Perhe-elämä 04.12.2018 Päivitetty 13.08.2019

Lastenvaatemalliston suunnitellut Minttu Räikkönen: Kimi ei osta lastenvaatteita!

Minttu Räikkönen suunnitteli lastenvaatemalliston yhdessä tämän hetken hittilastenvaatebrändin kanssa. Minkälaisiin vaatteisiin Minttu pukee omat lapsensa, ja onko Kimillä asiaan mitään sanomista?

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Minttu Räikkösen uran tämänastinen tähtihetki on juuri tässä: uusi lastenvaatebrändi Gugguun ja Mintun nimeä kantava lastenvaatemallisto on juuri nähnyt päivänvalon.

–  Tämä on ollut pitkään haaveeni, Minttu kertoo Gugguu x Minttu Räikkönen -malliston lanseerauksessa Clarion Hotel Helsingissä.

–  Kun mies on paljon pois, niin perheen pyörittäminen on minun harteillani, Minttu kertoo viitaten aviomieheensä, F1-kuski Kimi Räikköseen.

– Olen kaivannut jotain omaa, ja se on nyt tässä.

Robinilla on jo tarkka vaatemaku

Uusi lastenvaatemallisto on saanut inspiraatiota muun muassa Mintun omasta vaatekaapista. Mintun kertoo hakevansa ideoiota vaatteisiin pienistä asioista, kuten väreistä tai yksityiskohdista.

Tärkein asia vaatteissa ei kuitenkaan ole Mintun mielestä pelkkä ulkonäkö.

– Lastenvaatteissa mukavuus ja käytännöllisyys tulevat ensin, vaikka ulkonäkö on ehdottomasti tärkeää myös. En koskaan pukisi lapseni päälle vaatetta, jossa ei ole mukava olla.

Minttu on tunnettu hyvästä tyylitajustaan. Ovatko Mintun ja Kimin lapset Robin, 3, ja Rianna, 1, jo innostuneet muodista?

–Rianna on vielä niin pieni, mutta Robin on tarkka vaatteidensa suhteen, kuten minäkin, Minttu kertoo.

Robinin lempiväri vaatteissa on musta.

– Mistäköhän hän on sen perinyt, Minttu naurahtaa.

Kimi ei osallistu vaatehankintoihin

Minttu kertoo, että arvostaa lastenvaatteissa ulkonäön lisäksi laatua. Tämä on syy, miksi hän alunperin lähti tekemään yhteistyömallistoa oululaislähtöisen Gugguun kanssa. Muutkin merkit olivat häntä jo kyselleet.

– Jaamme Gugguun kanssa saman ajatuksen siitä, että jos jotain tehdään, se tehdään kunnolla, Minttu kertoo.

Minttu on Räikkösten perheessä se, joka päättää siitä, mitä lapsilla on yllään.

– Antaisin kyllä ehdottomasti Kiminkin osallistua, mutta ehkä tämä on kääntynyt enemmän minulle, hän naurahtaa.

Minttu myöntää, ettei itse asiassa pidä suuresti vaatekaupoilla kiertelystä. Jos mahdollista, Minttu tilaa perheen vaatteet suoraan kotiin.

Perheen asuinmaassa Sveitsissä hän on kuitenkin huomannut, että siellä lastenvaatevalikoima on melko suppea.

– Valikoimassa on toivomisen varaa. Euroopassa ja muualla on myös lämpimämpää kuin Suomessa, eivätkä materiaalit ole yhtä lämpimiä kuin meillä pitäisi olla.

Robin ja Rianna muotilavoille?

Nyt Minttu on saanut toteuttaa oman vaatemalliston kahden lapsen äidin näkökulmasta eikä voisi olla tyytyväisempi. Jo viime vuoden puolella alkanut projekti on vaatinut paljon työtä, mutta Minttu on voinut työskennellä onneksi suunnittelijatiiminsä kanssa paljon etänä.

Paljon maailmaa kiertävälle perheelle se on ollut ihanteellista.

– Aika lasten kanssa on minulle tärkeää, enkä halua luopua siitä liikaa. Hieman Suomen reissut ovat lisääntyneet, sillä kaikkea ei voi hoitaa etänä.

Myös Kimin ja Mintun lapset ovat olleet mukana ensimmäisissä muotikuvissa, joita uudesta mallistosta on esitelty.

Miten paljon Robinia ja Riannaa tullaan tulevaisuudessa muodin parissa näkemään, sitä Minttu ei kuitenkaan halua luvata.

– Robinin kanssa voi jo keskustella asiasta. Jos Robin ei enää jossain vaiheessa halua, että kuvataan, niin ei kuvata, vaikka olisi kuinka äidin mallisto kyseessä.

Ainakin toistaiseksi innostus kameran edessä on kuitenkin ollut suurta. Myös Kimi on ollut suurena tukena ja mielissään siitä, että Minttu on löytänyt intohimonsa, jonka parissa luoda uraa ehkä myös tulevaisuudessa.

Tulevaisuutta ja uusia vaatemallistoja Minttu ei kuitenkaan halua vielä liikaa pohtia.

– Muut mallistot eivät ole tällä hetkellä suunnitelmissa. Elän vahvasti hetkessä ja olen vain onnellinen siitä, missä ollaan nyt, Minttu hymyilee.

Tällaisissa tunnelmissa Minttu juhli Gugguu x Minttu Räikkönen -yhteistyömalliston catwalkilla!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X