Parisuhde 17.12.2013 Päivitetty 15.06.2021

Näistä merkeistä tiedät, että puoliso pettää sinua

Pettämissivuston pomo Dominika Peczynski, 2-vuotiaan pojan äiti itsekin, kertoo, mistä uskottoman kumppanin tunnistaa.

Teksti
Mikko Virta
Kuvat
Digisecmedia
3 kommenttia

Victoria Milan -pettämissivuston Ruotsin maajohtaja Dominika Peczynski on kaksivuotiaan lapsen äiti. Hän vastasi Kaksplussan kysymyksiin itsestään ja sivustosta. Lopuksi Peczynski kertoo, mitkä merkit paljastavat puolison pettävän.

Sinulla on pieni lapsi miehesi kanssa. Miten parisuhteenne voi?

Meillä on kaksivuotias poika, ja minulla myös 13-vuotias tyttö aiemmasta suhteestani. Nykyinen parisuhteeni voi hyvin. Luulen sen johtuvan pitkälti siitä, että olin varttunut, kun tapasimme. Nelikymppisenä tehdyt päätökset ovat yksinkertaisesti niin paljon parempia kuin kaksi- tai kolmekymppisenä tehdyt.

Eikö mielestäsi ole moraalitonta, että sivustonne rohkaisee pienten lasten vanhempia pettämään?

Mielestäni olisi täysin idioottimaista kertoa lapsille, että pettää. Kuka tervejärkinen tekisi? Me rohkaisemme toimimaan hienovaraisesti ja harkinnan mukaan.

Luotatko mieheesi?

Kyllä, mutta jos hän pettäisi minua, se ei olisi mailmanloppu. Luotan myös siihen, että pettäessään hän pitäisi huolen siitä, etten koskaan saisi tietää asiasta.

Oletko itse pettänyt koskaan?

Kyllä, aiemmissa suhteissani. Se on ollut tapa lopettaa suhteet. Nykyistä kumppaniani en ole pettänyt.

Miten nykyinen suhteesi eroaa aiemmista suhteista, joissa olet pettänyt?

Minun tapauksessani pettäminen on ollut tapa lopettaa suhteet. En ole tehnyt sitä kertoakseni kumppanille pettäneeni, vaan kerääkseni rohkeutta lähteä suhteesta. Minulla ei ole mitään suunnitelmia jättää nykyistä miestäni, koska rakastan häntä niin paljon. Siksi en myöskään aio pettää häntä. Mutta jokainen pettää eri syistä.

Pettäisitkö nykyistä kumppaniasi, jos parisuhteenne ei myöhemmin toimisi niin hyvin kuin nyt?

Hyvin hypoteettinen kysymys. En ainakaan lähitulevaisuudessa.

Mihin perustatte väitteen, että pettäminen voi pelastaa kaatuvan suhteen?

Ajattelen uskottomuuden muuttavan parisuhteen dynamiikkaa. Sitä voi käyttää päästäkseen pois toimimattomasta suhteesta. Se voi myös vahvistaa suhdetta. Esimerkiksi nainen voida saada rakastajan itselleen, ja huomata jonkin ajan kuluttua oman miehen olevankin parempi vaihtoehto. Näin hän saattaa rakastua mieheensä uudelleen.

Pienten lasten vanhemmilla parisuhde on usein hauraassa tilassa. Miksi tarjoatte pettämistä ratkaisuna?

Emme tarjoa mitään ratkaisuna. Meidän jäsenemme ovat aikuisia ja tekevät omat valintansa. Me tarjoamme ainoastaan alustan.

Kommentit (3)

Kansalasikeskusteluissa tulee alati esille, että lapsi tietää vanhempansa uskottomuudesta, ilman vanhemman myötävaikutusta. On jopa kertomuksia koulukiusatuista lapsista, jotka ilkkuvat, kun ovat kuulleet sivullisten aikuisen puheita.

Äiti ja ”asiantuntija”, joka väheksyy lasten pahoja kokemuksia DEikä ammattinsa puolesta edes viitsi ottaa selvää lasten elämässä uskottomuusilmiössä, on ala-arvoinen. Hän ei kuuluisi arvostetun lapsilehden haastateltujen joukkoon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X