Parisuhde 29.04.2023 Päivitetty 26.04.2024

Naimisiin karkaaminen on hyvä vaihtoehto, jos isot juhlat eivät tunnu omilta - näin vietät ikimuistoisen hääpäivän karussa

Kaikkia suuret juhlat eivät miellytä tai rahatilanne ei sellaisia salli. Juhlavan ja rakkaudentäyteisen päivän voi järjestää myös muulla tavoin.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Eivätkö suuret hääjuhlat suvun ja ystävien kesken kuulosta tavalta, jolla sinä ja puolisosi haluaisitte juhlia rakkauttanne ja sanoa toisillenne ”tahdon”?

Naimisiin karkaaminen (englanniksi elopements) voi olla sopiva vaihtoehto, jos perinteiset hääjuhlat eivät kuulosta kutsuvilta, vaan häitä viettäisi mieluummin kahden kesken.

Lue myös: Millaiset häät olisivat teille täydelliset? Testaa!

Naimisiin karkaaminen voi olla yhtä ikimuistoista kuin suuret hääjuhlat

Koronapandemia sai hääparit keksimään luovia ratkaisuja korvata perinteiset hääjuhlat, kun kokoontumisrajoitukset vaikuttivat häiden järjestelyihin.

Naimisiin karkaamisessa hääpari lähtee viettämään ikimuistoista rakkausjuhlaansa kahden kesken parille merkitykselliseen paikkaan.

Osa haluaa järjestää vihkitilaisuuden osana päiväänsä. Toisille toimiva ratkaisu saattaa olla se, että muodollisuudet hoidetaan vasta merkittävän päivän tai matkan jälkeen esimerkiksi maistraatissa.

Naimisiin karkaamisen etuna on, että sen vois järjestää hyvin pienimuotoisesti ja spontaanista parin niin halutessa. Toisaalta hyvin suunniteltu karkaus voi toisaalta kannattaa, jotta päivästä saa kaiken irti.

Naimisiin karkaaminen onnistuu myös pienellä budjetilla

Jos perinteisten hääjuhlien kustannukset tuntuvat liian huimilta, naimisiin karkaaminen voi olla hyvä budjettivaihtoehto.

Esimerkiksi 2000 eurolla saa varmasti järjestettyä jo monen moista ekstraa päivään. Pienemmälläkin budjetilla selviää hyvin, kun selvittää ensin itselleen, että mitkä asiat ovat päivässä kaikista tärkeimpiä.

Moni haluaa järjestää vihkihetken kauniissa paikassa luonnon helmassa. Tällöin itse paikka harvemmin maksaa mitään, mutta vihkijän järjestäminen paikalla maksaa matkakuluista riippuen joitakin satoja euroja.

Vihkimistä voi edeltää jokin parille mieluisa, yhteinen aktiviteetti. On kuitenkin täysin sallittua vain nauttia olosta yhdessä ja viettää aikaa ilman kummempia suunnitelmia.

Vihkimisen jälkeen naimisiin karkaamisen henkeen sopii hyvin esimerkiksi romanttinen piknik. Jos budjetti on hyvin rajallinen, tarjoilut voi valmistaa yhdessä piknik-koriin kotona.

Syötävät on kuitenkin myös mahdollista tilata esimerkiksi kahvilasta tai pyytää hääsuunnittelijaa hoitamaan piknikin järjestelyt.

Jos sää ei salli piknik-ruokailua, voi ensimmäisen illallisen avioparina nauttia myös ravintolassa. Jos budjettinne sallii hääsuunnittelijan, häneltä voi myös kysyä mahdollisuutta ruokailuun jossakin ikimuistoisessa ja yksityisessä paikassa.

Myös häitä seuraavaan aamuun kannattaa varautua

Yöksi pariskunta voi suunnata esimerkiksi hotelliin, telttailemaan tai vaikkapa asuntoautoon. Jos hääyön viettää kotona, voi makuuhuoneen koristella tunnelmalliseksi etukäteen: ripotelkaa puhtaiden lakanoiden päälle ruusunterälehtiä ja asetelkaa led-kynttilöitä tuomaan tunnelmavalaistusta.

Aamiaiseen kannattaa myös varautua, viettipä hääyön kotona tai yhdessä. Niin ensimmäinen päivä avioparina alkaa iloisissa merkeissä.

Budjettiin kannattaa myös jättää varaa kuvaukselle. Vaikka ette järjestäisi isoja juhlia, on naimisiin karkaamisestakin aivan yhtä ihanaa tallettaa muistoja.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X