Perhe-elämä 22.08.2018 Päivitetty 08.07.2021

”Meidän äiti ei käytä kotona pikkuhousuja!” – Lasten hulvattomat paljastukset perheistään

Varo, mitä suustasi päästät kotona. Lapsesi kertoo sen hieman väritettynä päiväkodissa. Ja jos et sano mitään hassua, lapsi kyllä vetää tarinoita vaikka hatusta.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
iStock

UUSI RAKKAUS? ”Tyttäreni kertoi mummolassa, että äidillä on uusi ystävä. Ei siis valehdellut mitään, sillä minun naispuolinen työkaverini oli käynyt meillä, eikä tyttäreni ollut nähnyt häntä aikaisemmin. Mummolassa tämä tulkittiin kuitenkin niin, että olemme mieheni kanssa eroamassa ja minulla on joku toinen.”

FAKTAT HALTUUN. ”Tiedän tarkkaan kuusivuotiaan lapseni kaverin vanhempien eron vaiheet. Hänen isänsä oli lähtenyt suhteesta, koska äiti oli alkanut käyttäytyä kummallisesti. Kertoipa tyttö lapselleni myös asioita isästään, joita oli kuullut äitinsä kertovan mummille puhelimessa. Aina kun näen vanhemmat päiväkodilla, mietin, että mitenköhän tarina oikeasti meni.”

POHDINTAA KOTIVAATTEISTA. ”Lapsi kertoi päiväkodissa, että äiti ei käytä kotona pikkuhousuja.”

… JA PAINOVOIMASTA. ”Tyttäreni kysyi minulta, että äiti, menevätkö sinunkin tissit alaspäin. Vastasin siihen hämmentyneenä, että jaa-a, en ole varma, eivät ne varmaankaan mene. Tähän tyttö tiesi kertoa, että ainakin hänen kaverinsa äidin tissit menevät alas.”

ÄITI KIUSAA! ”Kerho-ohjaaja tuli kysymään minulta, että millainen meininki teillä on kotona. Kolmevuotias lapseni oli kuulemma sanonut, että äiti kiusaa häntä aina kotona. Järkytyin, sillä meillä meni hyvin, enkä juuri edes hermostunut koskaan. Kotona keskustelimme tästä, jolloin kävi ilmi, että tyttäreni oli tarkoittanut kiusaamisella sitä, että en ollut suostunut pukemaan hänelle glittersukkahousuja. Tuntui, että minun piti selitellä asiaa kerho-ohjaajalle pari kuukautta.”

”Tiedän tarkkaan 6-vuotiaan lapseni kaverin vanhempien eron vaiheet.”

 

ÄIDIN ILMAVAIVAT. ”Olipa kiva mennä hakemaan lasta päiväkodista, kun hän oli juuri kertonut hoitajille, että äitini ei voi syödä sokeria, sillä sokeria syötyään häntä alkaa helposti pierettää. Kotimatkalla hän sitten kertoi, että hoitaja ei voi syödä vehnää, koska hänen vatsansa turpoaa.”

IKÄKYSYMYS. ”Tyttäreni oli kuusivuotiaana kertonut jollekin vieraalle aikuiselle, että hänen äitinsä on 63-vuotias. Tämä oli ihmetellyt, että onko äitisi todella niin vanha. Olin silloin 36-vuotias.”

ISI OLUELLA. ”Lapseni kaverisynttäreillä yksi vieraista kertoi, että hänen vanhempansa olivat riidelleet edellisenä iltana, kun isä oli lähtenyt juomaan kaljaa, eikä äiti olisi halunnut, että isä menee kaljalle ja tulee yömyöhään kotiin. Tunnen vanhemmat, ja myöhemmin kuulin, että tarina ei ollut mennyt oikeasti aivan niin.”

IHANAA, VAUVA! ”Nelivuotias tyttäreni oli kertonut päiväkodissa, että meille on tulossa vauva. Puolen vuoden päästä kehityskeskustelussa hoitaja totesi, että eipä teille tullutkaan vauvaa. Kävi ilmi, että monelle ryhmän lapselle oli syntynyt pikkusisarus, joten lapseni oli alkanut haaveilla siskosta niin paljon, että oli keksinyt jutun.”

”Isillä on tosi iso kikkeli!”

 

SÄÄSTETÄÄN VETTÄ. ”Meillä käydään suihkussa vain kerran viikossa, kertoi lapseni kaverinsa äidille. Kyllä me hieman useammin peseydymme.”

HUPS, SUBJEKTI UNOHTUI. ”Lapsi oli kertonut päiväkodissa, että Pingu oli pelleillyt ruokapöydässä ja kaatanut pöydän. Pingun äiti oli antanut Pingulle selkäsaunan, isä oli huutanut Pingulle, Pingu oli lähtenyt kotoa ja eksynyt. Äiti ja isä olivat hakeneet Pingun kotiin. Poika toisin oli unohtanut sanoa tuon sanan Pingu.”

PIENI VÄÄRINKÄSITYS. ”Olin viemässä lasta päiväkotiin, kun hän sanoi hoitajalleen, että meidän isi hakkaa aina äitiä. Lopulta sitten selvisi, että hän tarkoitti sitä, kun miehelläni on tapana joskus ohimennen läpsäistä minua takamukselle.”

SE PIENI ERO. ”Olimme lomalla, ja mieheni sairastui kuumeeseen. Hän jäi huoneeseen nukkumaan, kun menin nelivuotiaan lapseni kanssa illalliselle. Ravintolassa lapsi kajautti isoon ääneen muiden suomalaisten keskellä, että äiti mennäänkö me jo huoneeseen, vaikka iskä onkin siellä huumeesta sekaisin. Yritin siinä sitten korjailla, että siis kuumeesta sekaisin.”

ISI VAAN PELAA JA PELAA. ”Viisivuotiaan lapseni mukaan hänen isänsä pelaa työkseen kännykkäpelejä ja skeittaa päivät pääksytysten – myös työajalla. Oikeasti mieheni työskentelee koodarina.”

”Isi on huumeesta sekaisin!”

 

TEE TOKI DIEETISTÄ JULKINEN. ”Poikani kailotti koko naapurustolle, että äiti on lähdössä Painonvartijoihin, jotta muuttuisi pienemmäksi. Olin kyllä lähdössä, mutta naapurin juorutätien ei olisi tarvinnut kuulla sitä.”

MISSÄ ÄITI? ”Asuimme pienkerrostalossa, ja kerran mieheni huusi pihalta parvekkeella olleelle pojallemme, että pyydä äiti partsille. Poika kailotti vastauksen kovalla äänellä: ’Äiti on just kakalla!’”

KALAJUTTUJA. ”Tuttavani lapsi oli aamulla tarhassa sanonut nuorelle naishoitajalle, että meidän isällä on tosi iso kikkeli. Oli ollut iskä vaikeana – hoitaja ehkä hieman myös.”

Lähde: Kaksplussan toimitus, Kaksplussan keskustelupalsta ja Facebook-ryhmä

Kommentit (1)

Pikkutyttö oli katsellut kaupassa pienirintaista naista ja todennut että mun äidillä onkin isot tissit.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X