaansa ja sanoi vakavasti: ’Ankka tuolla.’”

Lähde: Kaksplussan toimitus ja Facebook-ryhmä sekä Kaksplus.fi

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X