Parisuhde 09.09.2018 Päivitetty 22.04.2024

Minä ♥ sinua -pari Niko & Marija: ”Meillä on huvittava riidanaihe”

Niko ja Marija pitävät lasten kanssa leipomisesta ja käyvät maistelemassa eri ravintoloiden kasvishampurilaisia.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Heli Hirvelä / Otavamedia

♥ Miten teistä tuli pari?

Niko: Tapasimme ensimmäisen kerran, kun olimme samalla lähetystyön esikoulutuskurssilla syksyllä 2009. Kiinnitin aluksi huomiota Marijan ulkonäköön, sillä hän on kaunis nainen, jolla on hymyilevät silmät. Huomasin pian, että Marija on myös huumorintajuinen. Aloimme seurustella. Seuraavan vuoden elokuussa menimme kihloihin Thaimaassa ja joulukuussa vietimme häitämme. Menimme naimisiin samassa paikassa, jossa olimme tavanneet ensimmäisen kerran, Lähetyskirkossa Helsingissä.

Marija: Minuun teki vaikutuksen se, että Niko tekee asioita sydämellään. Lisäksi viehätyin siitä, että hän on asunut lapsuutensa Taiwanissa ja osaa puhua kiinaa.

♥ Mikä toisessa on rakastettavaa?

Marija: Niko ei anna periksi, se on loistava luonteenpiirre. Kun hankimme ensimmäiseen omaan asuntomme valaisimia Ikeasta, Niko kokosi yhtä lamppua kaksi ja puoli tuntia, kunnes hän sai sen valmiiksi. Niko on sanansa mittainen mies: se mitä hän sanoo, myös tapahtuu. Lisäksi hän on hyvä isä ja rakastava aviomies.

Niko: Voin sanoa samoin Marijasta: hän on hyvä äiti ja rakastava vaimo. Hän on lempeä ja aina valmiina auttamaan muita. Marija on myös kova tekemään asioita, hän ei koskaan istu paikoillaan.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Marija: Meille oli alusta asti selvää, että haluamme lapsia. Lapsemme ovat syntyneet tiheästi: neljä lasta kuudessa vuodessa. Emme ole suunnitelleet lapsilukua tarkemmin, jokainen lapsi on ollut lahja.

Niko: Minä olen puolittain vitsillä sanonut, että peukalo vielä puuttuu. Katsotaan, miten käy.

♥ Mikä on ollut suhteenne kohokohta?

Niko: Yhteiset matkamme ovat jääneet päällimmäiseksi mieleeni. Olemme muun muassa tehneet lähetystyötä Mongoliassa neljä vuotta.

Marija: Lähetystyömatka oli upea kokemus. En ikinä unohda sitä, kun katselin Ulan Batorin maisemaa lentokoneen ikkunasta ja näin alapuolellani vain hevosia ja jurttia. Myös ensimmäisen oman kodin ostaminen oli merkittävä asia.

♥ Mistä te riitelette?

Marija: Meillä on huvittava riidan aihe: teemme molemmat liikaa kotitöitä. Välillä tulee sanottua toiselle, että siivoamisen voisi jo lopettaa ja tehdä sen sijaan jotakin yhdessä.

Niko: Väittelemme myös matkustamisesta, sillä nelilapsisella perheellä ei ole varaa matkustaa ihan minne tahansa.

Marija: Myönnän, että minä olen syyllinen siihen, sillä haluaisin aina lähteä jonnekin.

♥ Mikä on parasta puuhaa yhdessä?

Niko: Marija on kova leikkimään lastemme kanssa. Usein hän myös askartelee ja leipoo heidän kanssaan.

Marija: Parasta puuhaa ovat retket ja matkustaminen. Niko vastaa yleensä lasten kanssa liikkumisesta. Hän käy heidän kanssaan muun muassa uimahallissa ja pyöräilemässä.

Marija: Kun olemme saaneet lapset nukkumaan, katsomme yhdessä leffoja.

Niko: Meillä on Netflix kovassa käytössä.

Marija: Käymme yhdessä myös ulkona syömässä ja olemme esimerkiksi maistelleet eri ravintoloiden kasvishampurilaisia.

♥ Mistä haaveilette?

Niko: Pohdimme paljon, lähtisimmekö taas ulkomaille lähetystyöhön.

Marija: Minä olen ollut pian seitsemän vuotta kotona lasten kanssa, joten seuraavaksi toivoisin löytäväni oman paikkani työelämässä.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X