Perhe-elämä 19.06.2024

Anna: Li Anderssonin 3-vuotias lapsi on perheen pomo monessa asiassa – keittiössä häärii Juha-puoliso

Kun Li Andersson saapuu kotiin, hän haluaa ottaa rennosti, vaikka Ava-tytär määrääkin pitkälti tahdin. Pian koko perheen arki muuttuu, kun Li aloittaa työnsä europarlamentaarikkona.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Määrätietoisen ja arvostetun poliitikon, Li Anderssonin, 37, kotona marssijärjestys on selvä. Tuore europarlamentaarikko ja vasemmistoliiton väistyvä puheenjohtaja kertoo Anna-lehdelle, että kolmevuotias Ava-tytär on kotiympyröissä monessa asiassa pomo.

Lin oman arvion mukaan hän ja puolisonsa Juha Pursiainen ovat kuitenkin hitusen parempia asettamaan rajoja lapselle kuin Lin oma taiteilijaisä Jan-Erik Andersson aikanaan oli.

– Meillä vanhemmat määrittävät esimerkiksi aikataulut ja sen, mitä milloinkin tehdään.

Kun Li saapuu kotiin, hän ei jaksa ajatella mitään monimutkaista tiukkojen, usein kymmentuntisten työpäivien jälkeen. Kotona otetaan yhdessä rennosti eikä suoriteta. Kolmevuotiaskaan ei vielä kaipaa muuta.

Päinvastoin, kun olen raahannut Avan vaikka elokuviin, hän on jo puolen tunnin jälkeen sitä mieltä, että haluaisi mieluummin kotiin. Meille riittää ihan todella tavallinen arkinen yhdessäolo.

Perhe muuttaa Turusta Brysseliin

Koko perheen arki tulee pian muuttumaan, kun Li aloittaa tehtävänsä europarlamentaarikkona. Muuton myötä koti on Brysselissä, vaikka Li ja Juha aikovat pitää Turun asuntonsa edelleen tukikohtanaan Suomessa.

Ava aloittaa keskieurooppalaiseen tapaan koulutaipaleensa Brysselissä heti muuton jälkeen. Puoliso Juha aikoo opiskella.

Oli kotipaikka Turku tai Brysseli, työnjako keittiössä tulee todennäköisesti jatkumaan entisellään. Li kertoo, että ruoanlaitto on hänestä hankalaa, jos mausteissa pitää improvisoida, mutta leipominen sujuu. Juha luultavasti kattaa perheelle ruoan pöytään jatkossakin.

Lue lisää Lin ajatuksia urastaan ja elämästään Annan numerosta 25/2024 tai verkosta Anna.fi.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X