Parisuhde 01.06.2017 Päivitetty 19.08.2019

Avioeroa hakenut Marita Taavitsainen Annassa: ”Täydellinen rakkaustarina päättyi pikkulapsiarkeen”

Avioerohakemuksen jättänyt Marita Taavitsainen kertoo Annan haastattelussa, kuinka pikkulapsiarki ajoi umpirakastuneen pariskunnan kauas toisistaan. Nyt pariskunta on vaikean päätöksen edessä: jatkaako yhdessä vai erota?

Teksti
Toimitus
Kuvat
Mirva Kakko/Otavamedia

Laulaja Marita Taavitsainen, 48, kertoo tuoreessa Anna-lehden haastattelussa, kuinka täydellinen parisuhde jäi pikkulapsiarjen jalkoihin. Avioerohakemuksen jättänyt Taavitsainen ei kuitenkaan pidä päätöstä lopullisena, vaan kertoo pariskunnan elävän harkinta-aikaa.

Marita Taavitsainen tapasi miehensä Tomin Seinäjoen tangomarkkinoilla, jossa pariskunta suorastaan hullaantui toisistaan. Häitä juhlittiin laulajan 40-vuotissyntymäpäivänä ja esikoinen syntyi vain vuotta myöhemmin.

Kaikki meni kuin elokuvissa, kunnes lapsiperheen arki ajoi puolisot kauemmas toisistaan. Avioerohakemuksen taustalta löytyy Taavitsaisen mukaan tyypillinen syy: yhteisen ajan puute.

– Emme ole juuri käyneet kahdestaan treffeillä sen jälkeen, kun toinen lapsemme syntyi kuusi vuotta sitten. Kumpikin meistä on keskittynyt omiin töihinsä ja kodin arjen pyörittämiseen.

Esikoispojan saanut Elastinen Annassa: ”Haluan olla lämmin ja huolehtivainen isä”

Vauvavuosi panee parisuhteen koville: tämän takia ero ei kannata

Raskaudet pelottivat

Marita Taavitsainen sai lapsensa yli 40-vuotiaana.

Marita Taavitsainen sai esikoisensa nelikymppisenä.

Marita Taavitsainen ei ollut suunnitellut lasten hankkimista, sillä lääkärit olivat varoitelleet iän ja sairauden tuomista riskeistä, mutta Tomille yhteiset lapset olivat itsestäänselvyys.

– Minulla oli pelkoja raskauden suhteen ja vietin sen takia valvottuja öitä. Olin jo varannut ajan lapsettomuushoitoihin, sillä uskoin, että nelikymppisenä raskaaksi tuleminen olisi vaikeaa. Kaikki kävi kuitenkin nopeammin ja helpommin kuin osasin kuvitella – tulin raskaaksi häämatkallamme.

Pariskunta on kertonut avioliittonsa tilasta myös 4- ja 6-vuotiaille tyttärilleen, jotta lapset eivät törmäisi asiaan lehtikioskilla tai netissä.

– Lapset ovat olleet tilanteesta hämillään. Tärkeintä on saada heidät ymmärtämään, että kävipä avioliitossamme mitä tahansa, heillä on silti aina kaksi rakastavaa vanhempaa.

– On helpompi puhua vaikeista asioista, kun mukana on ulkopuolinen ihminen antamassa uusia näkökulmia.

Terapiassa puolisot yrittävät selvittää, ovatko he jatkossa pelkästään vanhempia, vai onko parisuhteen kipinä mahdollista löytää uudelleen.

– Lopullisen päätöksen tekeminen pelottaa, sillä tuntuu, ettei täydellistä ratkaisua ole. Sinkkuna olisi helpompi mennä tuuliviirin lailla, mutta nyt kyseessä on oman elämän lisäksi kolmen muun ihmisen elämä.

Marita Taavitsaisen koko haastattelun voi lukea Anna-lehden numerosta 22/2017.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X