Parisuhde 23.09.2018 Päivitetty 05.12.2022

Amanda & Tatu menivät naimisiin lukion lukulomalla – Lyhyt ero käänteentekevä hetki suhteessa

Helsingissä asuvat Amanda, 25, ja Tatu, 25, ovat olleet yhdessä yläasteelta saakka. Heillä on neljä lasta: Aatu, 6, Sointu, 5, Taneli, 3, ja Niilo, 1. Amanda on kotiäiti ja Tatu on muusikko, joka soittaa bassoa Erja Lyytisen bändissä.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Heli Hirvelä / Otavamedia

♥ Miten teistä tuli pari?

Tatu: Olimme samalla luokalla kyyjärveläisellä yläasteella. Aoimme seurustella kesällä 2007, kun olimme juuri päässeet kahdeksannelta luokalta. Minulle jäi ensimmäisenä mieleen Amandan ulkonäkö, hän oli viehättävä tyttö.

Amanda: Tatu oli huumorintajuinen ja veti minua puoleensa. Meillä juttu luisti alusta alkaen, eikä se ole vieläkään loppunut. Menimme naimisiin vuonna 2011, kun meillä oli koulussa lukuloma ennen ylioppilaskirjoituksia. Häät olivat pienet maistraattihäät.

♥ Mikä on ollut merkittävin hetki suhteessanne?

Amanda: Erosimme vuodenvaihteessa 2009–2010, sillä halusimme miettiä, mitä tahdomme elämältä. Kun palasimme yhteen kuukauden kuluttua, se oli käänteentekevä hetki. Tajusimme, että olemme loppujen lopuksi mainio tiimi. Meidän on hyvä olla yhdessä. Sen jälkeen aloimme vakavasti suunnitella naimisiinmenoa.

Tatu: Naimisiinmeno oli minulle tärkeä hetki. Sitouduin siihen, että tahdon olla Amandan kanssa yhdessä koko loppuelämäni, iloineen ja suruineen.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Tatu: Olimme teini-iästä lähtien haaveilleet lapsesta.

Amanda: Kolme kuukautta naimisiinmenon jälkeen odotin jo Aatua. Ajatus lapsesta tuntui luontevalta, sillä olimme olleet tuolloin pitkään yhdessä. Emme ole koskaan kovin tarkkaan suunnitelleet lapsilukua vaan ottaneet ilomielin vastaan kaikki neljä lastamme.

♥ Mikä teitä yhdistää?

Amanda: Niilo syntyi pikkukeskosena, joten kävimme kahden kuukauden ajan päivittäin sairaalassa. Olemme kiitollisia, että kaikki meni lopulta äärimmäisen hyvin. Olemme käyneet vaikeudet yhdessä läpi, ja se on yhdistänyt meitä.

Tatu: Meillä on ollut vaikeitakin aikoja, mutta olemme menneet niistä eteenpäin yhdessä.

♥ Mikä on parasta yhdessäoloa?

Tatu: Olen paljon poissa kotoa, sillä teen pitkiä kiertueita ulkomailla. Arvostan arkisia asioita, yhdessä olemista ja lasten kanssa touhuamista.

Amanda: Kokkailemme paljon pidemmän kaavan mukaan. Sushi on meidän molempien herkkua, ja tykkäämme tehdä sitä itse.

♥ Mistä riitelette?

Tatu: Kun olemme molemmat stressaantuneita, riitelemme pienistä arkisista asioita.

Amanda: Kotitöiden tekemisestä tulee välillä sanomista, vaikka luulisi, että tiskien laittaminen astianpesukoneeseen on helppoa.

♥ Mistä haaveilette?

Amanda: Lomasta! Olisi ihana päästä hetkeksi aurinkorannikolle loikoilemaan.

Tatu: Siitä, että pääsisimme viettämään enemmän aikaa ihan kahdestaan. Tällä hetkellä meillä on todella vähän kahdenkeskistä aikaa, sillä on oma hommansa järjestää hoitopaikka kaikille neljälle lapselle.

♥ Millainen tunnelma teillä on aamiaispöydässä?

Amanda: Meillä on hyvin paljon säpinää. Lapset usein kinaavat siitä, kuka saa ottaa ensimmäisenä mysliä. Kohta koko paketti onkin levitelty pitkin pöytää ja lattiaa.

Tatu: Lapsilla on heti aamulla sata lasissa, mutta silti yhteinen aamiaishetki on hieno. Pöydässä on yleensä paahtoleipää, papuja, mysliä ja hedelmiä. Ja tietenkin kahvia!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X