Parisuhde 01.08.2018 Päivitetty 14.08.2023

Seksi lapsiperheessä vaatii joskus järjestelyjä – vanhemmat kertovat parhaat vinkit

Tämä toimii -juttusarjassa julkaistaan vinkkejä lapsiperheen arjen helpottamiseksi. Vinkit on käytännössä testattu ja ainakin sen hetkisen tiedon valossa toimiviksi havaittu. Tällä kertaa pohditaan, kuinka vanhemmat voivat järjestää ns. laatuaikaa kesäisiin lemmenhetkiin.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Onko seksi lapsiperheessä yksisarvisen kohtaamiseen verrattavissa oleva tapahtuma? Ei sentään, vaikka joskus siltä tuntuukin. Vanhempien lemmenhetket vain vaativat joskus vähän järjestelyä.

Lapsilla on kuudes aisti monissakin asioissa, ja erityisesti silloin, kun vanhemmat todellakin haluaisivat olla hetken aivan kahden, jollakulla on takuuvarmasti pissahätä, pelkotila, ikävä tai jokin muu akuuttia hoitoa vaativa ongelma.

Listasimme viisi testattua keinoa saada lapset näin kesähelteillä hetkeksi pois jaloista pyörimästä.

1. Ostakaa aikaa lahjomalla

”Lahjon pienet lapset heidän isosiskonsa kanssa lähistön jätskikiskalle. Puoli tuntia tehokasta aikaa.”

Toim.huom. Ei hidasta nautintoa kaipaaville!

2. Väittäkää siivoavanne

”Mökillä vanhemmat käyvät säännöllisesti ”pesemässä rantasaunan”. Lapset tajuavat pysyä poissa jaloista, etteivät joudu siivoustöihin.”

seksi lapsiperheessä

Tämähän se tilanne usein on…

3. Viidakon laki: väsyttämällä

”Kun viettää päivän rannalla, lapset sammuvat illalla aikaisin kuin napista painamalla. Peliaikaa koko pitkä ilta.”

4. Telttaretki pihalla

Pystytän lapsille teltan pihalle. Ensimmäiset päivät se on niin jännittävä, että vanhemmat saavat puuhailla sisällä mitä lystäävät.

5. Leffahetki kotisohvalla

”Uutuusleffa pyörimään (ei liian jännittävä). Toimii aina.”

Millaisia keinoja teidän perheessänne käytetään vanhempien lemmenhetkien järjestämiseksi? Kerro kommenteissa!

Kommentit (2)

Meillä oli keinot vähissä, kun taapero heräsi aamukuudelta, muutama tunti sen jälkeen kun mopoikäinen oli mennyt nukkumaan. Ja jos näistä toinen nukkui ja toinen oli kylillä, keskimmäinen varhaisteini käytti tilaisuuden hyväksi kun sai jakamatonta huomiota. Tuolla ikäjakaumalla ei toimi elokuvat, pelit eikä kioskireissut. Onneksi edes joku oli välillä kaverilla yökylässä tai muuten pitempään poissa, silloin sai kahdenkeskistä aikaa jos vain jaksoi itse olla hereillä.

Annoin lasten valita, joko piirrettyjä rauhassa tai päiväunille. Sitten äiti meni peittelemään isin päikkäreille yläkertaan. Sinne tuleminen tarkoitti, että joutuu nukkumaan. Täydellinen siinä uhma iässä, kun lapset ei enää halunneet päiväunille. Saimme sen pienen tehokkaan hetken, ennen kuin valmistin päivällisen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X