Ruoka 13.02.2019 Päivitetty 19.08.2019

Mitkä ovat teidän lasten lempiruuat? Jaa meille perheesi arkiruokasuosikit!

Mitkä ruoat maistuvat lapsille parhaiten? Päätyvätkö pöytään lasten ikisuosikit vai onko lapsillanne yllättävä suosikkiruoka? Vastaa Kaksplussan arkiruokakyselyyn!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Suomalaislasten lempiruoka näyttäisi edelleen olevan perinteinen makaronilaatikko. Lihamakaronilaatikko oli lasten ylivoimainen suosikki Saarioisten teettämän laatikkoruokakyselyn mukaan, ja saman voi huomata myös lukuisten lapsiperheiden ruokapöydässä. Lihamakaronilaatikko löytyy myös päiväkotien ruokasuosikkien listalta.

Samoin lihapullat, lasagne, kanakastike ja pinaattiletut ovat lasten ikisuosikkeja. Viime vuosina suomalaisperheiden keittiöihin on kuitenkin päätynyt yhä enemmän myös eksoottisempia makuja ja monia uusia ruoka-aineita. Voisiko lasten tulevaisuuden suosikki olla ehkäpä kotona tehty sushi tai ihanan kermainen linssikookoskastike?

Ainakin toistaiseksi pöytiin ja pieniin masuihin tiensä useimmiten löytävät kuitenkin varmat suomalaiset arkiklassikot, kuten keitot, laatikot ja kastikkeet.

Mikä on teidän perheen arkiruokasuosikki? Suositaanko teillä hyväksi havaittuja klassikoita vai ovatko lapset tykästyneet uusiin, yllättäviinkin makuihin?

 

Vastaa kyselyymme ja kerro meille, mitkä ruoat teillä maistuvat arkena!


Kommentit (1)

Spaghetti ja jauhelihakastike, riisi ja linssikastike, riisi tai ohra ja kanakastike, naudanlihakastike ja perunat/riisi. Muusi ja uunilohi, muusi, kalaleikkeet ja kermaviilikastike. Pinaattikeitto, pinaattiletut ja perunat/muusi. Nakkikastike ja makaroni/perunat. Näitä on paljon 😂❤😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X