Parisuhde 29.05.2024

Anna: Kilpauran loppu suisti Minea Blomqvistin ja Roope Kakon suhteen kriisiin

Minea Blomqvistille golf antoi sen kaikkein tärkeimmän: puoliso Roope Kakon ja oman perheen. Pelaamisen lopettaminen oli Minealle kova paikka.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Minea Blomqvist, 39, ja Roope Kakko, 42, ovat pitäneet yhtä yli puolet elämästään. Kilpailuhenkiset nuoret golffarit lyöttäytyivät yhteen, kun Minea oli 16- ja Roope 19-vuotias.

Nykyään perheeseen kuuluvat myös Elmeri, 14, ja Kaapo, 5. Minea päätti lopettaa golfin pelaamisen ja siirtyä valmentajaksi, kun Kaapo-kuopus oli taapero, pariskunta kertoo Anna-lehdelle.

Se oli intohimoiselle golf-ammattilaiselle vaikea päätös, mutta ura jatkui saman lajin parissa valmentajana. Ensimmäiset vuodet lopettamisen jälkeen olivat kuitenkin haparoivia.

– Tein ja suoritin. Päätin keskittyä perheeseen, valmennusopintoihin ja golfkoulun pyörittämiseen, mutta mikään ei ollut helppoa, Minea kertoo.

Roope seurasi puolisonsa kipuilua huolestuneena vieressä. Myös parisuhde joutui noihin aikoihin koetukselle.

Rakkaus ja hyvinvointi menee golfin edelle

Vaikeiden vuosien jälkeen parisuhdeonni on palannut takaisin.

– Jos ei olisi rakkautta, ei olisi mitään. Ura on tärkeä, mutta sen edelle olen aina valinnut hyvinvoinnin, elämän ja rakkauden, Minni pohtii Annassa.

Nykyään perheessä riittää hymyä ja huumoria. Haastattelussa Minea ja Kalle kertovat, miten heidän esikoisensa oli alle kouluikäisenä reagoinut siihen, kun kuuli kaverinsa pitävän golfista.

– Kun ystäväperheen poika vakuutti tykkäävänsä pelaamisesta, Elmeri kysyi, voiko joku oikeasti tykätä golfista. Hän oli silloin ehkä kuusivuotias.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 22/2024 tai osoitteesta anna.fi, mitkä lajit Elmeri on valinnut ja miten perhe viettää yhteistä aikaa.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X