Parisuhde 28.09.2019 Päivitetty 04.04.2023

Lastentekoa on turha yrittää ajoittaa – Jukka ja Suvi: Muutimme pois rivitalounelmastamme, kun vauvaa ei kuulunutkaan

Jukka ja Suvi yrittivät 1,5 vuotta turhaan perustaa perhettä. He luopuivat rivitalokodista ja hankkivat pienemmän kerrostaloasunnon ajatuksella, että asuvat siellä kahdestaan. 2 viikkoa myöhemmin tapahtui.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Mirva Kakko

Suvi, 30, ja Jukka Manninen, 35, asuvat Helsingissä. Perheeseen syntyivät Isla, 2, ja Elsa, 6kk, kun pari oli jo ehtinyt totutella ajatukseen siitä, että heillä on parisuhde ilman lapsia.

Juttu julkaistiin Kaksplus-lehdessä 4/2019.

♥ Miten teistä tuli pari?

Suvi: Tapasimme ajan henkeen sopivasti Tinderissä loppuvuodesta 2013. Ne olivat ensimmäiset ja viimeiset Tinder-treffini. Olemme samoilla treffeillä oikeastaan vieläkin.

Jukka: Ehdin käydä muutamilla treffeillä ennen Suvin tapaamista. Kenenkään muun kanssa ei kolahtanut samalla tavalla.

♥ Mihin ihastuit toisessa?

Jukka: Ihastuin Suvin huumorintajuun ja älyyn. Meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys heti ensitapaamisestamme lähtien, eikä hiljaista hetkeä ole tullut.

Suvi: Voisin vitsinä sanoa, että ihastuin Jukan tuuheisiin hiuksiin. Yhteinen huumorintajumme on sellainen, ettei kovin monella varmasti ole samanlaista. Jukka on kiltti ja turvallinen. Voin olla oma itseni hänen seurassaan.

♥ Miten suhteenne eteni?

Suvi: En lähtenyt ensitreffiemme jälkeen Jukan asunnolta enää ollenkaan. Muutin hänen luokseen treffien jälkeisellä viikolla ja muutaman kuukauden kuluttua laitoin oman asuntoni vuokralle. Yhteisen rivitaloasunnon ostimme vuoden kuluttua tapaamisestamme.

Jukka: Kaikki oli treffiemme jälkeen ihan selvää. Tiesimme heti, että haluaisimme perustaa yhdessä perheen.

♥ Miten teistä tuli perhe?

Jukka: Yritimme puolentoista vuoden ajan perustaa perhettä – tuloksetta. Lopulta päätimme luopua isosta rivitaloasunnostamme ja muuttaa pienempään kerrostaloasuntoon. Ostimme uuden asunnon sillä ajatuksella, että asumme siellä sitten kahdestaan. Vain kaksi viikkoa muuton jälkeen saimme tietää, että Isla oli tulossa.

Suvi: Isla syntyi maaliskuussa 2017. Menimme naimisiin pian hänen syntymänsä jälkeen. Meille oli heti selvää, että haluaisimme Islalle sisaruksen. Päätimme antaa toisen lapsen tulla, jos on tullakseen. Lasten ikäerosta tuli lopulta odotettua pienempi, sillä Elsa syntyi jo marraskuussa 2018.

♥ Mikä on yhteinen juttunne?

Suvi: Matkustimme ahkerasti ennen lasten syntymää. Vietimme kuukauden Amerikassa loppuvuodesta 2015. Matka ja yhteinen road tripimme hitsasivat meidät yhteen. Emme ole uskaltautuneet vielä koko porukalla reissuun. Olemme haaveilleet yhteisestä maailmanympärysmatkasta. Se voisi onnistua kymmenen vuoden kuluttua.

Jukka: Tavallinen arki on parasta yhdessäoloa. Viikonloppuisin saamme hengähtää yhdessä. Lauantaiaamuisin paistamme kananmunia ja pekonia ja saatamme lähteä mummolaan.

♥ Mistä riitelette?

Suvi: Emme halua aiheuttaa konflikteja tai suututtaa toista. Jos riitelemme, riidat kumpuavat omista epävarmuuksistamme, joiden vuoksi tulee ärähdettyä. Läheisten poismenot ja työpaikan menetyksestä johtuneet hetket työttömänä ovat koetelleet myös suhdettamme.

Jukka: Olimme tavatessamme jo aikuisia ja omillamme, joten kummankaan ei ole tarvinnut naputtaa imuroinnista tai roskien viemisestä.

♥ Mitä olette oppineet toisiltanne?

Suvi: Olen oppinut Jukalta elokuvista ja Star Warsista, josta en tiennyt oikeastaan mitään ennen häntä. Jukka voisi ahmia leffoja kaiket päivät, mutta oma keskittymiskykyni ei riitä siihen. Olen ainoa lapsi, joten vasta Jukan kanssa olen oppinut ottamaan toista huomioon ja puhaltamaan yhteen hiileen.

Jukka: En ole ollut ennen Suvia kovinkaan pitkissä parisuhteissa, joten Suvi on opettanut toisen huomioonottamista ja huolenpitoa.

Lue myös:

Rakkautta ei ole kokenutkaan, jos on parisuhde ilman lapsia – 8 päätöntä väitettä lapsettomista

Anna: Parisuhde ilman lapsia? Lasta ei voi hankkia ilman toisen suostumusta

Kommentit (1)

Tällaisia tarinoita on aina kiva lukea ts. iloa tavallisten ihmisten touhuista :) Onnea perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X