Perhe-elämä 20.03.2015 Päivitetty 21.08.2023

Perheautot kokeilussa: Toyota Yaris hybrid

Teksti
Kaisa Pyykkö
Kuvat
Toyota

Kun turvaistuimia ei enää tarvitse tunkea takapenkille eikä lastenvaunuja takakonttiin, tulee mieleen, olisiko aika luopua farmarista  ja siirtyä pienempään autoon.

Yksi pikkuautojen luokan suosituimmista vaihtoehdoista Suomessa on Toyota Yaris, jonka perusmalli maksaa runsaat 15 000 euroa. Testasin Yarisin automaattivaihteista hybrid-mallia, jonka hinta on hieman päälle 20 000 euroa.

Tilaa sisällä

Vaikka auto näyttää ulospäin pieneltä, sisätiloissa tila on käytetty fiksusti. Varsinkin etupenkeillä on kivasti jalkatilaa. Tavaratila on myös yllättävän iso. Kyytiin mahtuvat helposti koko viikon ostoskassit. Takapenkit saa myös kaadettua kumoon, jolloin tavaratilassa voi kuljettaa isompiakin esineitä.

Kosketusnäyttö viehättää erityisesti diginatiiveja lapsia ja heidän kavereitaan.  He tutkivat hetkessä kartan, radiokanavat ja lämmityssäädöt. Itselleni, nappeihin ja namiskoihin tottuneelle, kosketusnäyttö ei ole tärkeä ominaisuus autossa.

Askel ekologisuuteen

Ekologisuus sen sijaan on. Koeajamani Yaris-malli on hybridi, mikä tarkoittaa sitä, että auto vaihtaa automaattisesti  ajon aikana moottorikäytöstä akkukäyttöön  – lähinnä kuitenkin pienten nopeuksien taajamissa. Polttoainetta kuluu vähemmän, mikä tarkoittaa sekä rahan että luonnon säästymistä. Vaikka hybridi ei ole täysin päästötön,  se on kuitenkin askel poispäin fossiilisista polttoaineista. Lisäksi hybridissä akkua ei tarvitse ladata, eli sitä varten ei tarvitse tuottaa sähköä, vaan akku latautuu polttomoottorin käytössä. Eco mode -napista voi valita manuaalisesti akkukäytön.

Pidin auton käynnistysnapista  tavasta, jolla auto lähti hiljaa hybridia käyttäen liikkelle. Peruutustutka on iso plussa.

Auton tiedoissa Yarisin polttoaineen kulutus lupailtiin matalaksi. Itse en koeajon aikana havainnut autoa erityisen bensapihiksi, mutta ajoaikani oli vain viikko.

Lue lisää perheautoista Nettiautosta!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X