Parisuhde 03.01.2018 Päivitetty 09.03.2020

Saako päiväkodin hoitajan kanssa flirttailla?

Viatonta piristystä päivään, oman markkina-arvon testaamista vai sikamaista käytöstä puolison selän takana – saako lapsen opettajan, päiväkodin hoitajan tai valmentajan kanssa flirttailla?

Teksti
Jenni Heiti
Kuvat
iStock
4 kommenttia

Eräs perheenäiti ihmetteli Kaksplussan keskustelupalstalla lapsensa hoitajan tapaa vastata viestiin, jonka lapsen isä oli lähettänyt hoitajalle:

Miehen kanssa olivat chattailleet yhdestä asiasta. Mies oli sitten lopuksi kiittänyt ja hoitaja vastaa että ”KIITTI ITELLES ;)” Siis WTF?! Mistä lähtien päiväkodin hoitajat on käyttäneet jotain silmäniskuhymiöitä? Tai kiitelleet muutenkaan ukkomiehiä? Ja tämä kyseinen päiväkodin työntekijä on sellainen 23-vuotias treenattu brune, joka TASAN tietää, mistä näitä kolmekymppisiä isiä vetää.

Pikku flirtti piristää…

Pohdinta sai paljon palautetta. Osa oli sitä mieltä, että asia kannattaisi ottaa puheeksi päiväkodissa. Yleisesti ottaen viestiä ei kuitenkaan pidetty kovin vakavana.

Laita päiväkodin johtajalle palautetta, että pidät tuollaista viestittelyä epäasiallisena.

Kysy hoitajalta oliko se flirttailua. Mun mielestä ei ole.

No en kyllä ottaisi flirttailuna. Sinuna unohtaisin koko asian.

Ei tuossa ole mun mielestä mitään asiatonta. En edes ajattelis, että se on jotain flirttiä. Taidat olla epävarma tai erittäin mustasukkainen tyyppi.

…Vai: hoitosuhteen oltava asiallinen

Osa kommentoijista ei silmäniskua sulattanut. Ammatillisessa keskustelussa ei tulisi käyttää emojeja, ainakaan vihjailevaksi tulkittavaa silmäniskuhymiötä.

Mitäs muutakaan toi nyt oli kuin flirttiä? Siis ihan oikeasti! Et sä nyt chättäile silmäniskuhymiöillä ammatillisessa mielessä. Se, että tarviiko noin pienestä flirtistä vielä hernettä nokkaansa vetää, se on eri asia. Mutta flirttiä se joka tapauksessa oli.

Fakta on, että suurin osa miehistä flirttailee hemaiseville naisille ja taatusti lähtee leikkiin mukaan, jos näytetään vihreää valoa. Siinä ei paina yhtään se tosiasia, että kotona on vaimo ja lapsia. 

No olihan tuo flirttailua, mutta aika noloa tältä tytöltä, ellei miehes oo messissä? Epäilen että jotenkin on, tuskin muuten noin kirjoittelis.

Kenen on vastuu?

Missä on ihmisiä, siellä on myös tunteita. Mitä niille sitten pitäisi tehdä? Kenen on vastuu, ja missä menee hyvän käytöksen ja maun raja?

Myös miehen roolia tilanteessa pohdittiin.

Mitä sun mies sanoi? Oliko se sitä mieltä, että oli epäasiallista?

Okei no.. Meillä olis selkeästi menty rajojen yli ja kyllähän tuo kieltämättä haiskahtaa siltä, että jos ei nyt ole ollutkaan aikomusta pettää niin ainakin jotain jännitystä asian tiimoilta on haettu. 

Mun ukon kohdalla olisi vastaavassa tilanteessa siinä ja siinä että joutuisiko pakkailemaan jo kamojaan. Saisi ainakin kertoa ensin totuuden.

Mitä mieltä sinä olet? Oletko joutunut vastaavaan tilanteeseen tai oletko itse ihastunut lastesi hoitajaan, opettajaan tai vaikka harrastusvalmentajaan? Kerro mielipiteesi ja mahdollisista kokemuksistasi kommenttikentässä!

Kommentit (4)

Harvoin olen nähnyt näinpäin, että lh flirttailee vanhemman kanssa. Toisin päin kyllä silloin tällöin. On miehiä, joille ilmeisesti flirttailu on tapa. Ilmeisesti tulo päikyn pihalle, missä monta naista on niin hermostuttavaa, ettei osaa olla normaalisti vaan pitää flirttailla, jopa tällaisen 60v kanssa. Tietäisivätpä, mitä heistä ajatellaan…

Ei saa. Epä-ammattimaista käytöstä.

Selvittäisin asian kyllä päiväkodin johtajan kanssa. Kyse saattaa olla viattomasta erheestä: hymynaaman tilalle tulikin silmänisku. Päiväkotien puhelimet eivät aina ole parhaimmasta päästä. Jos oli tarkoitus laittaa silmänisku niin kyllä tuollainen käytös on huomautuksen paikka.

Varhaiskasvattaja itsekin.

Flirttiä saa olla mutta ei lasta hoitavan tai opettavan tahon kanssa.

Aika tiukkapipoista meininkiä. Elämä on elämää ja siihen kuuluu viaton flirtti välillä. Asiasta on turha nostaa tuollaista haloota. Silmänisku ei tarkoita uskottomuutta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X