Parisuhde 26.08.2018 Päivitetty 22.04.2024

Minä ♥ sinua: Pienen pojan vanhemmat Aino ja Duarte tapasivat Tinderissä – ”Pian huomasin seurustelevani hänen kanssaan”

Aino, 26 ja Duarte, 27 tapasivat Tinderissä. Todellinen potku suhteelle tapahtui jalkapallopelissä, ja sen jälkeen asiat tapahtuivat vauhdilla. Nykyään he asuvat Helsingissä, ja perheeseen kuuluu myös yksivuotias Noah-poika. Aino työskentelee sairaanhoitajana ja Duarte pelaa jalkapalloa FC Hongassa.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Heli Hirvelä / Otavamedia

♥ Miten teistä tuli pari?

Aino: Olimme alun perin Tinder-match. Vaihdoimme Tinderissä yhteystietoja, mutta se ei johtanut mihinkään. Duarte asui Maarianhaminassa ja minä Helsingissä, joten tapaileminen tuntui liian hankalalta. Kunnes sitten kesällä 2015 menin sattumalta katsomaan Duarten jalkapallopeliä ja pian huomasin seurustelevani hänen kanssaan. Aluksi Duarten ulkonäkö teki minuun vaikutuksen, ja sen jälkeen ihastuin hänen luonteeseensa.

Duarte: Peli ei ollut edes alkanut, kun alkulämmittelyn aikana huomioni kiinnittyi katsomossa istuvaan Ainoon: hän näytti iloiselta ja kauniilta. Minulle tuli hyvä fiilis. Pelin jälkeen lähetin Ainolle tekstiviestin, ja suhteemme eteni vauhdilla. Kolme ensimmäistä kuukautta elimme etäsuhteessa. Se oli romanttista aikaa, koska silloin minusta tuntui, etten saanut koskaan olla riittävästi Ainon kanssa. Kun pelikausi loppui, muutin Ainon luokse.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Aino: Olen aina tiennyt, että haluan lapsen nuorena. Myös Duarte oli valmis isäksi. Varauduimme siihen, että lapsen saaminen voi kestää jopa vuosia, mutta jo muutaman kuukauden kuluttua olin raskaana.
Duarte: Olin ollut pitkään sinkkuna ja kun tapasin Ainon, tiesin heti, että tässä tämä on. Olen aina tykännyt lapsista. Ulkopuoliset saattoivat järkyttyä siitä, että halusimme lapsen niin nuorina, mutta me olimme varmoja asiasta.

♥ Merkittävä hetki suhteessanne?

Aino: Yksi merkittävä hetki oli se, kun sain tietää olevani raskaana. En voinut millään uskoa, että unelmani olisi toteutumassa.
Duarte: Lapsen syntymä. Olin todella ylpeä Ainosta, joka hoiti synnytyksen mahtavasti.

♥ Mikä toisessa on rakastettavaa?

Aino: Jos Duarte tietää, että en ole ehtinyt syödä, hän saattaa ostaa minulle kotimatkalla salaatin. Ja jos tarvitsen omaa aikaa, hän järjestää sitä minulle. Duarte haluaa tehdä elämästäni mahdollisimman miellyttävää. Voin aina luottaa häneen.
Duarte: Minulla on hyvä fiilis, kun olen Ainon kanssa. Sydämeni heltyy, kun näen, miten hyvä äiti hän on. Noah heräilee edelleen öisin, eikä hän ole nukkunut vielä ainoatakaan kokonaista yötä, joten myös Ainon unet ovat jääneet vähiin. Väsymyksestä huolimatta hän on hoitanut lapsen ja kodin ihailtavasti.

♥ Mikä on parasta yhdessäoloa?

Aino: Käymme yhdessä lenkillä ja treenaamme kuntosalilla.
Duarte: Rakastan arkea, en kaipaa mitään erityistä ohjelmaa. Vaikka Noah olisi isoäidin luona hoidossa, minusta on kivaa vain makoilla Ainon kanssa sohvalla ja jutella rauhassa.

♥ Mistä riitelette?

Aino: Minua ärsyttää, että Duarte ei aina pidä kiinni aikatauluista vaan saattaa kesken päivää sopia jonkin menon.
Duarte: Riitoja tulee todella pienistä asioista. Esimerkiksi siitä, että Aino ei aina osaa ennakoida. Kun kysyn, tarvitaanko kaupasta jotakin, hän saattaa vastata, että ei tarvita. Sitten kotona huomaan, että kahvi onkin loppunut.

♥ Millainen tunnelma teillä on 
aamiaispöydässä?

Duarte: Jalkapallotreenini alkavat vasta puolen päivän aikaan, joten ehdimme syödä aamupalan kaikessa rauhassa.
Aino: Kun olin äitiyslomalla, aamut olivat minulle päivän kohokohta. Silloin meillä oli monta tuntia yhteistä, kiireetöntä aikaa. Nyt olen taas töissä.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X