Parisuhde 23.02.2019 Päivitetty 13.08.2019

Ronski huumorintaju yhdisti Elinan & Anssin: ”Toinen asunto jäi äkkiä turhaksi”

Elinaa ja Anssia yhdistää perhekeskeisyys ja välillä ronskiksi äityvä huumorintaju. Lapsettomuuskriisi hitsasi pariskunnan entistä tiiviimmin yhteen.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
Mirva Kakko

♥ Miten teistä tuli pari?

Elina: Tapasimme baarissa kesällä 2011 ja vaihdoimme numeroita. Olin juuri muuttanut, ja pari päivää myöhemmin Anssi tuli luokseni kokoamaan pöytää. Ensimmäiset varsinaiset treffit olivat myöhemmin Suomenlinnassa.

Anssi: Tapasin Elinan aika pian edellisen pitkän parisuhteeni päätyttyä, joten sovimme, että etenisimme rauhallisesti. Viihdyimme kuitenkin niin hyvin yhdessä, että toinen asunto jäi yllättävän nopeasti turhaksi.

♥ Mikä teitä yhdistää?

Elina: Jo heti alussa kävi selväksi, että olemme perhekeskeisiä ja haluamme lapsia. Meillä on myös hyvin samanlainen ronski huumorintaju. Sisäpiirivitsit piristävät arkea.

Anssi: Perhe on meille molemmille kaikkein tärkein asia. Meillä on samanlaiset maanläheiset jutut ja kiinnostuksen kohteet: tykkäämme esimerkiksi käydä lätkämatsissa yhdessä.

♥ Mikä toisessa on rakastettavinta?

Elina: Anssi on rehellinen ja luotettava, ja jos hän jotakin sanoo, se pitää. Arvostan hänen huomaavaisuuttaan, mikä näkyy pienissä asioissa. Hän tuo lempiherkkujani kaupasta ja kysyy aina, miten päiväni on sujunut. Anssi on myös ihanan lämmin ja lapsirakas.

Anssi: Parasta Elinassa on positiivinen elämänasenne. Hän on huomaavainen, auttavainen ja jaksaa aina tsempata muita. Raskaskin työpäivä unohtuu hänen kanssaan jutellessa.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Elina: Yritimme lasta vuoden ennen kuin hakeuduimme tutkimuksiin, joissa hedelmättömyydelle ei löytynyt mitään syytä. Lopulta tyttäremme sai alkunsa koeputkihedelmöityshoidoilla ja syntyi joulukuussa 2016. Lapsettomuuskriisi hitsasi meitä entistä tiiviimmin yhteen ja vahvisti tunnetta siitä, että selviämme mistä tahansa.

Anssi: Lapsen saaminen oli vielä hienompaa kuin olin etukäteen ajatellut. Elämä ei ole aina herkkua yöheräämisineen ja sairasteluineen, mutta olen kiitollinen ja onnellinen vanhemmuudestamme. Ei ole parempaa fiilistä kuin se, että lapsi juoksee ovella syliini, kun tulen töistä.

♥ Mikä on ollut suhteenne merkittävin hetki?

Elina: Positiivinen raskaustesti ja Amelian syntymä, ehdottomasti. Koko raskaus- ja pikkuvauva-ajan elimme rakkaushuumassa. Muistan ikuisesti sen, kun vietimme uudenvuodenaattoa sairaalassa vastasyntyneen vauvan kanssa ja ihailimme ikkunasta ilotulituksia.

Anssi: Amelian syntymä oli käänteentekevä ja intiimi hetki. Se sai minut unohtamaan raskautta edeltäneet vaikeat ajat.

♥ Millainen tunnelma teillä on aamiaispöydässä?

Elina: Ennen kuin Anssi lähtee arkisin töihin, hän kattaa minulle aamiaisastiat valmiiksi. Viikonloppuisin syömme yhdessä pitkän kaavan mukaan. Tyttäremme rakastaa ruokaa yhtä paljon kuin mekin, joten hänkin malttaa istua pöydässä.

Anssi: Arkisin syön yksin puolipimeässä muiden vielä nukkuessa, mutta viikonloppuisin tunnelma on oikein leppoisa.

♥ Mitä teette mieluiten yhdessä?

Elina: Iltaisin katsomme sohvalla sarjoja, syömme ja käymme saunassa. Jos lapsi on hoidossa, tykkäämme käydä leffassa tai keikoilla – tai olla kerrankin vain rauhassa kotona.

Anssi: Sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, sillä arvostan arkisia asioita. Olisi kiva päästä kahdestaan urheilemaan tai ravintolaan syömään. Ja ainakin kerran vuodessa sinne lätkämatsiin!

Kommentit (1)

Ihana tarina <3
Meilläkin lapsettomuus kriisi lähensi meitä ja lujitti suhdetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X