Ruoka 16.07.2019 Päivitetty 19.06.2023

7 helppoa ruokaa lapsiperheelle – viikon ruokalista bloggaajien suosikkiresepteillä

Lapsiperheen arjessa ruoka saisi olla nopeasti valmistuvaa, terveellistä ja lapsille maistuvaa. Jos iänikuinen makaronilaatikko kyllästyttää, hae uutta inspiraatiota Kaksplussan bloggaajien arkiruokaresepteistä.

Teksti
Maria Mäkelä

Maanantai: samettinen linssikeitto

Unelmalandia-blogin Doriksen suosikkeihin kuuluu nopea, helppo ja terveellinen koko perheen linssikeitto. Punaisista linsseistä, perunoista ja tomaatista syntyy samettinen sosekeitto, joka maistuu sellaisenaan perheen yksivuotiaalle pojalle. Aikuisten annokset Doris höystää Härkiksellä ja rahkajugurtilla.

Tiistai: uunilohi ja höyrytetyt kasvikset

Yhtä kuin kolme -blogin Jane tahtoo arjen kiireessä pitää huolen, että perhe kokoontuu edes kerran päivässä saman pöydän ääreen. Silloin voi herkutella vaikka uunilohella ja höyrytetyillä kasviksilla. Bloggaajan pienelle tyttärelle ruoka maistuu parhaiten kätevältä lokerolautaselta, josta kasviksia ja kalaa voi napsia suuhun vuorotellen.

Keskiviikko: intialainen kanakorma

Pienet lapset eivät estä mausteiden käyttöä ruoassa. Kun Mutsi ja murupullat -bloggaaja Ida kokkaa intialaista kanakormaa, parivuotias Luka-poika nuolee lautasensa. Alle vuoden ikäiselle Vilille annos tarjoillaan miedommin maustettuna ja suolattomana. Vaikka ruoan raaka-ainelista on pitkä, Ida lupaa aterian syntyvän helposti.

Torstai: lämmin kuskussalaatti

Raskausaikoinaan Perheeni pieni -blogin Pauliina himoitsi kaikenlaisia salaatteja. Suosikiksi nousi perheen arkiruoaksikin sopiva lämmin kuskussalaatti, joka tarjotaan kylmän tomaattikastikkeen kera. Salaatti sopii hyvin loppuviikkoon, sillä siihen voi tyhjennellä jääkaapin jämäosastoa mielensä mukaan.

Lue myös: Näin saat lapsesi syömään terveellisesti

Perjantai: quesadillat tonnikalasta

Kaivatessaan vaihtelua perinteisiin arkiruokiin Love Beyond Words -blogin Maria saattaa pyöräyttää ihanan juustoiset quesadillat tonnikalatäytteellä. Nopean ja helpon herkun kylkeen sopii raikas salaatti.

Lauantai: jauheliha-punajuurilaatikko

Viikonloppuna on aikaa tehdä ruokaa, joka kypsyy pitkään ja jolla voi herkutella vielä seuraavanakin päivänä. Raidoilla-blogin Anniinan houkuttelevan värinen jauheliha-punajuurilaatikko vaatii hiukan vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee.

Muistathan, että punajuuri ei sovi alle 1-vuotiaalle nitraattipitoisuutensa vuoksi.

Lue lisää: Vauvan ruokavalio – Älä anna näitä ruokia alle 1-vuotiaalle

Sunnuntai: maailman helpoimmat sämpylät

Mutsi hoitaa -blogin Tarun lempireseptillä syntyvät helpot sämpylät, joiden taikina kohoaa näppärästi iltapäiväulkoilun aikana. Koska taikina säilyy pitkään jääkaapissa ja leipä on parasta uunituoreena, paista kerralla vain yhdelle päivälle tarvitsemasi määrä sämpylöitä.

Lue myös:
Mitä ruoaksi? Äiti testasi, pelastaako ruokakassipalvelu maanantain
Tällainen on ideaali ruokavalio lapselle

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 22.3.2017.

Tallenna

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X