Parisuhde 18.01.2020

Raskaaksi jo suhteen alussa? Ennu ja Arttu kertovat: ”Alkuhuuma loppui siihen”

Helsinkiläiset työkaverit Ennu, 35, ja Arttu, 36, rakastuivat ja perustivat sattuman kaupalla perheen jo varhain. Perheeseen kuuluu tyttövauva Halla.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Mirva Kakko

Ennu tuli raskaaksi suhteen alussa, muutama kuukausi seurustelun alkamisesta. Hän, Arttu ja vauva tutustuvat vasta toisiinsa, onnellinen perhe kertoo.

❤ Miten teistä tuli pari?

Ennu: Työskentelimme samassa työpaikassa, eri kerroksissa ja kohtasimme toisemme työpalaverissa syksyllä 2017. Vasta työpaikan pikkujouluissa keskustelimme kunnolla. Sen jälkeen osuimme usein yhtä aikaa lounaalle työpaikan ruokalaan ja huomasimme tulevamme juttuun.

Arttu: Pikkujouluissa välillämme ei tapahtunut vielä mitään, vaikka otimme yhteisen taksin kotiin. Olimme tosin kumpikin miettineet taksissa, pitäisikö ehdottaa jatkoja. Vuoden 2018 alkupuolella lähdimme eräänä perjantaina töistä oluelle ja jatkoimme iltaa pikkutunneille.

❤ Mihin ihastuit toisessa?

Arttu: Lounastauoilla kiinnitin huomiota Ennun älykkyyteen. Hän oli aina valmiina haastamaan ajatukseni. Keskustelemme edelleen yhteiskunnallisista aiheista samalla tavalla.

Ennu: Kiinnostuin Artun tavasta keskustella. Minulla oli alusta asti turvallinen olo hänen seurassaan. Arttu on reilu ja oikeudenmukainen tyyppi. Hän on aina hyvän puolella.

❤ Raskaaksi suhteen alussa: Miten teistä tuli perhe?

Ennu: Suhteemme lähti vauhdilla käyntiin. Vietimme paljon aikaa yhdessä, ja intohimo räiskyi. Muutaman kuukauden kuluttua huomasin olevani raskaana. Raskausuutinen oli yllättävä ja iloinen asia, mutta alkuhuuma loppui siihen. Vaikka olimme olleet tiiviisti yhdessä, emme olleet puhuneet seurustelusta. Oli pysähdyttävä miettimään, miten jatkamme eteenpäin.

Arttu: Raskausuutisen jälkeen otimme hieman etäisyyttä toisiimme ja mietimme asiaa tahoillamme. Tokenimme nopeasti ja päätimme jatkaa yhdessä. Muutin Ennun luokse, ja tyttäremme Halla syntyi alkuvuodesta 2019.

Lue myös: Tosirakkautta vai alkuhuuman aiheuttamaa vauhtisokeutta? Mistä nopea eteneminen parisuhteessa kertoo?

❤ Mikä on yhteinen juttunne?

Ennu: Valtaosan suhteemme ajasta olen ollut joko raskaana tai elänyt vauva-arkea. Vauvan syntymän jälkeen olemme päässeet muutaman kerran kaksin keikoille, elokuviin ja syömään. Tutustumme edelleen toisiimme.

Arttu: Katsomme yhdessä elokuvia ja käymme liian usein ulkona syömässä. Voimme puhua mistä tahansa. Mietin usein päivän aikana, että pitääpä muistaa kysyä Ennun mielipidettä tästäkin.

❤ Millainen tunnelma teillä on aamiaispöydässä?

Ennu: Viikonloppuisin nautimme hitaista aamiaishetkistä. Muistelen lämmöllä ensimmäisen äitienpäiväni aamupalaa. Arttu oli kattanut sämpylät ja leivokset minua varten pöytään.

Arttu: Sunnuntaisin on kiva kokata englantilaista aamiaista, kun on ensin saanut nukkua viikon univelat pois.

❤ Raskaaksi suhteen alussa: Mistä riitelette?

Ennu: Kinastelemme arkisista asioista, kuten siivoamisesta ja lapsen hoidosta. Koen epäoikeudenmukaisuutta, jos Arttu ilmoittaa työpäivän jälkeen, että haluaisi mennä illalla itsekseen elokuviin. Oma aika on tärkeää, mutta silti saatan hermostua.

Arttu: Hidastempoisuuteni saa Ennun välillä hermostumaan. Isomman asunnon metsästäminen on aiheuttanut välillemme kitkaa. Olen suurpiirteisempi asioiden suhteen, Ennu on tarkempi. Emme onneksi ole pitkävihaisia.

❤ Mitä olette toisiltanne oppineet?

Ennu: Arttu on opettanut minua luottamaan siihen, että asiat järjestyvät ja elämä kantaa.

Arttu: Olen oppinut Ennun avulla ajattelemaan käytännöllisesti. Hän palauttaa minut usein pilvilinnoistani maanpinnalle.

Minä <3 sinua -haastattelu julkaistiin Kaksplus-lehdessä 6/2019.
Lue myös: Heti raskaaksi suhteen alussa! Nyt Jennillä ja Samilla on jo kolme poikaa – ”Kipinä tulee siitä, että löytää toisesta aina uutta” 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X