Parisuhde 02.09.2018 Päivitetty 22.04.2024

Minä ♥ sinua: Päivi ja Kenneth kävivät eron partaalla, mutta selvisivät: ”Oli luovuttava itsekkyydestä ja tehtävä asioita perheen eteen”

Päivi, 47, ja Kenneth, 49, menivät naimisiin vain viiden kuukauden seurustelun jälkeen. Myöhemmin pari kävi eron partaalla, mutta tahto rakastaa toista pelasti parisuhteen. Nyt pariskunnalla on kaksi aikuista lasta sekä marraskuussa 2017 syntynyt pieni Noah.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Heli Hirvelä / Otavamedia

♥ Miten teistä tuli pari?

Päivi: Meillä oli yhteisiä ystäviä, ja kaverini pyysi Kennethiä autokuskiksi retkellemme. Ihastuin häneen heti. Kenneth huomioi muut, ja hän tuntui lämpimältä mieheltä. Menimme naimisiin, kun olimme seurustelleet viisi kuukautta. Häitämme juhlittiin kesällä 1991.
Kenneth: Minä en syttynyt heti, mutta kun kaverini kertoi, että Päivi on ihastunut minuun, aloin katsella häntä uusin silmin. Huomasin, että hänessä on kaikki se, mitä halusin puolisoltani.

♥ Mikä teitä yhdistää?

Päivi: Meillä on yhteiset tavoitteet ja unelmat. Meillä on myös yhteiset lapset ja velat.
Kenneth: Yhdistäviä asioita ovat myös kristillinen tausta ja usko.

♥ Mikä on ollut hankala vaihe?

Päivi: Ryhdyimme yrittäjiksi vuonna 2007. Siitä seurasi taloudellisia vaikeuksia, ja pian suhteemme rakenteet alkoivat ryskyä. Taloudelliset ongelmat toivat esiin ikäviä piirteitä meissä kummassakin, ja olimme eron partaalla vuonna 2010.
Kenneth: Olimme aiemmin tehneet avioliittotyötä ja neuvoneet muita, mutta se ei auttanutkaan omassa kriisissä. Tiesin, miten asiat käytännössä ratkaistaisiin, mutta tiedon piti valua sydämeen ennen kuin pystyimme muuttumaan.

♥ Mikä sai teidät pysymään yhdessä?

Päivi: Meistä kumpikaan ei halunnut erota. Eron sijaan aloimme rakentaa suhdettamme uudelleen. Minun piti oivaltaa, että en voi odottaa, että toinen tekee minut onnelliseksi. Onnen on löydyttävä itsestäni.
Kenneth: Vihkimisen yhteydessä pappi kysyy, että tahdotko rakastaa eikä rakastatko sinä. Omat vanhempani erosivat, kun olin viisivuotias, enkä halunnut, että niin kävisi myös omassa perheessäni. Ajattelin myös, että kaveri tuskin vaihtamalla paranee. Minun oli siis luovuttava itsekkyydestäni ja alettava tehdä asioita perheemme eteen. Siihen asti olimme eläneet saman katon alla yksinäisinä. Tuntuu, että kriisin jälkeen olen ollut enemmän elossa kuin aiempina vuosina yhteensä.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Päivi: Naimisiinmenon jälkeen lapset vain tulivat. Emme miettineet asiaan sen kummemmin. Kaksi vanhinta lastamme on jo aikuisia, mutta halusimme vielä kolmannen lapsen 2000-luvun alussa. Kun vauvaa ei kuulunut, kävimme tutkimuksissa, ja niissä selvisi, että en voisi tulla raskaaksi. Myöhemmin aloin saada enteitä, joten toive lapsesta pysyi elossa. Saatoin esimerkiksi herätä keskellä yötä lukemaan Raamattua, ja eteeni avautui kohta, jossa kerrottiin vauvasta. Noah syntyi viime vuoden marraskuussa.
Kenneth: Kutsummekin Noahia ihmepojaksemme.

♥ Mikä toisessa on rakastettavaa?

Päivi: Voin luottaa Kennethiin täysin. Hän tuntee minut ja rakastaa minua kaikkine vikoineni. Meillä ei ole mitään salattavaa toisiltamme. Pienikin salailu rakentaa muuria puolisoiden väliin.

Kenneth: Päivi antaa minulle tunnustusta muiden edessä, ja se tuntuu tosi hyvältä. Päivi on paras ystäväni ja rakastettuni.

♥ Millainen tunnelma teillä on aamupalapöydässä?

Päivi: Arkiaamut ovat hektisiä: syömme puuroa ja sometamme samaan aikaan.
Kenneth: Viikonloppuisin vien Päiville kahvin sänkyyn. Se kertoo sydämeni muutoksesta: haluan rakastaa ja palvella Päiviä.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X