Perhe-elämä 23.08.2022

Päiväkodissa esitettiin osanottoja, kunnes totuus paljastui – 5 perheuutista, jotka eivät ihan pitäneetkään paikkaansa

Voi kulta kun ymmärtäisitkin, mitä juuri suustasi päästit!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Pienet lapset eivät aina ymmärrä aikuisten huumoria tai sitä, minkälaisen vaikutelman tietyt sanavalinnat antavat keskustelukumppanille. Silloin tällöin he keksivät sanoa jotain niin hämmentävää, ettei aikuinen edes tiedä, mistä lapsi on saanut sellaista päähänsä.

Yllä mainitusta toiminnasta lapsia ei toki voi syyttää, mutta ainakin keskustelut heidän kanssaan voivat johtaa erikoisiin tilanteisiin.

Tämä juttu on jatkoa vuonna 2021 julkaistulle artikkelille, jossa kootaan lukijakokemuksia lapsen aiheuttamista huvittavista väärinkäsityksistä.

Hämmentäviä perhesuhteita

”Meidän kolmevuotiaamme oli ilmoittanut hoitotädille, että ’äidin mahassa kasvaa uusi serkkupoika!’ Poika oli kuullut, kun hänen tätinsä kertoi tyttärelleen, että tädin eli minun vatsassani kasvaa uusi serkkupoika. Lapsen mielestä serkkupoika oli ilmeisesti kivempi sana kuin pikkuveli… Hieman jouduin hämmentyneelle hoitotädille selittämään.”

”Tyttäreni poika katseli bussipysäkillä mainostaulua, jossa komeili Juice Leskinen. Sitten hän tuumasi, että toi on mun iskä.”

Niin mitä isä tekeekään?

”Lapseni kertoi neuvolassa, että meillä isi hakkaa. Hänen isänsä oli siis tehnyt remonttia viime ajat…”

Lue myös: Pukluja, pissaa ja solvauksia neuvolantädin niskaan – Lasten hauskimmat sekoilut neuvolassa

Ukin mystinen matkakohde

”Menin hakemaan lapsiani päiväkodista. Varhaiskasvattajat tulivat juttelemaan ja ottivat osaa suruun. Olin aivan kysymysmerkkinä. Sitten selvisi, että lapset olivat kertoneet, että ukki oli mennyt taivaaseen. Oikaisin sitten, että ukki on kylläkin Thaimaassa, ei taivaassa.”

Tulevaisuudensuunnitelmia

”Kun kuopukseni oli 5-vuotiaana käymässä neuvolassa, hän sanoi terveydenhoitajalle, että siskosta tulee isona teiniäiti ja veljestä alkoholisti. Isosisarukset olivat siis edeltävällä viikolla vitsailleet tulevaisuudensuunnitelmistaan. Mieleni teki vajota pöydän alle piiloon.”

Lainaukset ovat peräisin Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: 6 hervotonta lukijakokemusta siitä, kun lapsi sekoilee neuvolassa: ”Voi Kristus kun hävetti”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X