Parisuhde 09.09.2022

Mikä on rakkautesi kieli? Tee testi, joka auttaa sinua ymmärtämään sekä itseäsi että kumppaniasi paremmin

On useampi kuin yksi rakkauden kieli. Testi kertoo, osoitatko kiintymystäsi ensisijaisesti sanoin, teoin, koskettamalla vai jollakin muulla tavalla.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Rakkautta voi osoittaa monilla tavoilla. Rakkauden kieli -testi kertoo, mikä tapa osoittaa huomiota ja hellyyttä on juuri sinulle ominaisin.

Voit tehdä testin myös kumppanisi käytöksen perusteella, jolloin tulos auttaa sinua ymmärtämään häntä paremmin.

Lue myös: Miten saada parisuhdeaikaa vauva- ja pikkulapsiarjen keskellä? Kokeile tätä kolmen K:n kikkaa!

Rakkauden kieliä on viisi: sanat, teot, kosketus, laatuaika sekä lahjat. Nämä kaikki limittyvät jossain määrin toisiinsa. Yleensä kielien joukosta kuitenkin kohoaa yksi pääkieli, joka on yksilölle kaikista leimallisin tapa ilmentää rakkauttaan.

Jaottelu perustuu kirjailija ja pariterapeutti Gary Chapmanin teoriaan. Sen keskiössä on ajatus siitä, että kaikki kaipaavat rakkautta ja huomiota eri tavalla. Se, minkä itse tulkitsee rakkaudenosoitukseksi, ei välttämättä ole sitä toiselle – ja päinvastoin.

Mikäli tunnistat itsellesi ja rakkaallesi tyypilliset tavat osoittaa kiintymystä, lisäät parisuhteesi onnellisuutta kahdella tavalla. Ensinnäkin opit huomaamaan ne moninaiset ja pienetkin tavat, joilla puolisosi huomioi sinua. Toiseksi saat työkaluja oman käytöksesi muokkaamiseen.

Jos sinulle ominainen tapa osoittaa rakkautta on kovin erilainen kuin  kumppanillasi, vaihtamalla ajoittain taktiikkaa rakkautesi viesti pääsee paremmin perille.

Lue myös: Puolisosi saattaa osoittaa rakkauttaan tavoilla, joita et edes huomaa – Parisuhdeonnesi kasvaa, kun tunnistat nämä 5 rakkauden kieltä

Vastaa alla oleviin kysymyksiin, niin tulos kertoo, mitä rakkauden kieltä puhut.

Tee rakkauden kieli -testi alta

Jäikö testinnälkä?

Virittikö testin tekeminen sinut romanttiselle tuulelle? Seuraavaksi voit vaikka selvittää, millaiset häät olisivat sinun ja mielitiettysi unelmien täyttymys.

Jos häähumu ei ole sinua varten, voit vaihtoehtoisesti katsoa, mitä parisuhdetesti antaa teille tulokseksi.

Testailun iloa!

Lue myös: Erota vai ei: Yksi kysymys yli muiden ratkaisee, milloin haluan erota oikeasti

Anna.fi: Testaa, millainen kumppani sopii sinulle parhaiten – sisäinen rakkauden kielesi kertoo

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X