Parisuhde 21.07.2017 Päivitetty 12.12.2022

Kestääkö rakkaus? – näistä merkeistä tiedät, että olet puolisollesi yhä se oikea

Vaikka perhe-elämä voi koetella kovalla kädellä parisuhdetta, nämä merkit kertovat, että rakkaus on yhä läsnä arjessa.

Teksti
Anna Nummisto
Kuvat
iStock

Rakkaus voi olla koetuksella arjessa. Vaipparumba, yövalvomiset, lasten harrastukset ja pursuilevat pyykkikorit… Arki saattaa ajaa parisuhteen ahtaalle. Ruuhkavuosien tiukimpina hetkinä väsyneeseen mieleen voi hiipiä epäilys, onko parisuhde enää edes hengissä?

Jos arki koettelee kovalla kädellä parisuhdetta, tarkkaile näitä merkkejä puolisossasi.  Listasimme kahdeksan kohtaa, jotka paljastavat, että välillänne on vieläkin kemiaa.

1. Hän on kanssasi samalla aaltopituudella

Pahimmankin kaaoksen ja kiireen keskellä lopetatte vieläkin toistenne lauseet. Kun revit esikoiselle kumppareita jalkaan eteisessä, sinun ei tarvitse rynnätä hakemaan hanskoja, kun puolisosi jo ojentaa niitä ovensuussa. Pienestä arkisesta kinastelusta huolimatta olette yhä yhtä mieltä elämän tärkeistä asioista, kuten siitä, kummin päin wc-paperirulla laitetaan.

2. Rakkaus on toisen huomioimista

Poltat ehkä säännöllisesti päreesi, koska puolisosi ei pyyhi murusia tiskipöydältä tai ajaa aina auton tankin tyhjäksi. Kämppää kuuratessa saatat ajatella, että kaikki rakkaus on väliltänne kaikonnut – ei kai hän muuten käyttäytyisi noin välinpitämättömästi? Mutta kun palaat rättiväsyneenä kotiin, nälkä vatsassa kurnien ja naama hormoninäppyjä täynnä, mies ilmoittaa ostaneensa sinulle jälkiruuaksi lempikeksejäsi.

3. Suunnittelette asioita yhdessä

Puuhamaa, Muumimaa, sukulaisten ja ystävien kesämökit sekä lopuksi mummola – niin monta paikkaa, ja vain kaksi viikkoa yhteistä kesälomaa. Jos puolisosi tarttuu kiltisti kalenteriin ja alkaa sumplia palapeliä kanssasi, tiedät, että välillänne on yhä roppakaupalla rakkautta. Jos pari viikkoa tukka putkella perheautoilua ei ole aitoa välittämistä, niin mikä sitten on?

4. Hän huolehtii sinusta

Suhteenne alkuaika, jolloin sait kukkia ja ravintolaillallisia, voi olla ohi, mutta isojen eleiden sijasta kumppanisi viljelee pieniä huomaavaisuuksia. Esimerkiksi hän laittaa sinulle viestin kesken työpäivän ja kysyy, miten päiväsi on sujunut.  Tai odottaa hereillä viimeisen bussin saapumiseen saakka ja valvoo, että pääset turvallisesti kotiin tyttöjenillasta.

5. Hän kertoo sinulle asioistaan

Kahdenkeskisiä hetkiä on ehkä nykyään niin harvoin, että sinusta saattaa tuntua, ettette ehdi juttelemaan enää ollenkaan. Jos epäilet keskusteluyhteyden välillänne katkenneen, mieti tarkemmin arkisia tilanteitanne. Kertooko mies sinulle saunassa työhuolistaan, tai valittelee iltamyöhään sohvalla kipeää niskaansa hartiahieronnan toivossa? Jos puolisosi ei välittäisi sinun mielipiteestäsi tai tuestasi, hän kertoisi asioistaan jollekin aivan muulle.

6. Hän on sinun puolellasi

Saitko täyslaidallisen ”Täydellisiä naisia” vanhempainillassa tai kommentoiko oma äitisi väärin silitettyä mekkoa? Miehesi on valmiina puolustamaan ja lohduttamaan sinua – siinäkin tapauksessa, että saatat hänen mielestään hieman ylireagoida…

7. Hän uskoutuu sinulle

Uskoutuuko puolisosi sinulle mokattuaan? Niin kuin esimerkiksi silloin, kun hän on syönyt kokonaan  pahan päivän varalle jemmaamasi suklaalevyn? Puolisosi todennäköisesti tietää, kuinka tärkeä se valkosuklaalevy sinulle oli, mutta hän luottaa siihen, että rakkautenne kestää tämän kriisin ja annat hänelle anteeksi.

8. Hän kannustaa sinua

Tuntuuko joskus, ettei puolisosi tue sinua riittävästi? Tämäkin piirre kumppanissasi saattaa olla jo niin itsestäänselvyys, ettet välttämättä enää edes huomaa kaikkea saamaasi tukea. Jos kuitenkin huomaat siippasi tukevan, pieninkin elein, sinua, vaikka itse olisi  rättiväsynyt – voit olla varma, että puolisosi todella arvostaa sinua edelleenkin enemmän kuin mitään muuta.

Lähteet: PairedLife, FamilyShare

Lue myös:

Miten palauttaa kipinä parisuhteeseen vauvavuoden jälkeen? Seksuaali- ja pariterapeutti vastaa

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X