Parisuhde 09.01.2024 Päivitetty 05.02.2024

Kenen kanssa sinun kannattaa perustaa perhe? Horoskooppien yhteensopivuus voi paljastaa yllätyksiä

Horoskooppien yhteensopivuus voi vaikuttaa myös siihen, kenen kanssa kannattaa hankkia perheenlisäystä – ainakin siinä tapauksessa, jos uskoo horoskooppeihin.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Onnellinen parisuhde on monen asian summa, olivatpa horoskooppimerkkinne puolisosi kanssa mitkä tahansa. Jos astrologiaan uskoo, voi horoskooppien yhteensopivuus kuitenkin auttaa ymmärtämään jotakin siitä, mikä teitä vetää yhteen tai työntää erilleen.

Kaksplus selvitti, mitkä horoskooppimerkit sopivat erityisen hyvin yhteen.

Oinas (21.3.–20.4.)

Oinaat ovat usein kiinnostuneita omista aktiviteeteistaan ja janoavat vaihtelua. He ovat myös persoja kauneudelle. Vaihtelunhalu ei kuitenkaan välttämättä tarkoita parisuhderintamalla kaipuuta vaihtaa kumppania tiheästi. Oinaat eivät vain kaipaa sulautumista kumppaniinsa tai parisuhdetta, jossa on jatkuvaa yhdessäoloa.

Tämä aktiivinen tulimerkki voi luoda toimivan suhteen esimerkiksi eloisan ja vaihtelunhaluisen kumppanin kanssa, kuten kaksosten merkin edustajan.

Toisaalta horoskooppien yhteensopivuus voi perustua monenlaisille seikoille. Kaksosten lisäksi oinaalle sopii myös pehmeä nousumerkki, kuten vaaka, joka pehmentää oinasta ja vetää tätä puoleensa.

Leijonan, toisen tulimerkin edustajan kanssa, vetovoimaa löytyy, mikä täydentyy luontevalla kanssakäymisellä.

Härkä (20.4.–20.5.)

Maamerkkinä härkä ilmentää vankkumattomuutta ja pysyvyyttä. Hän on usein myös mitä romanttisin kaikessa aistillisuudessaan. Härän kanssa yhteen sopiikin hyvin rapu tai neitsyt, jotka kumpikin ilmentävät sopusointuista elämänmenoa. Tosin neitsyen kanssa suhteen kompastuskiveksi saattaa muodostua liika kaverillisuus.

Sen sijaan kauris voi olla härälle unelmakumppani. Maamerkkeinä heillä on riittävästi yhteistä ja he arvostavat samankaltaisia asioita, mutta myös täydentävät toisiaan: Härkä usein ihastuu kauriissa erityisesti hänen herättämäänsä turvallisuudentunteeseen, kauris härässä lempeään ja rauhalliseen olemukseen.

Härkä voi myös rakastua skorpionin kanssa. Suhteella on hyvät edellytykset toimia, sillä horoskooppien yhteensopivuus perustuu sille, että härän rauhallinen olemus tasapainottaa skorpionin intensiivistä tunne-elämää. Skorpioni puolestaan tuo härän elämään energisyyttä.

Kaksoset (21.5.–20.6.)

Kaksoset arvostaa eloisana ja leikkisänä luonteena henkilöä, jonka kanssa ihmetellä ja tutkia maailman menoa. Vaihtuvat tilanteet ja vikkelät liikkeet eivät saa olla kaksosten kumppanille kauhistus.

Jousimies ja kaksoset saattavat ihastua aivan päätä pahkaa. Toisaalta suhde saattaa kariutua liialliseen erilaisuuteen tai siihen, että toinen pelästyy voimakasta tunnekokemusta, eli syvää rakastumista. Suhteella voi kuitenkin olla hyvät edellytykset antoisaan jatkoon: molempia yhdistää tietty vapaudenhalu ja kaipuu seikkailuun.

Vesimies ja kaksoset puolestaan kokevat yhdessä olemisen poikkeuksellisen helpoksi ja luontevaksi. Näiden horoskooppien yhteensopivuus perustuu sille, että he voivat löytää yhdessä leikkisän puolen itsestään.

Rapu (21.6.–21.7.)

Tunteellisella, perhekeskeisellä ja herkällä ravulla kemiat kohtaavat yleensä mainiosti neitsyen kanssa. Voimakas kemia ei välttämättä syty heti ensi hetkessä, mutta molemminpuolista vetovoimaa löytyy yleensä ajan kanssa.

Ravulla ja toisella saksiniekalla, skorpionilla, klikkaa todennäköisesti myös erittäin hyvin ja horoskooppien yhteensopivuus on ilmeistä: Pehmeä rapu saa kaipaamaansa syvällisyyttä mutta myös turvallisuutta intensiivisestä ja energisestä skorpionista.

Myös kalojen kanssa rapu tuntee todennäköisesti olonsa kodikkaaksi sekä luontevaksi, ja mahdollisuudet pitkään parisuhteeseen ovat loistavat.

Horoskooppien yhteensopivuus: sydänkuvio muodostettuna kämmenillä
Horoskooppien yhteensopivuus perustuu myös aurinkomerkin eli ns. päämerkin lisäksi nousevaan merkkiin ja kuumerkkiin. Tällainen analyysi on monisyisempi kuin pelkkään aurinkomerkkiin perustuva.

Leijona (22.7.–22.8.)

Valovoimaa huokuva ja rohkea leijona voi luoda mainion parisuhteen neitsyen kanssa. Vaikka neitsyt on tyypillisesti varovainen ja pidättyväinen, täydentävät nämä eläinradan merkit toinen toistaan.

Myös oinas on leijonalle loistava kumppani, mikäli vetovoimaa löytyy riittävästi. Oletettavasti molemmat kokevat olonsa luonteviksi toistensa seurassa. Sama pätee jousimieheen. Myös vesimiehen kanssa voi synkata hyvin, kunhan nämä kaksi vain sattuvat kohtaamaan toisensa.

Vaaka puolestaan sopii hyvin yhteen leijonan kanssa, sillä tasainen luonne tuo hyvän kontrastin leijonan vahvalle, jopa kulmikkaalle persoonalle. Vaaka nauttii sosiaalisuudesta ja leijona esiintymisestä – niinpä tämä pari saattaa hyvinkin kohdata ja viettää aikaa esittävän taiteen parissa.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Tarkalla ja varovaisellakin neitsyellä kemiat kohtaavat usein hyvin ravun kanssa. Rapu on yleensä tunteikas, mutta myös lämmin ja harkitsevainen, mikä on neitsyestä kodikasta.

Myös kalojen tunteellisuus tarjoaa usein vastapainoa neitsyen järjestelmälliselle luonteelle. Nämä kaksi ovat taipuvaisia viehättymään toisistaan ja parhaimmillaan heidän välilleen muodostuu herkkä ja rakastava suhde.

Horoskooppien yhteensopivuus voi perustua myös samoille elementeille. Esimerkiksi kauriin kanssa neitsyen suhde muodostuu yleensä luontevasti, ovathan nämä kaksi maaelementin edustajia. He eivät kaipaa ympärilleen vilskettä ja säpinää, vaan viihtyvät molemmat mainiosti kodin rauhassa ja iloitsevat pienistä arjen asioista.

Vaaka (23.9.–22.10.)

Vaaka ja vesimies viihtyvät luontevasti yhdessä, ja heidän on helppo tulla juttuun. Joskus kuitenkin tällainen suhde voi olla enemmän ystävyyteen taipuvainen, ellei vaa’alla ole nousumerkkinä esimerkiksi leijona, mikä tuo suhteeseen enemmän ytyä.

Jousimiehen kanssa vaaka saa elämäänsä toimintaa ja vaihtelua – ja pääsee ilmentämään sosiaalisia taitojaan, joita hänellä yleensä on ja jotka merkitsevät paljon.

Myös skorpioni vetää puoleensa harkitsevaista ja tasaista vaakaa, joka nauttii muun muassa kauneudesta. Näiden horoskooppien yhteensopivuus perustuu myös sille, että skorpionin tietty intensiivisyys kiehtoo Vaakaa. Vaikka skorpionin tunne-elämä saattaa välillä olla vaa’alle monimutkaista ymmärtää, löytävät merkit monesti luontevan yhteyden keskenään.

Skorpioni (23.10.–21.11)

Ravun kanssa klikkaa todennäköisesti erittäin hyvin. Pehmeänä saksiniekkana rapu saa kaipaamaansa syvällisyyttä mutta myös turvallisuutta intensiivisestä ja energisestä skorpionista. Myöskin tasainen ja sulava vaaka usein viehättyy skorpionista, joka puolestaan rauhoittuu ja rentoutuu vaa’an seurassa.

Kauris ja skorpioni sopivat hyvin yhteen, sillä skorpioni aistii kauriin rauhan ja tasaisuuden, mikä tuntuu turvalliselta. Kauris puolestaan nauttii skorpionin intensiivisestä ja pysyvyyttä arvostavasta luonteesta. Maaelementeistä myös härän ja skorpionin suhde voi olla ainutlaatuinen, sillä härässä on vakautta, jota skorpioni kaipaa.

Kalat on myös mitä mainioin puolisoehdokas skorpionille. Näiden horoskooppien yhteensopivuus näkyy yleensä siinä, että usein molemmat viehättyvät toisistaan jo ensi silmäyksellä. Tunteiden roihu ja niissä hekumoiminen on molemmille merkeille tärkeää. Kalat arvostaa skorpionin sitkeyttä ja voimaa, skorpioni kaloissa tunteiden lempeää virtaa.

Jousimies (22.11.–21.12.)

Leijonaa ja jousimiestä yhdistää luontevasti seikkailunhaluisuus. Molemmat ovat innokkaita liikkujia ja fyysisesti rohkeita. Parhaimmillaan molemmat innostavat toisiaan, mistä syntyy positiivista energiaa.

Kaksosista jousimies saa puolestaan uteliaan ja vaihteluhaluisen puolison, jonka kanssa juttu todennäköisesti luistaa mainiosti. Näillä kahdella intohimo voi olla hyvinkin suurta, joskin toisen erilaisuus saattaa välillä koetella hermoja.

Jousimies nauttii tyypillisesti toiminnasta ja uusista asioista. Vaaka puolestaan sosiaalisesta elämänmenosta. Näiden horoskooppien yhteensopivuus on kiistatonta, sillä heidän on usein helppo yhdistää toiveensa.

Kauris (22.12.–20.1.)

Kauris ja härkä voivat olla unelmapari. Maamerkkeinä heillä on riittävästi yhteistä ja he arvostavat samankaltaisia asioita, mutta myös täydentävät toisiaan: Härkä usein ihastuu kauriissa erityisesti hänen herättämäänsä turvallisuudentunteeseen, kauris härässä lempeään ja rauhalliseen olemukseen.

Kauris ja skorpioni sopivat hyvin yhteen, sillä skorpioni aistii kauriin rauhan ja tasaisuuden, mikä tuntuu turvalliselta. Toisaalta horoskooppien yhteensopivuus liittyy myös siihen, että kauris puolestaan nauttii skorpionin intensiivisestä ja pysyvyyttä arvostavasta luonteesta.

Kalat ja kauris täydentävät toisiaan luonnollisesti ja mutkattomasti. Kauriin itsekontrolli ja konkreettisuus saavat vastapainoa kalojen tunteellisuudesta ja mielikuvituksellisuudesta.

Vesimies (21.1.–18.2.)

Vesimies ja kaksoset kokevat yhdessä olemisen poikkeuksellisen helpoksi ja luontevaksi. He voivat löytää yhdessä leikkisän puolen itsestään.

Vaaka ja vesimies viihtyvät luontevasti yhdessä, ja heidän on helppo tulla juttuun. Joskus kuitenkin tällainen suhde voi olla enemmän ystävyyteen taipuvainen, ellei vaa’alla ole nousumerkkinä esimerkiksi leijona, mikä tuo suhteeseen enemmän ytyä.

Leijonan edustajassa vesimiestä kiehtoo energisyys ja samankaltainen, intensiivinen rytmi. Sen sijaan leijona näkee vesimiehessä itseään rauhoittavia elementtejä mutta myös toisaalta ihmisen, jonka kanssa leikkisyydelle on hurmaavan paljon sijaa.

Kalat (19.2.–19.3)

Vesielementin edustajana kalat tulee potentiaalisesti hyvin juttuun ravun kanssa. Yleensä kalat on hiukan avoimempi ja spontaanimpi kuin rapu, mutta molemmille eleet, ilmeet ja tunteiden ilmaisu ovat tärkeitä, yhdistäviä asioita.

Kalojen tunteellisuus tarjoaa usein vastapainoa neitsyen järjestelmälliselle luonteelle. Nämä kaksi ovat taipuvaisia viehättymään toisistaan ja parhaimmillaan heidän välilleen muodostuu herkkä ja rakastava suhde. Samoin on kauriin kanssa.

Kalat on myös mitä mainioin puolisoehdokas skorpionille. Usein molemmat viehättyvät toisistaan jo ensi silmäyksellä. Tunteiden roihu ja niissä hekumoiminen on molemmille merkeille tärkeää. Kalat arvostaa skorpionin sitkeyttä ja voimaa, skorpioni kaloissa tunteiden lempeää virtaa.

Lue myös: Millaisella seksillä vauva sai alkunsa? Lapsen syntymäpäivä sen kertoo

Lähde: Palomäki, Ulla: Horoskooppimerkkien voima – Tähtimerkit elämässä ja ihmissuhteissa (2018, Gummerus)

Tutustu myös Seura- ja Anna-lehden päivittäisiin horoskooppeihin!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X