Parisuhde 09.11.2018 Päivitetty 20.11.2019

Isien seksielämä – sydän sykkii omalle puolisolle

Mitä mieltä suomalaiset isät ovat seksielämänsä tilasta? Minkälaisesta seksistä he haaveilevat? Nyt on isien vuoro kertoa mielipiteensä.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Kaksplus kysyi aiemmin tänä vuonna suomalaisten vanhempien seksielämän tilasta. Kyselyn mukaan suomalaiset vanhemmat harrastavat seksiä keskimäärin noin 1–2 kertaa viikossa. Kyselyn tuloksista selvisi myös, että suomalaisäidit toivoisivat lisää läheisyyttä kumppaninsa kanssa ilman vaatimusta seksistä. Nyt tarkastelun kohteena on isien seksielämä.

Yli puolet miehistä haluaisi enemmän

Kaksplussan seksikyselyyn vastanneista miehistä yli puolet kertoo, että haluaisi seksiä enemmän kuin kumppani.

Yksi miehistä kirjoittaa:

Kumppani tuntee painetta liian monista asioista, pelko uudesta raskaudesta, liikaa häiriötekijöitä. Niinä harvoina kertoina kun esim. varataan hotellin kahdestaan, väsymys vie voiton ja yhteinen hyväilyhetki jää lyhyeen.

Minä saan aikaa järjestettyä seksille aina, vaimo ei tuota aikaa halua löytää, kertoo toinen.

Osa miehistä kertoo, että lapsille annettu ja heiltä saatu läheisyys on korvannut naisen tarpeen puolisonsa läheisyydelle.

Vaimo tuntuu olevan täysin ok lapsen kanssa saamastaan läheisyydestä, ja tarpeet läheisyydelle – saatikka sitten seksi – aviomiehen kanssa ovat unohtuneet täysin.

Joka viides kyselyyn vastanneista miehistä kuitenkin kertoo, että sekä hän että puoliso haluaisivat enemmän erotiikkaa. Lapsiperhearjessa sitä vain verottavat väsymys, työmatkat, kummankin omat harrastukset sekä yleinen ajan- sekä sopivan paikan puute.

Sytyn nopeammin, ja koska ajan löytäminen on hankalaa, olisin helpommin valmis pikaisiin tai luoviin paikkoihin kuin puolisoni, kertoo eräs mies.

Fantasiat ovat yleisempiä miehillä

Lähes 70 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisisistä paljasti, että fantasioi harrastavansa seksiä jonkun muun kuin oman kumppanin kanssa. Äideistä samoin vastasi hieman yli 40 prosenttia.

Fantasioiden kohde on niin isillä kuin äideillä useimmiten joku tuntematon, usein täysin kuviteltu henkilö. Välillä fantasioidaan myös vanhoista suhteista, puolitutuista tai kenestä vain, joka sattuu pulpahtamaan mieleen.

Vastauksista kävi ilmi, että useimmille fantasioiden kohteella ei loppujen lopuksi ole niinkään paljon väliä; se saattaa olla kuka vain, eivätkä useimmat vastaajista fantasioi jatkuvasti samasta henkilöstä.

Vanhemmuus seksi.

Osa kyselyyn vastanneista isistä koki, että puoliso saa nykyään täytettyä läheisyyden tarpeensa lasten kautta.

Kysyttäessä, haluaisivatko isät seksielämältään jotakin, mitä tietävät, etteivät tule parisuhteessaan saamaan, noin puolet vastasi kyllä. Kyselyyn vastanneet isät kaipasivat seksielämäänsä kokeilunhaluisuutta ja vaihtelua, sekä äitien vastausten tapaan todellista läheisyyttä.

Haluavaa ja viettelevää koskettelua puheiden kera… sitä mitä miehet antaa naisille… tasa-arvoa on hellyyskin, kirjoittaa yksi isistä.

Molempien vanhempien tarpeet voivat siis olla lopulta hyvinkin samanlaiset, mutta niistä ei osata keskustella.

Parhaat kokemukset ovat silti oman puolison kanssa

Kuten kyselyyn vastanneet äidit, myös isät kertoivat, että eniten tunnelmaan virittävät läheisyys ja huomion saaminen puolisolta. Toiseksi eniten miehet arvostivat naiselta saamaansa flirttiä.

Miesten ja naisten syttyvyydessä on kuitenkin selkeästi eroja, ja sen kertovat myös kyselymme tulokset. Miehistä joka kolmas kertoi, että eniten heitä kiihottaa suora toiminta. Myös puolison lähettämät pikkutuhmat viestit sekä seksikkäät asut kiihottivat isiä äitejä enemmän.

Saamiemme vastausten mukaan suomalaisisät tuntevat seksieläämänsä kohtaan jonkin verran ristiriitoja, aivan kuten äiditkin. Yleisin syy tähän on seksin määrä. Monet isät kuitenkin myös kertoivat, että aikaa seksille saadaan kaikesta huolimatta järjestettyä.

Pesulla, nukkumaan mennessä, yöllä, aamutuimaan… kahdenkeskistä aikaa pitää järjestää.

Väsymys verottaa aikaa, mutta nipistetään yöunista.

Parhaimmaksi hetkeksi ovat osoittautuneet viikonloppuaamut, kun molemmat ovat melko virkeitä ja lapset eivät ole vielä hereillä.

Miesten kertomat parhaasta seksikokemuksesta sekä siitä, mistä he unelmoivat, osoittavat, että sydän sykkii silti vahvasti omalle puolisolle – haaveissa on rauhallisia kahdenkeskisiä hetkiä ilman kiireitä tai häiriötekijöitä.

Vaimoni kanssa eräs parisuhteen alkuaikojen kerta on jäänyt mieleeni.

Nykyisen vaimon kanssa melontaretkellä luonnon helmassa, 31-vuotiaana, siinä loksahti moni asia kohdalleen :)

Kaikenlaista on tullut joskus kokeiltua, mutta kyllä sellainen kiihkeä molemminpuolinen halu ihan yhden naisen kanssa kerrallaan on parasta.

Luonnossa esim. rantakalliolla rauhassa rakastella.

Kun kumpikin on täysillä tekemässä toiselle hyvää ja suurta nautintoa.

Jossain autiolla saarella vaimon kanssa.

Vastaukset ovat poimintoja Kaksplussan Suuresta seksikyselystä 2018.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X