Parisuhde 05.05.2019 Päivitetty 22.04.2024

Minä ♥ sinua -pari Veera ja Stefan: ”Olemme molemmat nörtti-ihmisiä”

Tamperelaiset Veera ja Stefan olivat tuttavapiirissään harvinaisuuksia, koska molemmat halusivat lapsia. Nörteiksi tunnustautuvat kahden lapsen vanhemmat tykkäävät pelata yhdessä.

Teksti
Piia Sainio
Kuvat
Sara Pihlaja

♥ Mikä toisessa veti puoleensa?

Veera: Olen aina ollut sellaisiin miehiin päin, jotka saavat minut nauramaan. Stefan oli sellainen. Ja lisäksi hän oli sitkeä, hän jaksoi yrittää. Kun tutustuimme kymmenen vuotta sitten, olin vasta toipumassa vaikeasta erosta.

Stefan: Minä näin Veerassa ensimmäisenä sellaista tiettyä äitimäisyyttä. Hän huolehtii ympärillään olevista enemmän kuin itsestään. Jos rahat olivat vähissä, hän osti ruokaa ennemmin kissoille kuin itselleen.

Veera: Lisäksi me molemmat halusimme lapsia. Meidän piireissämme on loppujen lopuksi aika vähän sellaisia, jotka haluavat lapsia. Ensimmäisen kerran näimme toisemme juhannuksena 2009 mökillä Lempäälässä. Seurustelun aloitimme keväällä 2010. Asuimme eri paikkakunnilla, ja koska olemme molemmat nörtti-ihmisiä, tutustuminen alkoi, kun liityimme samalle IRC-kanavalle.

♥ Miten nopeasti otitte puheeksi perheen perustamisen?

Stefan: Alusta asti puhuimme siitä, että haluamme tulevaisuudessa lapsia.

Veera: Kun olimme olleet kolme vuotta yhdessä, oli hyvä hetki toimia. Tiesin, että haluan useamman kuin yhden lapsen ennen kuin täytän 30. Halusin tehdä päätöksen ajoissa siltä varalta, että raskaaksi tuleminen olisi vienyt aikaa. Neljä kuukautta siinä meni – molemmilla kerroilla.

♥ Muuttiko vanhemmuus parisuhdettanne?

Veera: Kyllähän siinä oikea nahka tuli esiin. Minulla oli kokemusta pienistä lapsista, Stefanilla ei. Minä aloin ohjata. Nyt toisen lapsen kanssa Stefan on tehnyt asioita alusta asti itse ilman, että minun tarvitsee neuvoa. Meillä oli pieni kriisi silloin, kun Iiris oli vuoden vanha uhmaikäinen. Jouduin itse tekemään iltatöitä, joten meillä oli läpsystä vaihto kuutena päivänä viikossa. Näimme toisiamme vain 15 minuuttia päivässä. Sellainen ei meille sopinut.

♥ Mitä teette, kun teillä on kahdenkeskistä aikaa?

Veera: Iiris on kerran viikossa yökylässä mummin luona, ja Alinalle olemme pari kertaa saaneet hoitajan päiväsaikaan. Silloin olemme käyneet ulkona syömässä.

Stefan: Illalla, kun lapset nukkuvat, me pelaamme. Istumme vierekkäin kumpikin omalla tietokoneellamme.

Veera: On kiva pelata vierekkäin. Silloin pystyy tökkäämään toista helposti! Tykkäämme muutenkin olla lähekkäin ja nojailla toisiimme vaikkapa sohvalla. Minun lapsuudenperheessäni ei halailtu. Haluan, että omat lapseni pitävät halailua ihan normaalina.

♥ Miten puolisosi huomioi sinut?

Veera: Stefan tekee kotitöitä sillä aikaa, kun olen nukuttamassa Alinaa. Ja välillä hän tuo kaupasta uutuusnameja, joista arvelee minun tykkäävän. Salmiakkia tietenkin.

Stefan: Veera keksii pieniä yllätyksiä. Saatan löytää tietokoneeltani post-it-lapun, johon on piirretty sydän. Tai kun olen menossa nukkumaan, huomaan yöpöydälläni suklaapatukan. Olen kyllä puoliksi sokea niille ylläreille. Veera välillä vihjailee, että pitäisikö sinun taas laittaa lasit päähän.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X