Parisuhde 30.09.2018 Päivitetty 22.04.2024

Minä ♥ sinua -pari Ilkka & Jade: ”Totuus on, että lähdin treffeille kuvan perusteella”

Vantaalaiset Ilkka, 32, ja Jade, 30, jakavat samanlaiset arvot ja huumorintajun. Nelihenkisen perheen arkiaamut menevät usein hulinaksi.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Heli Hirvelä / Otavamedia

♥ Miten teistä tuli pari?

Ilkka: On sattumankauppaa, että tapasimme vuonna 2006. Minulla oli tuolloin profiili Irc-galleriassa, ja sivulla vaihtuvien kuvien joukossa huomasin Jaden kuvan. En ollut ikinä ennen kirjoittanut palvelussa viestiä kenellekään, mutta Jade oli niin nätti, että minun oli pakko pyytää häntä treffeille. Kun sitten tapasimme, minua viehätti, että Jade oli ikäisekseen aikuisen oloinen ja fiksu.

Jade: Ilkka runoili minulle jotakin viestissään, mutta totuus on, että lähdin treffeille kuvien perusteella: Ilkan komea ulkonäkö oli mieleeni. Olin juuri täyttänyt 18, joten sovimme tapaamisen baariin. Ilkka oli poikkeuksellisen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Myös hänen itsevarmuutensa teki vaikutuksen. Tulimme hyvin juttuun.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Jade: Ilkka oli jo pitkään haaveillut lapsista, mutta minä jarruttelin. Kun täytin 25 vuotta, minusta tuntui, että olisin valmis elämänmuutokseen.

Ilkka: Minulla on neljä veljeä, joten en osannut ajatella, että itse saisin tyttöjä. Nyt en vaihtaisi Miljaa ja Eedaa mihinkään. Haaveilen isosta perheestä, ja toiveeni on, että saisimme vielä jossain vaiheessa kolmannen lapsen.

♥ Mikä on ollut merkittävä hetki suhteessanne?

Ilkka: Muistan aina sen, kun kuulin Jaden odottavan Miljaa. Jade pyysi minua katsomaan testiä, ja näin silmieni edessä kaksi viivaa. Sitä ennen olin istunut olohuoneemme sohvalla ja aavistanut, mitä Jade puuhasi kylpyhuoneessa.

Jade: Häät ja lasten syntymät ovat olleet kaikista merkittävimmät asiat. Häissämme oli lämmin fiilis. Yksi kohokohdista oli, kun siskoni lauloi meille häätanssin.

Ilkka: Minulle on jäänyt erityisesti mieleen häitä edeltänyt kosinta. Minun oli ollut tarkoitus kosia Jadea Teneriffan-lomalla, mutta eräänä iltana ennen matkaa juttelimme arkisista asioista sängyllämme. Jännitys purkautui. En pystynyt enää malttamaan mieltäni vaan kysyin saman tien, mennäänkö naimisiin.

Jade: Meillä oli jo aiemmin ollut puhetta naimisiin menosta, joten kysymys ei tullut yllätyksenä. Minulle oli tärkeää mennä naimisiin ennen lapsia, Ilkalle sillä ei ollut väliä.

♥ Mikä teitä yhdistää?

Ilkka: Meillä on samanlaiset arvot, ja haluamme samoja asioita. Esimerkiksi lapset ja koti ovat meille tärkeimpiä asioita. Myös huumorintaju yhdistää meitä, ja saatamme nauraa yhdessä joillekin ihan tyhmille jutuille ja lasten tempauksille.

Jade: Emme kulje päät pilvissä vaan nautimme tästä hetkestä ja normaalista arjesta. Lapset ovat olleet suurin haaveemme, ja olemme kiitollisia tytöistämme.

♥ Mikä toisessa on rakastettavaa?

Ilkka: Minulla on hyvä fiilis, kun olen Jaden kanssa, sillä hän saat minut hymyilemään hassuilla jutuillaan, haleilla ja pusuilla. Hän on hyvä vaimo ja äiti.

Jade: Ilkka on omistautunut perheellemme ja haluaa viettää kaiken vapaa-aikansa perheen kanssa. Hän on minulle tuki ja turva.

♥ Millainen tunnelma teillä on yleensä aamiaispöydässä?

Jade: Aamut ovat melkoista härdelliä. Varsinkin, jos jommallakummalla tytöllä sattuu olemaan aamukiukku.

Ilkka: Aamiaistarjoilu tuppaa leviämään keittiön ulkopuolellekin, esimerkiksi olohuoneen sohvalle, kun lapset syövät ja katsovat piirrettyjä. Pyrimme kyllä syömään aamuisin yhdessä.

Ilkka, 32, ja Jade, 30, asuvat Vantaalla. Heillä on kaksi lasta, 4-vuotias Milja 1-vuotias Eeda. Jade on ammatiltaan kokki ja Ilkka työskentelee ajojärjestelijänä.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X