Pikkusisko – raivostuttava ja rakastettava: näistä perheesi muistaa sinut!
Pikkusisko oli rakas tappelupukari, mutta myös kelpo seuraa. Kaksplussan toimituksen äidit koostivat älyttömimmät kinat pikkusiskon tyrannikaudelta.
Muistatko, millaista oli elää pikkusiskona? Teitkö jäyniä perheen isommille kostoksi pienten sorsimisesta? Vai olitko itse isosisarus, joka höynäytti pienempäänsä?
Muistelimme tyypillisimpiä ja älyttömimpiä syitä sisarusnahinoille.
Piinaavat automatkat – monta tuntia ahtaassa tilassa
Kuten monet vanhemmat tietävät, pitkät automatkat riipivät hermoja. Varsinkin, jos sisarukset on ahdettu yhdessä takapenkille.
Ärsytti samalla sekunnilla, jos siskon käsi siirtyi millin verran omalle istuinpuolelle!
Erilaisten kannettavien laitteiden aikakaudella saadaan messeviä riitoja aikaan. Esimerkiksi: Isompi haluaa kuunnella autoradiosta omaa suosikkibiisiään, kun taas pienempi ei suostu käyttämään kuulokkeita ja huudattaa Ryhmä Hauta tabletilla.
Pikkusisko omi kaverit
Pikkusisko tuppautui aina isoveljen kaveriseuraan, kun meno oli parhaimmillaan. Sisko oli kuitenkin kiltisti otettava mukaan, koska äiti käski.
Toki pikkusisko kelpasi leikkikaveriksi silloin, kun ketään muutakaan ei ollut saatavilla!
… ja vaatteet
Kun sisaruksilla ei ole merkittävää kokoeroa, samojen vaatteiden käyttäminen voi hyvin käydä päinsä. Paitsi jos toinen ei sitä tahdo.
Isosisaruksena savu nousi korvista silloin, kun huomasi, että lempipaita on taas teillä tietämättömillä. Juuri kun oli suunnitellut laittavansa sen kouluun päälle.
Tapa riidellä, jossa ei ole päätä eikä häntää
Riitelyltä ei elämässä tai sisarussuhteessa pysty välttymään. Tapoja nahistella on kuitenkin monia, ja toiset niistä ovat kehittävämpiä kuin toiset.
Sisarusten kiistely on aina lähtökohdiltaan kaikkea muuta kuin rakentavaa.
Tähän tyyliin:
–Sä oot ärsyttävä, toteaa isosisko.
–Sä oot ärsyttävä, matkii pikkusisko.
Johon isosisko vastaa:
– Sä oot NIIN ärsyttävä.
Lopulta molemmat itkevät äitiä huutaen.
Toisaalla samainen riita päättyi näihin sanoihin:
– Äitii, sisko löi takaisin.
Vitkuttelu tilanteessa kuin tilanteessa
Kun molemmat haluavat lukea samaa kirjaa tai leikkiä samalla lelulla, vanhempaa tarvitaan erotuomariksi. Hän ilmoittaa, milloin sisarusten tulee suorittaa vaihto.
Muhevan riidan sai aikaan, kun toinen vitkutteli himotun esineen luovuttamista esimerkiksi lukittautumalla sen kanssa vessaan.
Myös nukkumaanmenosta kehkeytyi helposti kinaa. Sisko lörpötteli piinaavan pitkään äidin kanssa juuri niinä iltoina, kun isosiskolla olisi aamulla tärkeä koe. Hikipinkona halusi päästä ajoissa nukkumaan, mutta siskohan keksi jatkuvasti tikusta asiaa.
Kun pikkusisko tuunasi lelut uuteen uskoon
Kun joku oli käynyt saksimassa pienten nukkejen mekot uuteen uskoon, oli selvää, kuka oli asialla. Hankalinta tilanteessa oli se, että juuri taaperoiän ohittanut pikkusisko oli ajatellut vain olevansa avulias.
Ole siinä sitten vihainen, kun toinen on kuvitellut tekevänsä muotiluomuksia.
Siskon parempi koulumenestys
Jos itseä kiinnosti lapsena leikkiminen enemmän kuin koulutehtävät, vastapainoksi pikkusisko kantoi aina kotiin loistavia koetuloksia.
Pikkusiskon haaveammatti lapsuudessa oli lisäksi jotakin sivistynyttä, kuten ”kirjailija” tai ”arkeologi”.
Ruualla leikkiminen
Isosisaruksen nirsoiluun pikkusisko vastasi olemalla ärsyttävän ennakkoluuloton syötävien suhteen. Pikkusisko ei karsastanut aurinkokuivattuja tomaatteja, ja jaksoi tehdä pilaa isosisaruksen suppeista makumieltymyksistä.
Niin kuin silloin, kun pikkusisko maistatutti uutta, herkullista karkkia. Sulje silmät ja avaa suu, hän pyytää – ja törkkää suuhun vispipuuroa, tuota kaikkien aikojen inhokkia!
Tarinat ovat Kaksplussan toimituksen äideiltä.
Lue myös: Helpot vinkit selättää sisaruskateus
Jaa oma kokemuksesi