Ideoita pääsiäisleivontaan! 4 helppoa ja takuuhyvää leivonnaista kevään juhliin
Kevään juhlien leivonnaiset koristellaan iloisilla väreillä. Tässä neljä helppoa ja hyvää reseptiä vaikka lasten kanssa tehtäväksi.
Marmoroidut suklaabrowniet
noin 12 palaa
150 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljatahnaa
TUOREJUUSTOSEOS
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljatahna ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille tai -pannulle, kooltaan noin 25 x 35 cm. Tasoita piirakan pinta.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi taikinan päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita piirakan pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Pääsiäispullat
16 kpl
2 ½ dl maitoa
½ pala hiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
TÄYTE
300 g mantelimassaa
VOITELUUN
1 muna
KORISTELUUN
valmista sokerikuorrutetta, karkkeja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva.
Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Kauli mantelimassa ohueksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen
sentin levyisiksi paloiksi ja nosta palat pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Leikkaa saksilla pullien pintaan risti. Anna pullien kohota hyvin.
Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneet pullat sokerikuorrutteella ja
karamelleilla.
Strösselikeksit
noin 60 kpl
200 g voita
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
5½ dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl kirjavaa strösseliseosta
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-kermaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon 1 dl strösseleitä.
Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Paina keksit lopuissa strösseleissä.
Nosta keksit strösselipinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Mansikkakääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sisään ja päälle:
2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g rahkaa
1/2 dl mansikkahilloa
(tomusokeria maun mukaan)
2 dl jäisiä pakastemansikoita
koristeeksi mansikkakarkkeja tai pakastemansikoita
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi.
Peitä uunipelti leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti paperin päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia. Kumoa levy lämpimänä kevyesti sokeroidun leivinpaperiarkin päälle. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa mansikkakerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja mansikkahillo. Mausta seos tarpeen mukaan tomusokerilla. Viipaloi jäiset mansikat ja asettele ne kääretortun alareunaan vieri viereen.
Levitä päälle 2/3 täytteestä. Kääri torttu paperin avulla rullaksi. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa pari tuntia. Levitä pinnalle loput mansikkatäytteestä ja koristele esimerkiksi mansikkakarkeilla tai pakastemansikoilla.
Jaa oma kokemuksesi