Perhe-elämä 16.12.2014 Päivitetty 21.08.2023

Perheautot kokeilussa: Ford S-Max Titanium

Teksti
Kaisa Pyykkö
Kuvat
Pekka Nieminen / Otavamedia

Ford S-Max Titanium X -automaattimalli

Kaksplussan ja Nettiauton sarjassa kahden lapsen äiti kokeilee Suomen suosituimpia perheautoja. 

Rutkasti tilaa

Ford S-Maxiin voi kerätä omat ja naapurinkin lapset kyytiin, sillä tavaratilasta voi kääntää kolmannen penkkirivin kahdelle matkustajalle. Yhteensä tilaa on siis seitsemälle, ja ekstrapenkkienkin kanssa kyytiiin mahtuvat pieneen kasaan taittuvat rattaat tai pari keskikokoista matkalaukkua. Ilman ekstrapenkkejä tavaratilaan menevät kaksosvaunutkin.

Takimmaisellekin penkkiriville pääsee kipuamaan helposti taittuvien keskirivin istuimien ansiosta.

Kuljettajan penkki säätyy sähköisesti sekä pituus- että korkeussuunnassa. Lyhyenkään kuljettajan ei tarvitse kurotella nähdäkseen kunnolla.

Iso ja turvallinen

Automaattivaihteisella ja dieselkäyttöisellä autolla ajokokemus on vähintäänkin miellyttävä. Integroitu navigaattori on iso helpotus. Musiikki kuuluu taaimaisellekin penkkiriville hyvin peräti yhdeksän kaiuttimen ansiosta.

Auto on paitsi pitkä myös leveä, ja välillä tuntuu, kuin ohjaisi auton sijaan junaa tai laivaa. Kapeampaan koriin tottuneelle voi aluksi olla vaikeaa hahmottaa auton kokoa esimerkiksi ryhmittymistilanteessa, jossa myös kuollut kulma jäi melko isoksi. S-Maxissa on peruutus- ja pysäköintitutkan lisäksi kuolleen kulman ilmaisin, mutta ainakaan itse en täysin luota pelkkään merkkiääneen. Toki massiivinen muotoilu antaa myös turvallisuudentunnetta liikenteessä.

Tummennetut taka- ja sivulasit vaativat totuttelua.

ford-s-max

Kymmenvuotiaita poikia kiinnostaa kosketusnäyttöinen navigaattori.

Hieno ja kallis

Peruutustutka on tarkka – ja herkkä. Välillä tuntui, että piipitys alkoi jo puoli metriä ennen estettä. Parkkihallissa tai marketin pihassa isoa autoa pysäköidessä meinasi välillä tulla hiki.

Tätä autoa puhuteltiin paljon ja ihailevasti. Fordin S-Max kerää ympärilleen ”renkaidenpotkijoita”, joiden mielipiteet autosta ovat kautta linjan arvostavia. Eipä S-Maxiin joka perheellä olekaan varaa, ainakaan uutena, sillä hinta pyörii 40 000:n euron ympärillä.

Kaksplussan ja Nettiauton sarjassa kahden lapsen äiti kokeilee Suomen suosituimpia perheautoja. Uusi juttu ilmestyy kahden viikon välein. Mukana kokeilussa ovat Ford S-Max, Kia Carens, Skoda Octavia, Nissan Leaf, Toyota Yaris ja Seat.

Lue lisää perheautoista Nettiautosta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X