Perhe-elämä 14.05.2018 Päivitetty 13.08.2019

Mikael Forssell isyydestä: Tuntuu hyvältä, että voin luottaa itseeni lasten kanssa

Mikael ja Metti Forssellin perheessä riidat ovat yleensä pieniä ja johtuvat väsymyksestä. Asiat selvitetään pian riidan jälkeen.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Niclas Mäkelä / Otavamedia

Aina riidoilta ei vältytä Forssellien perheessäkään. Mikael ja Metti Forssellin erimielisyydet liittyvät lähes aina lapsiin – ja johtuvat väsymyksestä. Riidat kuitenkin selvitetään heti puhumalla, sillä Metille ja Mikaelille on tärkeää, etteivät selvittämättömät asiat jää hiertämään heidän välejään.

– Meillä on Metin kanssa useimmiten sama linja lastemme kasvatuksessa. Riitoja syntyy, jos ajatuksemme kasvatuksesta eroavat. Jos Metti antaa lapselle luvan ottaa karkin, mutta minä pyydän, ettei hän antaisi karkkia, eihän lapsi voi silloin tietää, onko karkin ottaminen ok vai ei, Mikael pohtii.

Pari jakaa vanhemmuuden tasapuolisesti. Mikaelille on tärkeää, että hän osaa hoitaa itse kaikki lapsiin liittyvät asiat.

– Tuntuu hyvältä, että voin luottaa itseeni lasten kanssa. Tiedän, että voin lähteä heidän kanssaan ulkoilemaan ja kaikki hoituu kyllä, Mikael sanoo.

– On hienoa, että Miklu on halunnut alusta lähtien osallistua lasten hoitamiseen. Se helpottaa minua, sillä voin huoletta lähteä hoitamaan asioitani tietäen, että hän pärjää lasten kanssa loistavasti, Metti iloitsee.

Pikku-Lucas liikkuu kaikkialle jalkapalloa potkien. Häntä varten kotiin on hankittu pieni maali, ja nopealla laskutoimituksella jalkapalloja on ainakin viisi. Lucaksen napakoita potkuja tarkkaillessa ei voikaan välttyä ajatukselta, että saattaa katsoa tulevaisuuden jalkapallotähteä.

– Olen energinen isä ja nautin siitä, että voin liekittää lapsiani ja saada heistä irti naurua ja energiaa. Siinä on tosin se huono puoli, että sitten kun pitäisi rauhoittua nukkumaan, kaikki juoksevat ja kiljuvat ympäri asuntoa, Mikael kertoo.

Onko lapsiluku täynnä?

Alkuvaikeuksista huolimatta parille oli selvää, että he haluaisivat Lilialle sisaruksen. Lucas syntyi parin hääpäivänä vuonna 2016.

– Nyt me emme enää juhli hääpäiväämme vaan vietämme aina Lucaksen synttäreitä, Metti nauraa.

Lucaksen vauvavuosi sujui helpommin, valvomisesta huolimatta, sillä perhe on asettunut ainakin toistaiseksi Suomen-kotiinsa. Helsingin Kaivopuiston vehreissä ja merellisissä maisemissa on mukava liikkua lasten kanssa.

– Olen kasvanut Punavuoressa, joten en voisi edes kuvitella muuttavani pois keskustasta. Kaipaan elämää ympärilleni, Mikael sanoo.

Metti ja Mikael ovat sisustaneet kauniin kotinsa yhdessä: ylelliset kattokruunut ja kehystetyt pelipaidat lastenhuoneen seinällä ovat sulassa sovussa.

Mutta onko perheen lapsiluku nyt täynnä? Siitä pariskunta ei ole vielä päässyt yksimielisyyteen. Metin mielestä kaksi lasta riittäisi hyvin, mutta Mikael on haaveillut jopa viidestä lapsesta. Huonot yöt ovat tosin muuttaneet miehen ajatuksia.

– Nyt olen valmis jo tiputtamaan toiveitani kolmeen lapseen.

Tulevaisuus avoimena

Metti pitää suosittua blogia, joka on valittu vuoden parhaaksi muotiblogiksi. Blogin kirjoittamisen lisäksi kauppatieteiden opinnot pitävät hänet kiireisenä. Tytär Lilia on päiväkodissa, mutta Lucas on vielä kotona hoidossa.

Mikael pohtii parhaillaan peliuransa tulevaisuutta. Jatkosopimusta ei ole, ja ikäkin alkaa ammattilaispelaajalla jo painaa. Jalkapallosta luopuminen on silti vaikeaa.

– Pelaaminen kiinnostaa minua edelleen. Siitä on vaikea päästää irti, mutta jossain vaiheessa on vain pakko. Sitä, milloin se tapahtuu, en osaa vielä sanoa, Mikael toteaa.

Kun peliura jossain vaiheessa päättyy, Mikael ei aio jäädä kotisohvalle köllöttelemään. Aktiivinen mies on suorittanut pelaamisen ohessa urheilujohtamisen opintoja, ja hänen tavoitteenaan on valmistua tänä keväänä maisteriksi. Hänen suunnitelmissaan siintävät myös UEFA:n valmentajaopinnot.

Liikkuvaan elämään tottunut pari tietää, että jos Mikael päättää aloittaa valmentajan uran, lähtö ulkomaille tulee varmasti eteen jossain vaiheessa.

– On vaikea suunnitella elämää kovin pitkälle eteenpäin, koska emme vielä tiedä, mihin Miklun ura meidät vie. Olemme valmiita muuttamaan hänen töidensä perässä vaikka ulkomaille. Nyt olisi hyvä aika lähteä, kun lapset ovat vielä pieniä, Metti pohtii.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X