Parisuhde 06.04.2020 Päivitetty 08.04.2020

Viesti netissä sytytti Marin ja Juuson rakkaustarinan – ”Olemme myöhemmin miettineet, miten pienestä kaikki on kiinni”

Mari, 31, ja Juuso Nousiainen, 36, asuvat Helsingissä. Perheeseen kuuluvat lapset Hymy, 6, ja Helmi, 3. Mari työskentelee kätilönä ja Juuso on tennisvalmentaja.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Sampo Korhonen

Juuson ja Marin rakkaustarina alkaa modernein askelin. Suhde eteni nopeasti ja muuttui kertaheitolla eräänä äitienpäivänä.

♥ Miten teistä tuli pari?

Mari: Tein aloitteen ja lähetin Juusolle viestin nettitreffipalstalla kesällä 2011. Olemme myöhemmin miettineet, miten pienestä kaikki oikein on kiinni. Mikä sattuma se olikaan, että laitoin viestiä juuri Juusolle. Ja kahdeksan vuotta myöhemmin olemme tässä, kahden lapsen vanhempina.

♥ Rakkaustarina: Mihin ihastuit toisessa?

Juuso: Ihastuin Mariin nopeasti. Tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pidempään.

Mari: Oloni oli turvallinen Juuson lähellä. Meillä oli pitkät parisuhteet takana, ja olimme ehtineet kyllästyä sinkkuelämään. Puhuimme heti alussa toiveistamme. Halusimme molemmat lapsia ja olimme tosissamme liikkeellä.

♥ Miten teistä tuli perhe?

Juuso: Muutimme yhteen jo parin kuukauden kuluttua ensitreffeistä. Mari riitaantui kämppäkaverinsa kanssa ja tarvitsi uuden asunnon. Ehdotin, että hän voisi muuttaa luokseni väliaikaisesti. Sille tielle hän jäi. Kosin Maria Thaimaan-matkallamme, kun olimme olleet puoli vuotta yhdessä.

Mari: Olimme ehtineet olla alle vuoden yhdessä, kun tein positiivisen raskaustestin äitienpäivänä. Vietimme viime kesänä 5-vuotishääpäiväämme. Meillä on nyt kaksi lasta, 6-vuotias Hymy ja 3-vuotias Helmi.

Lue myös: Viimeinen äitienpäivä, kun en ole äiti – Jennyfer 1980 -blogi

♥ Rakkaustarina: Mikä on yhteinen juttunne?

Mari: Meillä ei ole yhteisiä harrastuksia. Viihdymme kuitenkin yhdessä. Iltaisin katsomme Netflixiä ja syömme karkkia. Yhteisen vapaa-ajan vietämme sukulaisten luona muualla Suomessa.

Juuso: Meillä on yhtä häiriintynyt huumorintaju. Yhteinen puuhamme on kodin ulkoterassin remontointi. Emme kumpikaan osaa remontoida, mutta siitä huolimatta rakennamme terassia.

♥ Mistä riitelette?

Mari: Oman ajan puutteesta, eikä yhteistäkään aikaa ole tarpeeksi. Teen kolmivuorotyötä ja Juuso on aamut ja illat töissä. Välillä meillä ei ole yhteistä vapaapäivää kuukauteen. Yritämme aina vaihtaa nopeat pusut ovella ennen töihin lähtöä. Meillä ei ole isovanhempia apunamme, sillä perheemme asuvat muualla Suomessa. Pyöritämme arkea itseksemme.

Juuso: Poikamiesboksini oli todella siisti, minulla oli dvd-levytkin aakkosjärjestyksessä. Lapsiperhearjessa olen joutunut tinkimään siisteydestä. Yhteinen aikamme on niin vähissä, ettemme halua käyttää sitä siivoamiseen ja kinasteluun. Siksi meillä käy kerran kuussa siivooja. Se on pelastanut monelta perheriidalta.

Lue myös: Lapsi tuo parisuhteeseen 7 karikkoa, joille rakkaustarina voi karahtaa – seksihukka ei ole pahin

♥ Mistä haaveilette?

Juuso: Haluaisimme matkustella enemmän. Pääsimme viime kesänä kahdestaan hääpäivämatkalle Barcelonaan. Se oli ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun olimme enemmän kuin yhden yön erossa lapsista. Viisi päivää kaksin reissussa oli tajunnan räjäyttävä kokemus.

Mari: Haaveilemme siitä, että voisimme jonain päivänä asua lähempänä sukulaisiamme. Toisinaan leikittelemme ajatuksella kolmannesta lapsesta tai koirasta. Tosin se, kumpi tuntuu paremmalta vaihtoehdolta, vaihtelee.

Juttu julkaistiin Kaksplus-lehdessä 8/19.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X